måndag 24 september 2012

En passande brud - Louise Allen och Elizabeth Rolls

Titel: En passande brud
Författare: Louise Allen och Elizabeth Rolls
Originaltitel: The Marrige Debt: A Compromised Lady 
Sidantal: 656
Förlag: Harlequin
Utgiven: 2012-01
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Falska skulder av Louise Allen

Är hon en stråtrövares brud

Giftermål med en stråtrövare som väntar på avrättning är miss Katherine Cunninghams enda utväg att bli av med sina betungande skulder. Enligt lag kommer dessa att försvinna med honom i och med hans död. Men det visar sig att hennes nyblivne make, Nicholas Lydgate, är oskyldig och son till en hertig!

eller en markis hustru?

Katherine är fast besluten att rädda hans liv, trots att det förvandlar en högst tillfällig make till en permanent sådan! Hon är attraherad av Nicholas, men vill inte hålla honom kvar i ett äktenskap som tillkommit under sådana omständigheter. Visserligen visar Nicholas att han bryr sig om henne, men Katherine vill ha mer än så

Sanningen om miss Winslow av Elizabeth Rolls

Något har förändrat Thea Winslow sedan hennes debutantbal. Från att ha varit en sprudlande liten flicka tycks hon som ung kvinna ständigt vara försjunken i dystra tankar. Men Richard Blakehurst missar inte den blixtsnabba glimten av gemenskap mellan dem när deras händer snuddar vid varandra. Det är som om han väcker något till liv djupt inom henne.

Att möta Richard igen framkallar de tillgivet retfulla minnena av deras dans för så många år sedan. Thea måste hålla sina nyckfulla tankar i styr. För inte ens hennes avsevärda förmögenhet kan ändra på Richards goda uppfattning om henne ifall han någonsin får reda på sanningen". 

Min kommentar:
2 böcker i 1, hur bra kan det bli? 

Louise Allen gillar jag mycket, speciellt efter att ha läst hennes "En komplicerad affaire" som jag verkligen tyckte om. Denna nådde inte upp till den standarden men den var fortfarande riktigt underhållande och riktigt bra. Så del 1 i boken var bra, underhållande och hade en spännande story. 

Men nu kommer vi till del 2, skriven av Elizabeth Rolls. Inte riktigt lika bra, den var lite utdragen och jag hade listat ut vad "den stora hemligheten" var redan efter ett par kapitel. Så det var inte något att hurra för. 

Men tillsammans var de ändå en tillräckligt bra kombination för att jag skulle kunna ge boken en 4 i betyg. 

Finns att köpa i pocket hos Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar