torsdag 4 april 2013

Spännande utgivning i maj - romaner

För dig sedd - Sylvia Day
Bindning: Danskt band
Förlag: Norstedts
Beskrivning från Adlibris:
"Femtio nyanser-febern har drabbat världen och med den följer en ny generation erotisk litteratur. Sylvia Days Crossfiretrilogi har gjort internationell succé; redan såld till över 30 länder. För dig sedd är den andra delen om Eva and Gideon.

Gideon Cross. Vacker och perfekt på utsidan. Men skadad och plågad på insidan. Han var mitt ljus, som kunde ge mig med de mörkaste upplevelserna. Jag kunde inte hålla mig borta. Jag ville inte. Han var mitt missbruk, alla mina fantasier, min.Mitt förflutna var lika våldsamt som hans, och jag var så trasig. Vi skulle aldrig fungera. Det var för hårt, alltför smärtsamt - utom när det var perfekt. De stunder när vår kärlek trängde undan alla problem och svartsjuka. Vi var bundna av våra behov. Och vår passion skulle ta oss bortom allt vi tidigare trott om oss själva och livet
."
______________________________________________________________

Värdshuset - Nora Roberts
Bindning: Inbunden
Förlag: Albert Bonniers
Beskrivning från Adlibris:
"Ny romantisk trilogi av Nora Roberts! 
Värdshuset är första delen i en ny romantisk trilogi som utspelar sig i Boonsboro, Maryland i USA. Här bor de tre bröderna Montgomery som just börjat renoverar det gamla värdshuset The Inn. Det har länge stått och förfallit och nu vill de göra det till en modernt och romantiskt värdshus där varje dubbelrum ska vara inspirerat av skönlitterära kärlekspar.

Clare Brewster har nyligen blivit änka och har flyttat tillbaka till Boonsboro där hon växte upp. Hon bor i ett hus med sina tre små söner och har öppnat en liten bokhandel i närheten av värdshuset. Beckett, en av bröderna Montgomery, gör sig ofta ärenden i Clares bokhandel. Han har i hemlighet varit kär i Clare sedan han var sexton och de gick i samma skola. Kanske vågar han nu äntligen berätta för henne vad han känner, nu när de båda är singlar och vuxna?

Nora Roberts har inspirerats av staden Boonsboro där hon själv bor med sin familj och många av hennes närmaste vänner. Liksom i romanen har hon renoverat ett gammalt värdshus som nu är hotell, hennes man har hand om bokhandeln Turn the Page och en av hennes söner sköter stadens pizzerian.
"
______________________________________________________________

Bokblubben vid livets slut - Will Schwalbe
Bindning: Inbunden
Förlag: Modernista
Beskrivning från Adlibris:
"»Vad läser du?« Det är frågan som Will Schwalbe ställer till sin mamma, Mary Anne, när de sitter tillsammans i väntrummet på cancermottagningen.
Bokklubben vid livets slut är den sanna historien om en man och hans mamma, som startar en »bokklubb« som för dem närmare varandra i slutet av hennes liv. Under två år för Will och Mary Anne samtal som är på samma gång vittgående och djupt personliga, drivna av en gemensam passion för läsning. Läslistan hoppar mellan klassiker och populära böcker, lyrik och deckare, det fantastiska och det andliga. Will och Mary Anne delar sina förhoppningar och sin oro med varandra och återupptäcker sina liv genom sina favoritböcker.

Bokklubben vid livets slut är en rörande berättelse om förlust och samtidigt en glädjefylld och ofta humoristisk hyllning till livet.
"
______________________________________________________________Underbara helvete - Jamie McGuire
Bindning: Inbunden
Förlag: Kalla kulor förlag
Beskrivning från Adlibris:
"Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.
Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och istället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotisk, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.
"
______________________________________________________________

Blandat blod - Katarina Mazetti
Bindning: Pocket
Förlag: Historiska media
Beskrivning från Adlibris:
"Blandat blod är första delen i Historiska Medias uppskattade romanserieSläkten. Böckerna i serien skildrar en släkts öden och äventyr genom Sveriges historia från vikingatiden fram till våra dagar. Katarina Mazetti rivstartar romanserien med en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden. Titeln är tidigare utgiven som pocket hos Pocketförlaget. Fyra delar i serien Släkten är hittills utgivna, utöver Mazettis även:
Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg

Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg

Helenas hämnd av Maria Gustavsdotter

Ytterligare två delar i serien Släkten är planerade för utgivning under 2013 och 2014. Dessa ska skrivas av Ingrid Kampås och Elisabet Nemert.

