torsdag 19 januari 2012

Den förlorade symbolen - Dan Brown

Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas in för att hålla en kvällsföreläsning i Washington. Ett märkligt föremål hittas i byggnaden. Det är kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstår att budskapet är uråldrigt, menad att locka den som hittar den in i en värld av visdom utan dess like.

Langdons mentor, Peter Solomon - filantrop och framstående frimurare - blir brutalt kidnappad. Langdon förstår att det enda sättet att rädda sin väns liv är att förstå det uråldriga budskapet och följa det vart den än leder honom.

Detta är den tredje boken om Robert Langdon av Dan Brown. 

Kan man någonsin bli besviken på Dan Brown? Jag tror inte det. Han är en författare utan dess like. Åter igen så blomstrar konspirationerna och det är som vanligt den som man minst anade som är hjärnan bakom brotten som begås.
Men den här är inte lika bra som de tidigare, det känns som om att den här gjordes utan att det där lilla extra var med, det var något som saknades.
Boken är fortfarande bra, Brown är ju i en klass för sig själv.
Jag rekommenderar ändå den här boken, den är mycket bra!

Svenska alternativ:
Pocket 44 kronor - klicka här
Storpocket 94 kronor - klicka här
Inbunden 199 kronor - klicka här

Engelska alternativ:
Pocket 59 kronor - klicka här
Inbunden 103 kronor - klicka här
Inbunden ILLUSTRERAD, 244 kronor - klicka här

2 kommentarer:

  1. Man kan lugnt säga att vi inte är överens om den här boken. Jag kan hålla med om att man inte blir besviken på Dan Brown, men bara om man gillar att läsa samma bok om och om igen. Här är min recension: http://kulturkonsument2012.wordpress.com/2012/01/05/den-forlorade-symbolen-dan-brown/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du delade med dig av din åsikt! :) Det kommer alltid finnas olika åsikter om samma saker, hoppas folk läser din kommentar och inte tar min åsikt som universell :)

      Radera