onsdag 19 februari 2014

Paket från Bonnier Carlsen

Stad av aska och Pappersstäder damp ner i brevlådan (eller egentligen ringde brevbäraren på och verkade uppriktigt lättad över att någon var hemma) under veckan. Tack Bonnier Carlsen!

Stad av aska
Beskrivning från Adlibris 
"Nu kommer Stad av aska, uppföljaren till romanen Stad av skuggor. Häng med till New Yorks mörka sida, där nattens och skuggornas varelser rör sig! Egentligen vill Clary Fray bara att livet ska bli normalt igen. Men vad är definitionen av normalt när man plötsligt kan se varulvar, vampyrer och älvor på gatorna, lever som en demondödande skuggjägare och har en mamma som ligger i en magipåverkad koma? Clary försöker dra sig undan från skuggornas värld. Hon vill umgås mer med Simon (kanske mer än som vän?), men skuggjägaren Jace låter henne inte gå så lätt. Och den enda chansen Clary har att rädda sin mamma är att leta upp den onde skuggjägaren Valentin. Mannen som bland annat dödat Clarys morföräldrar - och visar sig vara hennes far. "

Pappersstäder
Beskrivning från Adlibris:
"Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret till hans rum och klättrar in i hans liv igen och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion följer han med.
Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo - som alltid varit något av en gåta - nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland, men aldrig så här länge. Kan hon vara död? Men snart upptäcket Quentin att Margo lämnat subtila, smarta ledtrådar bara för honom. Budskapet är tydligt: Hitta mig om du kan!

Vägen mot gåtans lösning är vindlande och tvingar Quentin att inse att ju närmare han kommer Margos gömställe desto mindre vet han egentligen om henne. Och kommer han att hinna fram innan hon försvinner igen?
"

6 kommentarer:

 1. Mäh lyx till mig sa de att de bara skickar ut e-böcker nu förtiden :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det är lite roligt, för jag bad om e-böcker men fick vanliga böcker istället :P

   Radera
 2. Jag trodde också att de bara skickade ut e-böcker. De kanske gör de fortsättningsvis med de nya böckerna? :) En anledning till att jag inte längre ber om recensionsexemplar faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket möjligt!
   Jag har så fullt i bokhyllan att e-böcker är otroligt välkommet. Men så är jag ganska såld på e-böcker också ^^ Föredrar du pappersböcker?

   Radera
 3. De sa även till mig att de mestadels skickar ut e-böcker nuförtiden. Så jag fick Pappersstäder i det formatet.

  SvaraRadera