onsdag 6 november 2013

Game of thrones-funderingar 2

Har kommit 234 sidor in i boken och är för närvarande hos Daenerys.

Läsningen går sakta med säkert framåt. Dessa funderingar fungerar som anteckningar för mig och som en liten uppdatering kring vad håller på med för tillfället. Ni får gärna kommentera med era egna tankar och funderingar kring serien (både TV och bok).

Daenerys (som i mitt huvud heter Dennris) är en intressant karaktär. Hon har precis fått makt, makt som hon
inte haft innan och som hon kan använda mot sin bror. Jag känner att det finns potential hos henne, en potentiell ny härskare kanske? Hon verkar växa upp fort och se omvärlden med nya ögon i rekordfart i alla fall.

Jag lämnade precis Arya, hon kämpar med att passa in i en roll som hon inte bett om. Att vara flicka och vilja bete sig som en pojke är inte accepterat och hon kämpar med detta, intressant men det känns som ett gammal och uttjatat tema. Vi får se var det tar vägen helt enkelt.

Jag uppskattar Martins sätt att berätta, hur han hoppar en liten bit i början på varje ny persons berättelse. Det ger en kickstart på läsningen och det känns aldrig stagnerat, uppskattas verkligen.

Jag kanske verkligen kommer igång nu, känner hur lässuget sakta men säkert börjat återvända. Håller tummarna och hoppas!

Se tidigare game of thrones-funderingar här.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst första boken i denna serie och tycker att den är helt fantastisk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har hört att den tar sig i andra halvan av boken, tycker du det med?

      Radera