fredag 5 april 2013

Spännande utgivning i maj - deckare och thriller

Uppgörelsen - Dan Buthler Dag Öhrlund
Bindning: Inbunden
Förlag: Massolit
Beskrivning från Adlibris:
"Uppgörelsen är den fjärde boken om psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i författarduon Buthler & Öhrlunds succéthrillers En nästan vanlig man, Grannen och Återvändaren.
På ytan är Christopher Silfverbielke en charmerande och världsvan affärsman, men bakom masken är han en känslokall psykopat och seriemördare. Efter att ha hållit sig gömd utomlands är nu Silfverbielke tillbaka i Sverige. På själva julafton har han involverat kriminalkommissarie Jacob Colts egen familj i sina ondskefulla handlingar, och nu planerar mördaren sin hämnd på en enslig gård i mörkaste Småland.

Det är upplagt för en sista desperat kraftmätning mellan de två ärkefienderna, en sammandrabbning som hotar att få ödesdigra konsekvenser inte bara för de två männen själva utan för ett stort antal människor i deras omgivning - mer eller mindre oskyldiga.
"
______________________________________________________________

Bubble - Anders de la Motte
Bindning: Pocket
Förlag: Pocketförlaget
Beskrivning från Adlibris:
"Nu kommer [bubble], tredje boken i Anders de la Mottes serie om småfifflaren HP och hans syster Rebecca. Serien började med [geim] som utsågs till bästa svenska deckardebut 2010 och 2011 kom den spännande fortsättningen [buzz].
Sex månader har gått och HP har fått ett uppdrag, ett sista uppdrag på mer än ett sätt. Under tiden gör Rebecca karriär inom i PayTags växande IT-imperium.

Medan Stockholm ännu en gång rustar för prinsessbröllop hamnar syskonen allt mer på kollisionskurs och det blir svårare än någonsin att skilja vän från fiende. Om nu inte fienden är en vän? En nära vän

[bubble] är en rykande aktuell thriller som handlar om hur vi mitt i den digitala övervakningen försöker bygga säkra bubblor, allt från bankfack till gigantiska serverhallar.

Men små eller stora har alla typer av bubblor en sak gemensamt. Förr eller senare kommer de allihop att spricka ...
"
______________________________________________________________

Du går inte ensam - Mari Jungstedt
Bindning: Inbunden
Förlag: Albert Bonnier
Beskrivning från Adlibris:
"En sensommarvarm septembermorgon försvinner den tvååriga Andrea Eliasson från en skönhetssalong i Visby där hennes mamma arbetar. Ingen av de förbipasserande på den stillsamma kullerstensgatan intill Visby ringmur har sett vem eller vilka som förde iväg henne. 
När så ännu ett barn försvinner från den årliga höstmarknaden i Hemse intensifieras polisjakten. Bara några veckor senare hittas en kvinna mördad i vassen vid det djupa och ensliga Lojsta träsk. Undersökningen leds av poliskommissarie Karin Jacobsson som får hjälp av den halvtidssjukskrivne Anders Knutas. Mitt i den hektiska utredningen kämpar de för sin kärlek.

Någonstans i det annalkande höstmörkret gömmer sig en mördare. Och en barnarövare. Är det en och samma person? Du går inte ensam är Mari Jungstedts elfte deckare med Gotland och polisen Anders Knutas i fokus.
"
______________________________________________________________

Skarprättaren - Björn Hellberg
Bindning: Pocket
Förlag: Lind & Co
Beskrivning från Adlibris:
"Som nybliven pensionär börjar Jack Gunnarsson ägna sig åt släktforskning. När han så får reda på att en av hans förfäder dömts till döden och avrättats grips han av en egendomlig besatthet. Han vill till varje pris luska ut så mycket som möjligt om den kusliga händelsen.

I samma veva drabbas Staden av en skrämmande våldsvåg. Med ungefär ett dygns intervall utsätts traktens invånare för dödssyftande attacker, till synes helt utan urskillning. En alltmer frustrerad och förvirrad Jack Gunnarsson frågar sig om det på något makabert vis hänger samman med det som skedde på galgbacken flera hundra år tidigare.

Har den obeveklige bödeln återkommit i en nutida skepnad?
"
______________________________________________________________

Den sista akten - Mari Jungstedt
Bindning: Pocket
Förlag: Bonnier pocket
Min recension: HÄR
Beskrivning från Adlibris:
"När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll: ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare. Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem? Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj. Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten. "
______________________________________________________________

Inferno - Dan Brown
Bindning: Inbunden
Förlag: Albert Bonnier
Beskrivning från Adlibris:
"Årets första stora boknyhet är Dan Browns Inferno! Idag den 15/1 släpptes nyheten över hela världen - mannen som skrev dundersuccén Da Vinci-koden är tillbaka med en ny spännande bok i samma stil som Da Vinci-koden och Den förlorade symbolen.
I Inferno ger sig Symbolikexperten Robert Langdon ut på nya halsbrytande äventyr - den här gången befinner han sig i Dantes Italien.

Dan Brown är i sitt absoluta esse när han tar oss med djupt ner i en magisk värld full av koder, symbolik och mysterier. Missa inte årets stora läsäventyr!
"
______________________________________________________________

Hennes iskalla ögon - Carin Gerhardsen
Bindning: Inbunden
Förlag: Norstedts
Beskrivning från Adlibris:
"Snön vräker ner i ett fruset Stockholm. Under samma dag försvinner två kvinnor, oberoende av varandra. Bägge lever i till synes ordnade förhållanden, men när kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans mannar skrapar på ytan av familjeidyllen framträder en helt annan bild.
Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om.

Jamal Hamad söks upp av en skugga ur det förflutna. Är det så att hans och Petra Westmans gemensamma liv börjar knaka i fogarna? Tiden hinner ifatt också Odd Andersson, vilket får oanade konsekvenser. Jens Sandén störs av att hans dotterdotter drabbas av något som i bästa fall är en olycka, medan Hedvig Gerdin som vanligt vägrar att låta sig störas av någonting. Mitt i denna färgstarka grupp poliser sitter Conny Sjöberg och försöker höra sin egen röst i bruset.

Hennes iskalla ögon, den sjätte, fristående boken i Carin Gerhardsens framgångsrika serie om Hammarbypolisen, handlar om fysisk och psykisk misshandel, narcissism och destruktivitet. Och om hur ondska förklädd till kärlek söker sig till de mest sårbara.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar