torsdag 6 juni 2013

Johnny Depp, retrospektivt - Steven Daly

Titel: Johnny Depp, retrospektivt
Författare: Steven Daly
Originaltitel: Johnny Depp - A Retrospective
Bindning: Inbunden
Sidantal: 286
Utgiven: 2013-05
Förlag: Ica Bokförlag
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Filmikonen Johny Depp fyller 50! Lagom till hans födelsedag i juni 2013 kommer: en bildrik hyllning till en av filmvärldens mest begåvade och hemlighetsfulla skådespelare. Depps karisma och närvaro på vita duken har gjutit liv i några av filmvärldens mest minnesvärda karaktärer, från den tragikomiska Edward Scissorhands och den fantastiska Willy Wonka till den mordiska Sweeny Todd och den hisnande kaptenen Jack Sparrow. 
I denna påkostade bok presenteras och kommenteras alla Johnny Depps filmer, från den första rollen i Terror på Elm Street 1984 till Lone Ranger som har premiär 2013. Boken är rikt illustrerad med mer än 250 bilder, bland annat tagna bakom kulisserna på filminspelningar och så klart stillbilder från filmerna.

Steven Daly började sin bana som musiker men är numera journalist och författare på heltid. Han har skrivit åt bland annat Spin, GQ och Rolling Stone, och är regelbunden medarbetare i Vanity Fair.
"

Min kommentar:
Boken innehåller en imponerande mängd bilder och fantastiskt med information kring de filmer som Depp medverkat i samt de regissörer han jobbat med. För mig som är såld på hans samarbeten med Tim Burton är det en guldgruva. Men jag får inte riktigt grepp om Johnny Depp, vem han egentligen är som person och vad han står för, och jag får en känsla av att det får inte Daly heller. Han berättar om Depps otroliga manövrering i intervjudjungeln och att Depp konstant bara delar med sig utav exakt så mycket som han vill att andra ska få veta. Intressant ur en synvinkel, inte så intressant när man letar efter något som liknar en biografi.

Men! Bara att få läsa om de olika filmerna (jag har fått en hel del filmer på min "To-see-lista") och lite om vad han tyckt om var och en var mycket intressant. Och vad Depp än klär ut sig till så lyckas han ändå hålla sig stilig på något sätt, han har ett utseende som inte går att gömma. Om det är bra eller dåligt kan man ju diskutera. Hur som helst är han en fantastisk skådespelare och boken var en kanonfin uppvisning av hans talanger.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar