onsdag 14 november 2012

Bokhyllans medlemmar - T, del 2

Del två! SOM ni har längtat eller hur?
Hur som helst, vi kör på utan några större krusiduller:

The great Gatsby - F. Scott Fitzgerald
Bioaktuell och oläst för min del, trots att jag märkt att många andra bokbloggare har läst den nu. Hinner hur som helst antagligen inte med den det här året, men vi får se. Än kan allt hända.

The Hobbit - J.R.R. Tolkien 
Har läst de tre andra många gånger men den här bara en, något som kommer att ändras. Speciellt i samband med filmatiseringen så kan det ju vara värt att läsa om den.

The Hunger Games - Suzanne Collins
Trots alla höga förväntningar som jag fått så höll boken faktiskt måttet i förhållande till filmen. Var kanske inte lika såld på boken som så många andra, men den var bra och helt klart läsvärd.

The phantom of the opera - Gaston LaRoux
Ett av de senaste tillskotten till min klassikersamling, hade tänkt läsa den direkt när jag fick den men planerna ändrades. Så nu står den oläst i bokhyllan och längtar efter att få min uppmärksamhet.

The picture of Dorian Gray - Oscar Wilde 
En fantastisk bok, också den här en klassiker, och en otrolig personlighet som skildras. Den är skrämmande och man kan verkligen bevittna en persons förfall. Se gärna filmatiseringen, den är himla bra gjord (speciellt med Ben Barnes i huvudrollen).

The professor - Charlotte Bronte
Klassiker och bra, den här också. Komplicerad men ändå inte skulle man väl kunna säga utan att säga för mycket. Läsvärd men bör inte läsas direkt efter Jane Eyre eftersom den boken sätter ribban så otroligt högt, något som den här boken inte klarar.

The return of the king - J.R.R. Tolkien
Min favoritbok i serien, förklarar placeringen på min topplista. Älskar't!

The secret of happy ever after - Lucy Dillon
Feelgood på högsta nivå. Men Dillons senaste når inte upp till samma höjder som Hundar, hus och hjärtats längtan tyvärr. Läsvärd ändå dock.


Många läsa böcker, alltid trevligt när man upptäcker sånt. På återseende inför den tredje och sista delen av bokstaven T!

1 kommentar:

  1. Har inte sett filmen men tyckte också att The Hungergames var väldigt bra! Inte sådär hyperbra kanske men definitivt bra! :)

    SvaraRadera