Om Blandat blod:

En bitande kall vinternatt försvinner Alfdis utan förklaring. Stormen tjuter runt knuten när hon stänger dörren bakom sig. Kvar hemma på gården på Möckelön väntar maken Säbjörn och de två små sönerna, Svarte och Kåre. Alfdis är som uppslukad av jorden och ingen vet vart hon har tagit vägen. Mysteriet med moderns försvinnande vilar som en förbannelse över gården.

Bröderna växer upp med sin far, som ägnar sitt liv åt skeppsbyggandets konst, och mostern Arnlög, en beryktad völva som kan tala med fåglar. Bröderna har svårt att hålla sams och har båda oro i sinnet. De söker äventyret och lockas av plundringståg och handelsfärder över haven. Den äldste brodern Svarte riktar sina blickar mot rusernas rike i öst.

På en marknad i Könugård möter Svarte den vackra sidenhandlardottern Milka. Hon och hennes bror är utblottade och ser ingen annan utväg än att följa de resliga handelsmännen tillbaka till Norden. Vad framtiden har i sitt sköte kan hon inte i sin vildaste fantasi föreställa sig

Blandat blod är en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden. Mustiga personskildringar av trollkunniga kvinnor och trotsiga trälar för läsaren tillbaka till en av de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden.
"
______________________________________________________________

Röd måne - Elisabeth Nemert
Bindning: Inbunden
Förlag: Forum
Beskrivning från Adlibris:
"Häxprocesser, kärlek och maktkamp i 1600-talets Sverige 

Häxprocesser, kärlek och maktkamp i 1600-talets Sverige Månen lyser flammande röd den frostiga höstnatt i nådens år 1626 när läkekvinnan Ingrid Ingemarsdotter rider mot sitt hem, gården Näs nära Skokloster i Uppland. Röd måne är ett djävulstecken, ett lockrop från den onde själv som då kallar de sina till sig. När månen är röd håller man sig inomhus om man är rädd om sin själs salighet. Plötsligt bryts tystnaden av ett spädbarns hjärtslitande gråt och vid vägkanten hittar Ingrid ett övergivet nyfött flickebarn. Flickan döps till Indra och växer upp hos Ingrid, som skänker henne all sin kunskap om växternas läkande förmåga. Men Indra har också begåvats med läkande händer, en förmåga som måste hållas hemlig. Den som har kraft att läka sjukdom har också kraft att framkalla det som är ont. Och straffet för trolldom är döden. När häxbålen tänds över landet drar en klappjakt igång som tvingar Indra på flykt. I Röd måne får vi följa Indra och hennes kamp för de mest utsatta i det av krig och umbäranden drabbade Sverige. I Europa rasar trettioåriga kriget och Gustav II Adolf har fallit i slaget vid Lützen 1632. Den unga Kristina, jämnårig med Indra, är nu Sveriges drottning och ödet kommer att föra samman dessa båda kvinnor och för alltid förändra Indras liv. ELISABET NEMERT är högt älskad för sina romaner som utspelar sig i historisk tid. Hennes förmåga att skildra gripande människoöden blandat med fakta och tidlös livsvisdom har givit henne en stor och trogen publik. Röd måne är hennes sjunde bok.
"
______________________________________________________________

Betvingade - Simona Arnstedt
Bindning: Pocket
Förlag: Ponto pocket
Beskrivning från Adlibris:
"Östergötland 1349
I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd.

Markus Järv, ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en utsedd kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans unge soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför honom mager och blek han märker också snabbt att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör.

Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv.

Möt en svensk medeltid som du aldrig mött den förut. Mot bakgrund av den mytomspunne kung Magnus Eriksson och hans drottning Blanche och den heliga Birgitta utspelar sig en passionerad kärlekshistoria fylld av riddare, tornerspel, slott och herresäten.
"
______________________________________________________________

10 kommentarer:

 1. Kul att dem kommer på svenska. Har läst många av dem på engelska och gillar dem. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas översättningen är lika bra som originalen :)

   Radera
 2. Några som verkar trevliga där!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Bästa bokmånaden hittills i år! ^^

   Radera
 3. Värdshuset av Nora Roberts kommer jag definitivt att läsa då jag gillar henne. Fanns några andra där också som verkar intressanta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara en himla bra utgivningsmånad!

   Radera
 4. Finns några där som verkar intressanta. Kommer läsa Värdshuset av Nora Roberts, hon är en av mina favoritförfattare. Kanske blir det att läsa nån av de andra böckerna också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Jag funderar på Underbara helvete, den känns spännande!

   Radera
 5. Underbara helvete är helt fantastisk! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst den nu och kan bara hålla med :)

   Radera