fredag 24 augusti 2012

Dubbelbokat - Sophie Kinsella

Titel: Dubbelbokat
Författare: Sophie Kinsella (Madeleine Wickham)
Originaltitel: Sleeping arrangements
Sidantal: 272
Förlag: Damm Förlag
Utgiven: 2012-01
Betyg: 3,1 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Vad händer när två familjer tvingas bo i samma sommarhus en hel vecka? Vilka hemligheter dyker upp och står de verkligen ut med varandra?

Chloe behöver verkligen semester. Hon är så trött på att sy bröllopsklänningar och hennes man är deprimerad efter neddragningar på företaget där han jobbar. Då erbjuder hennes rike vän Gerard att låna ut sitt sommarhus i Spanien - perfekt!

Hugh är olycklig. Hans fru ägnar sig åt shopping och renovering och han får arbeta hårt för att ha råd med allt. Han har nästan aldrig tid att umgås med sina barn och känner dem inte alls. Sådan tur att hans vän Gerard har erbjudit dem att låna ett hus i Spanien så att han kan vila ut.

Båda familjerna anländer till sommarhuset och får en chock. Gerard har dubbelbokat dem. Besvärat försöker de komma överens, men spänningarna stiger i värmeböljan. Vem får ihop det med vem och vilka har ett förflutet tillsammans?"

Min kommentar:
Oj, vad mycket problem det finns. När jag tänker på mitt senaste läsprojekt så suckar jag lite. Två familjer med stora problem, olika men stora. 
De hamnar i samma hus, problemen kulminerar och hemligheter kommer fram som egentligen kanske skulle ha varit bättre undangömda. 
Jag sträckläste boken, något som brukar vara en bra sak. Men jag fick aldrig det där riktiga suget som kan komma när man känner att berättelsen närmar sig sitt klimax. Mot slutet ville jag bara få det överstökat. 
Så nja, jag kommer ge Kinsella en chans till med hennes bok "Nya kontakter" och sedan kanske "Flickan från tjugotalet" (noterade förresten att det står FEL TITEL bak i den här boken angående "Flickan från tjugotalet, det är en bild på den boken men det står "Tillbaka till tjugotalet", hur skumt är inte det? Vilken miss!!). 
Hur som helst så hoppas jag att de är bättre. Annars lämnar jag nog den här författarinnan bakom mig. 

Finns inbunden på Adlibris och Bokus
Kommer i pocket, hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Börja med FlickAn från tjugotalet. Bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Nu måste jag ju läsa den!

   Radera
 2. Jag tycker hennes shopaholic-böcker är hysteriskt kul. Som att äta smågodis ungefär. Man vet att det inte direkt innehåller något nyttigt, men det är omöjligt att sluta förrän påsen är tom/boken är utläst. Och dessutom blir man inte tjock av att läsa pockets.

  Efter din och andras recensioner känner jag mig dock tveksam till denna bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du gör mig extremt motiverad till att läsa hennes Shopoholic-böcker!
   Dubbelbokat var tyvärr inget vidare, men hennes Nya kontakter är underbar!

   Radera