torsdag 24 januari 2013

Bokhyllans medlemmar har fått tillökning än en gång!

Den här gången var det Dödsritten och Beautiful Creatures som landat i brevlådan.
Det finns få saker som är så roligt som att komma hem och hitta ett paket eller en paketavi bland posten, känslan är fantastisk! Ska bli väldigt roligt att få läsa böcker som folk pratar så mycket om och som man uppenbarligen tyckt mycket om :)

Beskrivning från Adlibris om Dödsritten:
"Varje november går Scorpioloppet av stapeln på stranden nedanför Skarmouths vita klippor. Tusentals samlas för att se hästarna och havet som tvättar rent sanden från blod. Hästarna är capaill uisce: blodtörstiga vattenhästar och ryttarna måste kämpa för att hindra dem från att återvända till havet och ta ryttarna med sig ner i djupet. Vissa ryttare överlever. Andra gör det inte. Sean Kendrick, fyrfaldig vinnare av loppet, och Kate Puck Connolly, loppets första kvinnliga deltagare, ska tävla i år. Båda har mer att vinna och att förlora än någon annan ryttare någonsin haft. Men bara en kan segra"

Beskrivning från Adlibris om Beautiful Creatures:
"En förbannelse, ett val, två öden ? När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.
När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta ? Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp.

En mörk och romantisk kärlekssaga! En skrämmande värld av magi - och två huvudpersoner som gör allt för varandra. Beautiful Creatures är första delen i en serie av tre. Beautiful Creatures lanseras också som film under våren 2013 med Jeremy Irons, Emma Thompson och Viola Davis i rollerna. Boken är en stor internationell succé och såld till 35 länder.
"

Känns som att detta kan bli himla bra. Så fort det finns lite plats på nattduksbordet så ska jag påbörja dem, helt klart!

2 kommentarer:

  1. Beautiful creatures läste jag på engelska för några veckor sedan. Ska snart läsa den svenska också. Jag gillade boken iaf! :) Dödsritten var ok. Det blev för mycket horsey för mig haha. Hoppas du gillar den!! :D

    SvaraRadera