söndag 12 maj 2013

Älska - Sylvia Day

Titel: Älska
Författare: Sylvia Day
Originaltitel: The stranger I married
Bindning: Häftad
Sidantal: 292
Förlag: Bookmark
Utgiven: 2013-04
Betyg: 2,9 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Isabel lever ett glamoröst och dekadent liv i det tidiga 1800-talets London, en huvudstad full av lyx och synd. När markisen av Grayson oväntat friar till henne slår hon först ifrån sig tanken. Men vid närmare eftertanke inser hon att äktenskapet kanske inte vore en så dum idé ändå 
Snart visar det sig att bakom Graysons lekfulla yttre döljer sig något annat. När han spårlöst försvinner, bara för att plötsligt dyka upp igen fyra år senare, ställs allt på sin spets. Vem är mannen hon lovat att leva med?

Älska är en beroendeframkallande roman om människors livsval och passioner, de själsliga såväl som köttsliga."

Min kommentar:
Den här gången blev jag lite besviken på Day, historien kändes förutsägbar och faktiskt ganska tråkig. Jag vet inte varför men det kändes som om det tog en evighet att läsa ut den.
I efterhand kan jag tycka att det fanns en del bra bitar, som Trenton och Abigail till exempel, men det räcker inte riktigt. Dessutom finns det frågetecken, som vad som hände med Graysons mamma till exempel, hördes hon aldrig av igen?
Jag vet inte, den här gången så funkade boken helt enkelt inte för mig. Det blev lite för mycket och lite för långt. Det började lite originellt men sedan så var kvalitén helt enkelt mycket ojämn. Det fanns så otroligt mycket potential, så många möjligheter, men nja, det blev sådär helt enkelt.

Om du skulle vilja bilda dig en egen uppfattning så finns boken att köpa hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar