fredag 17 maj 2013

Spännande utgivning i juni - Blandat

Stad av skuggor - Cassandra Clare
Bindning: Inbunden
Förlag: Bonnier Carlsen

Beskrivning från Adlibris:
"Cassandra Clares internationella succéserie om skuggjägare äntligen på svenska! 
Följ med till New Yorks mörka sida, till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, trollkarlar, älvor, skönhet, skräck och passion.

The Mortal Instruments är den mest framgångsrika internationella urban fantasy-serien vid sidan av Twilight de senaste åren.

Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv.

Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en "kille". Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna.

Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst ...
"
______________________________________________________________

Dynastins arvinge - Conn Iggulden
Bindning: Pocket
Förlag: Bonnier pocket

Beskrivning från Adlibris:
"Final i Igguldens hyllade serie om Djingis khan 
Det skulle ha blivit en tid av triumf för det mongoliska riket. Den nye härskaren Kublai khan drömmer om ett herravälde som sträcker sig från kust till kust, ett imperium så mäktigt att det överträffar det som en gång leddes av den store Djingis khan. Men istället slits nationen sönder av inre stridigheter, och i öster hotar fienden på nytt. För att ena mongolväldet måste Kublai khan inte bara tillägna sig krigskonsten. Han måste också lyckas förmå sina krigare att följa honom till den kända världens yttersta gränser, och han måste möta sina egna bröder i ett blodigt inbördeskrig.

Dynastins arvinge är den femte och sista delen i Conn IgguldensErövraren-serie om den mongoliske kejsaren Djingis khan och hans dynasti.
"
______________________________________________________________

Alice i Zombielandet - Gena Showalter
Bindning: Pocket
Förlag: Harlequin

Beskrivning från Adlibris:
"Hon kommer inte att ge sig förrän varenda zombie ligger i sin grav. För alltid.
Om någon hade berättat för Alice Bell att hennes liv skulle vändas upp och ner från ett ögonblick till ett annat, skulle hon ha brustit ut i skratt. Från lyckligt till tragiskt, från oskuldsfullt till förstört. Nej, aldrig. Men det var det som hände. Ett hjärtslag. En blinkning, ett andetag, en sekund - och allt hon kände till och älskade var borta.

Hennes pappa hade haft rätt. Monstren fanns på riktigt.

För att hämnas sin familj måste Alice lära sig att slåss mot de odöda. Och för att överleva måste hon sätta sin tillit till den farligaste av alla farliga killar, Cole Holland. Men Cole har sina egna hemligheter, och om Alice inte är försiktig kan de visa sig vara farligare än zombierna.

---

Berättelsen om Underlandet

Jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och

göra tusen saker annorlunda.

Jag skulle säga nej till min syster.

Jag skulle inte be mamma att

prata med pappa.

Jag skulle stänga munnen och svälja

de förhatliga orden.

Jag skulle krama min syster,

min mamma och min pappa en sista gång.

Jag skulle säga att jag älskar dem.

Jag önskar Ja, jag önskar
."
______________________________________________________________

Drakarnas dans - George R.R. Martin
Bindning: Pocket
Förlag: Månpocket

Beskrivning från Adlibris:
"Den femte boken i Sagan om is och eld. Fortsättningen på Kampen om Järntronen, Kungarnas krig, Svärdets makt och Kråkornas fest. De sju konungarikenas framtid är osäker. Det jäser överallt i Västeros. I öster regerar Daenerys Targaryen, hennes många fiender är villiga att riskera allt för att oskadliggöra henne och hennes tre drakar. Men en ung man beger sig frivilligt iväg för att söka upp henne av helt andra skäl. Samtidigt tvingas Tyrion Lannister att fly med ett pris på sitt huvud, och det märkliga sällskap som blir hans allierade är inte vad de utger sig för att vara. Intriger och förräderi, maktspel och ond bråd död är ständigt närvarande. Fredlösa och präster, riddare och soldater, ädlingar och slavar, ingen går säker, ingen slipper undan. Många kommer att gå under, andra växer sig starkare i skuggan av mörkret. I tider av omvälvande förändring för ödets vindar och kampen om tronen dem samman till den mäktigaste dansen på liv och död som någonsin skådats. HBO har skapat teveserien Game of thrones, baserad på George R. R. Martins böcker, som gjort succé världen över och som sänts i SVT under 2012. "
______________________________________________________________

Världskrig Z: en muntlig historik över zombiekriget
Bindning: Pocket
Förlag: Månpocket

Beskrivning från Adlibris:
"För bara tio år sedan hade Zombiekriget varit nära att utplåna hela mänskligheten. En namnlös författare, driven av behovet att bevara de överlevandes erfaranheter från de apokalyptiska åren, bestämmer sig för att göra en resa som ska ta honom över hela världen. Världskrig Z består av hans intervjuer med de människor han mött: smugglare och militärer som varit involverade i kampen, men också vanliga civila som en gång stått ansikte mot ansikte med den här tidens levande - eller snarare döda - helvete. Vittnesmålen sträcker sig från den ökända byn Nya Dachang i Förenade Kinesiska Federationen, där pandemispråret tog sin början med tolvårige "Patient Noll", via de namnlösa skogar i norr där otaliga människor sökte tillflykt i kylan, till ett Sydafrika där Redekerplanen ingav mänskligheten hopp - till ett outsägligt pris. "
______________________________________________________________

8 kommentarer:

 1. Tycker det är jättekul att Alice i Zombielandet översätts, ska nog vänta och läsa den på svenska tror jag =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade ingen aning om att det var en bok inom harlequin-genren (inte för att den genren är lika tydlig nu som den var förr), den låter spännande!

   Radera
 2. Åh vad kul att Alice i Zombielandet kommer på svenska den måste man nog läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite nyfiken på den också faktiskt :)

   Radera
 3. Stad i skuggor är jag väldigt nyfiken på :)

  SvaraRadera
 4. Stad av skuggor håller jag på med just nu:)

  SvaraRadera