lördag 24 augusti 2013

Spännande utgivning i september

Väldigt tunt utbud verkar det som, eller så är det bara jag som inte hittat de spännande titlarna, här kommer de som jag hittade i alla fall!
____________________________________________________________

Min mormor hälsar och säger förlåt
Fredrik Backman
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"Min mormor hälsar och säger förlåt är en ovanlig julsaga om dysfunktionella superhjältar. Med enastående komisk träffsäkerhet och ett stort bankande hjärta berättar författaren till En man som heter Ove om en mormors kompromisslösa kärlek till sitt barnbarn, och om grannarna i ett hyreshus som alla på sitt sätt slåss för en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns. Rätten att få vara annorlunda. 
Elsa är sju år gammal och rätt störig. Eller hon uppfattas i alla fall så eftersom hon inte är helt blåst i skallen och den gällande samhällsnormen är ju att sjuåringar ska vara det.

Mormor är hennes bästa vän. Hennes enda, faktiskt. Mormor brukade vara ett geni och jobba som kirurg, men nu kör hon bil utan körkort och står på balkongen med öppen morgonrock och skjuter på oanmälda besökare med paintballgevär.

Folk säger att hon är annorlunda. Galen. Men mormor har ett hemligt språk och ett eget kungarike, "Miamas", och där är allt annorlunda. Det är dit mormor tar med Elsa när Elsas föräldrar skiljer sig och när Elsa blir slagen i skolan för att hon inte är som alla andra sjuåringar. Miamas är deras frizon, tills mormor en dag blir sjuk och får veta att hon är döende.

Som ett sista äventyr ger hon då Elsa en serie brev, där mormor ber sina grannar om ursäkt. De leder Elsa till en trappuppgång fylld av militanta bostadsrättsivrare, fanatiska kaffedrickare, kamphundar, monster, fyllon och helt vanliga kärringar. Men de blir också upptakten på en historia där ett barn försöker lära sig acceptera att alla man älskar ska dö, och där hon bit för bit får veta sanningen om både kungariket Miamas och sin mormor.
"
____________________________________________________________

Jesus Barndom
JM Coetzee
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"Efter en resa över haven kommer en man och en pojke fram till ett nytt land. De blir tilldelade ålder och namn: Simón och David. 
Precis som alla andra som anländer till det nya landet har Simón förlorat alla sina minnen, men han vet inom sig att pojkens mamma finns här någonstans. En dag får Simón syn på en kvinna som han är övertygad om är pojkens mor och han övertalar henne att ta hand om barnet.

Jesus barndom är en djup, vacker och omtumlande roman av en av vår tids stora författare. 2003 tilldelades J.M. Coetzee Nobelpriset i litteratur.
"
____________________________________________________________

Världens vinter
Ken Follett
Pocket

Beskrivning från Adlibris:
"Del två i Ken Folletts hyllade historiska krönika 

Världens vinter tar vid där Giganternas fall (den första boken i trilogin Århundradet) slutade. Fem olika familjer - från USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales - länkas samman under en enormt omvälvande tid då allt står på spel: Tredje riket växer fram, Spanska inbördeskriget pågår och Andra världskriget blir alltmer ett fasansfullt faktum. Ken Folletts historiska krönika är magnifik och redan hyllad runt om i världen, både för sin höga trovärdighet och sitt stora underhållningsvärde.
 "
____________________________________________________________

Och så levde de lyckliga
Lucy Dillon
Pocket
Min recension [Klicka]

Beskrivning från Adlibris:
"Kärlek, vänskap, hundar och böcker i ny feelgood-roman av Lucy Dillon, författaren till Ensamma hjärtan och hemlösa hundar ochHundar, hus och hjärtats längtan.
I Och så levde de lyckliga skildrar Lucy DIllon på sitt karakteristiska inkännande vis några stundtals vilsna själars liv och drömmar i en liten engelsk stad.

När Anna får ta över den lilla övergivna bokhandeln i Longhampton går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än maken Phil, de tre aviga bonusdöttrarna och deras hyperaktiva dalmatiner. Snart är hennes butik fylld av böcker med hisnande berättelser om kärlek, äventyr, hemliga trädgårdar och borttappade hundar. Ändå fattas något i Annas liv för att hon ska få den riktiga lyckokänslan.

Annas perfektionistiska väninna Michelle, med sin blomstrande inredningsaffär, har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, är det slut på alla romantiska drömmar. De två väninnorna kommer att tvingas att fatta livsavgörande beslut.
"
____________________________________________________________

6 kommentarer:

 1. Jag har inte tittat ordentligt på utgivningen i september än, men att döma av dessa så verkar det vara just tunt. Men det kan ju också bero på att augusti är så himla starkt. Alla vill ju ut med sin bok i lagom tid till Bokmässan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. AHH! Så kan det ju vara! Tack för att du löste mitt huvudbry :) Det ges ut en del deckare i september dock, de brukar jag inte ta med eftersom jag själv inte är speciellt intresserad :P

   Radera
 2. Fredrik Backmans nya ser jag verkligen fram emot. Dillons läste jag på engelska för ett tag sedan, tycker mycket om hennes böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte läst Backman än, vågar inte när hypen varit så hög. Dillon är en av mina favoritförfattare! :)

   Radera
 3. Lucy Dillon har jag läst och den är lika små mysigt trevlig som hennes andra böcker. Perfekt att krypa upp i soffhörnet med en regnig höst dag!
  Helena.

  SvaraRadera