söndag 2 september 2012

Spännande utgivning i oktober - Roman, Pocket

Sara Beisher - Jag ska egentligen inte jobba här
Beskrivning:
"Moa är nitton år och ska bli skådespelare. Hon har precis flyttat till Stockholm och måste ha ett jobb. Hon får en timanställning på äldreboendet Liljebacken. Chocken blir total när hon ställs inför död, kroppsvätskor och stressiga arbetsvillkor. All sin lediga tid ägnar Moa åt att försöka komma in i Stockholms teatervärld, men hon misslyckas gång efter annan.
Jag ska egentligen inte jobba här är ett vardagsäventyr om döden och äldreomsorgen, om det triviala och det fula. Men det är också en berättelse om det vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det. "

Robert Goolrick - Trogen hustru sökes
Beskrivning:
"En framgångsrik affärsman sätter in en annons i en dagstidning i Chicago. Han är på jakt efter en trogen hustru. Inom kort får han svar från en kvinna som beskriver sig själv som enkel och ärlig. Men hon visar sig vara allt annat än just det. Hennes hemliga plan är att gifta sig med mannen och sedan döda honom, sakta och omsorgsfullt, så att hon sedan kan leva livet som välbärgad änka. Vad hon inte alls räknat med är att mannen har egna planer

Romanen utspelar sig 1907 i en snöig avkrok i Wisconsin. Huvudpersonerna Catherine och Ralph är båda känslomässigt skadade av upplevelser i det förflutna och deras motiv till att ingå äktenskap är ytterst olika. En av personerna måste bort, men vem? "

George R R Martin - Kråkornas fest
Beskrivning:
"Efter århundraden av bittra strider råder nu en osäker vapenvila. Robb Stark, Joffrey Baratheon, Renly Baratheon och Balon Greyjoy är alla döda och Joffreys blott åttaårige bror Tommen regerar i Kungshamn under överinseende av sin mor, den maktgalna Cersei Lannister som har många liv på sitt samvete.

Men kampen om makten över de sju konungarikena är inte slut. Stannis Baratheon har farit till Muren, på Järnöarna smider huset Greyjoy nya planer, i Dornien vill huset Martell hämnas prins Oberyns död, medan Brienne, jungfrun av Tarth, beger sig iväg på det omöjliga uppdraget att söka efter Sansa Stark. Och över havet kommer envisa rykten om att draklordens dotter fortfarande lever.

Tiden är kommen för de visa och de ärelystna, för de starka och de svekfulla, för ädlingar och ofrälse, för magiker och mördare, för de rättrogna och de fredlösa. De mänskliga asätarna är inte sena att samlas och nya intriger uppstår och farliga allianser bildas när krafter från det förflutna dyker upp igen i spåren efter strider och kaos, beredda att än en gång ta upp kampen om järntronen.

Till kråkornas fest är många inbjudna men bara ett fåtal överlever."  


Lucy Dillon - Hundar, hus och hjärtats längtan
Beskrivning:
"Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.

Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap ...

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker ...

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder - något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.

En hjärtevärmande berättelse, precis som den älskade förra boken. Lucy Dillon när hon är som bäst!"
Tamara McKinley - Gryningstimmen
Beskrivning:
"Ett överraskande arv, en gammal familjehemlighet, en kärlek som vägrar att dö

Fleur och Greg MacKenzie tycks ha fått allt. De är unga, vackra, framgångsrika och djupt förälskade. Fleur arbetar som arkitekt, Greg är kirurg och de bor i Brisbane, Australien. De borde vara lyckliga, men det finns ett känsligt problem. Greg, som haft en svår uppväxt, vägrar att skaffa barn. Varje diskussion om saken tär alltmer på äktenskapet, och efter ett ovanligt uppslitande gräl lämnar Greg hemmet.

Fleur vet inte om brytningen är tillfälligt eller definitiv och framtiden ter sig med ens oviss. Men mitt i det känslomässiga kaoset händer något som delvis ger henne annat att tänka på. Det kommer ett brev från en juristfirma. Innehållet är minst sagt överraskande. Det visar sig att hennes pappa haft en äldre syster, Annie, som nu låtit Fleur ärva allt. Egendomen omfattar bland annat en ranch, Savannah Winds, som är värd flera miljoner dollar. Varför har fastern lämnat detta till just henne?

Fleur bestämmer sig för att undersöka vad hon blivit ägare till. När hon kommer till Savannah Winds finner hon Annies gamla dagböcker, och sakta rullas en dramatisk historia upp om ett ovanligt färgstarkt livsöde. Ett livsöde som även förklarar en del om Fleurs eget förflutna.

Gryningstimmen är en spännande, romantisk och storslagen familjeroman om passionerad kärlek, smärtsam sorg och väl bevarade hemligheter. Handlingen utspelar sig i olika tidsplan som skickligt sammanvävs till en avslöjande bild av det förflutna. När trådarna knyts ihop vaknar också hoppet för den äkta kärleken som envist vägrat att dö. "


Alexander McCall Smith - Extra bekvämt på safariklubben
Beskrivning:
"Mma Ramotswe och Mma Makutsi slår två flugor i en smäll och åker till ett safariläger, både för att vila upp sig och för att lösa ett fall. Men, det där med att vila upp sig kanske var att hoppas för mycket. Det safariläger de besöker är inte så bekvämt som de skulle önska, och dessutom är det ju fullt av vilda djur där.

Damernas detektivbyrå har flera nya intressanta fall på gång: Mma Ramotswes vän vill veta om hennes man är otrogen; en kvinna i Amerika har testamenterat en stor summa pengar till en Safariguide. Det gäller bara att hitta rätt guide och rätt safariläger, för det har den amerikanska kvinnan glömt att nämna. Mma Makutsis färstman, Phuti Rahdiphuti råkar ut för en allvarlig olycka - och Mma Makutsi sätts på prov av sina blivande släktingar."


Notera att alla bilder och all text kommer från Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar