onsdag 22 januari 2014

Första e-boken inhandlad

Testade för första gången att köpa en bok via plattan, det gjordes via dito.se som alltså är Bokus e-bokssida.
Boken i fråga var:
Wool av Hugh Howie
Hur var det? Svårt?
Svar: Det var barnsligt enkelt. Jag behövde inte ens ta hem den mycket kritiserade ditoappen!
Jag loggade in på dito.se via plattan med mitt bokus-inlogg, valde bok, klickade köp, skapade ett e-kort via banken*(man kan använda valfritt kreditkort annars), betalade med det, köpet genomfördes. Gick sedan in på Mina sidor, valde "Ladda ner", boken laddades ner och lades direkt i mitt aldikobibliotek. Bättre än så blir det inte. Allt samman tog inte ens tio minuter, och då var merparten av den tiden att skaffa bankens e-kort vilket man bara gör en gång, sedan kan man shoppa på!
Jag är en lycklig människa just nu, så enkelt trodde jag inte att det skulle vara! Smidigare kan det verkligen inte bli.
Uppdaterar genast mitt inlägg om att ha en surfplatta som läsplatta med hur enkelt det var att shoppa loss!


*e-kort kan skaffas via banken, ett fiktivt kort skapas med en begränsad giltighetstid samt begränsad mängd pengar, båda sakerna bestämmer man helt själv. Det gör köp säkrare och om något skulle hända så blir inte hela kontot länsat. Dessutom får det bokälskare att inte förköpa sig ;)

2 kommentarer:

 1. Vad bra att det gick så bra.Själv är jag fortfarande lite rädd för e-böcker. Känns som att de inte är på riktigt. Vilket u förstås är löjligt, eftersom att de är minst lika verkliga som till exempel dataspel. ;)
  Bra val av bok, Wool är riktigt spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev förvånad över hur enkelt det var! Jag har varit lite emot e-böcker länge och tänkt lite som du misstänker jag, men det gick över snabbt när jag väl började komma igång. :)
   Vad skönt att jag valt rätt, alltid lite beslutsamhetsångest sådär. Jag har läst många positiva recensioner och till sist blev det lite "äh, what the hell" ;)

   Radera