söndag 2 september 2012

Spännande utgivning i oktober - Roman, Pocket del 2

Justine Levy - En ovärdig dotter
Beskrivning:
"Mamma är död, jag är mamma, så enkelt är det, det är vi tre och vår historia. Vad lång tid det tar, brukade jag tänka när hon berättade sina historier för mig om kvällarna när jag låg i min säng. Men den här gången gick det snabbt, otroligt snabbt.

Medan Louise är gravid och snart ska föda sitt första barn håller hennes mamma Alice sakta på att slockna. När mamman har dött och Louise hittar hennes adressbok förstår hon att, bortsett från några outplånliga minnen, är de här förvirrade och sentimentala anteckningarna allt hon har kvar efter sin mamma. Nu är det hennes sak att pussla ihop skärvorna av den här kvinnans liv, samtidigt som hon måste se nuet och framtiden för sin lilla Angèle."

Simon Scarrow - Sveket
Beskrivning:
"Efter två år i Britannien med föga framgång börjar de romerska legionerna känna sig stridströtta. Samtidigt kräver kejsaren att de en gång för alla ska krossa den uthålliga fienden. Efter en misslyckad inringning av motståndarnas ledare blir våra hjältar Macro och Cato förvisade och jagade som hundar av såväl sina egna kamrater som fiendearmén. Det enda som återstår för dem är att försöka vinna sin generals förtroende på nytt.

Sveket är den femte fristående delen i Simon Scarrows Silverörnserien, och är en sidvändare med högt tempo. Sveket är en spännande äventyrsbok som fångar atmosfären i romarriket! Här får vi följa utvecklingen av de båda huvudpersonerna, Macro och Cato som vi lärt känna i de andra delarna i serien, och får samtidigt stor kunskap om det romerska riket och livet som soldat i dåtidens mest framgångsrika armé. "

Nora Roberts - Nyckeln till sanningen
Beskrivning:
"Ödet hade sammanfört de tre unga kvinnorna Malory, Dana och Zoe då de som enda gäster var inbjudna till Warrior's Peak, det ståtliga huset på höjden. De mystiska värdarna talade om legender från svunna tider och erbjöd dem en stor summa pengar om de under en viss tid lyckades finna de tre nycklar som höll tre prinsessor fångna i en djup sömn.
Nu är det Dana Steeles tur. Danas stora passion i livet är böcker. Och hon är övertygad om att det är här hon ska söka nyckeln till sanningen. Hon har inte många dagar på sig och ännu ingen ledtråd. I hennes närhet finns hela tiden författaren Jordan Hawke, en gammal ungdomskärlek som en gång krossade hennes hjärta. Är det han som ska föra henne till gåtans lösning?

Efter den framgångsrika Nyckeln till ljuset kommer nu andra delen, Nyckeln till sanningen, i Nora Roberts trilogi om tre unga kvinnor och deras sökande efter sanningen och lyckan. "

Nicholas Sparks - Vid första ögonkastet
Beskrivning:
"Nicholas Sparks återvänder i Vid första ögonkastet till huvudpersonerna och kärlekshistorien i sin föregående roman,Tron på ett mirakel.

Det fanns vissa saker som vetenskapsjournalisten Jeremy Marsh var övertygad om att han aldrig skulle göra: han skulle aldrig lämna New York, han skulle aldrig bli förälskad igen och han skulle aldrig bli förälder. Ändå har han nu slagit sig ner i småstaden Boone Creek i Södern, står i begrepp att gifta sig med sin nyfunna kärlek bibliotekarien Lexie och ser fram emot deras barns födelse.
Hans liv ser ut att kunna falla in i ett behagligt mönster. Men så lätt ska det inte bli. Ett oroande och mystiskt meddelande river upp gamla sår och sätter igång en serie händelser som för alltid kommer att förändra Jeremys och Lexies liv.

Den amerikanske succéförfattaren Nicholas Sparks har än en gång skrivit en romantisk kärleksroman, men en som också rymmer alla misshälligheter, tvivel och kompromisser som inga förhållanden kan undkomma. "

Mario Vargas Llosa - Keltens dröm
Beskrivning:
"O what has made that sudden noise? What on the threshold stands? ---
What gave that roar of mockery; That roar in the sea's roar?
The ghost of Roger Casement is beating on the door.
William Butler Yeats: The ghost of Roger Casement

Sir Roger Casement (1865-1916) är en av de mest omskrivna och mytomspunna frihetshjältarna i irländsk historia. Casements ryktbarhet vilar främst på den rapport han sammanställde under sin tid som konsul i den belgiska besittningen Kongo efter att ha bevittnat den grymma behandling som kongoleserna utsattes för. Rapporten väckte så stor uppmärksamhet att kung Leopold II så småningom tvingades avstå besittningen. Senare kom Casement att avslöja gummibaronernas hänsynslösa utnyttjande av ursprungsbefolkningen i Putumayo i det inre av Amazonas.

Efter att ha adlats för sina insatser i brittisk diplomatisk tjänst började Casement ägna sig åt den irländska kampen för självständighet, men när Påskupproret inleddes 1916 hade Casement redan hunnit gripas av engelsmännen och inväntade sin rättegång, anklagad för förräderi mot Storbritannien.

Vargas Llosa börjar sin roman om Casement när denne mottagit dödsdomen i Pentonville Prison och väntar på utslaget av sin nådeansökan. I tillbakablickar minns han sitt kringflackande iv och tänker på alla människor av skiftande slag han mött under sina uppdrag och alla grymheter han bevittnat. Vargas Llosa låter också Casement reflektera över sin Svarta dagbok, vars autenticitet bestrids än i dag. Den Svarta dagboken hittades av Scotland Yard under rättegången och här framträder en ny bild av Casement, den av en homosexuell man som konsekvent utnyttjat unga pojkar sexuellt under sin tjänstgöringstid, detta i en tid då homosexualitet i sig var ett brott. Frågan som Vargas Llosa ställer till läsaren är: Vad är en hjälte?"


Alla bilder och all text kommer från Bokus.

2 kommentarer:

  1. Nora Roberts - Nyckeln till sanningen den är ju en gammal bok, jag köpte hela serien för några år sedan men den kanske har fått nytt omslag!?! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Något speciellt är det, så du har nog helt rätt :)

      Radera