torsdag 25 april 2013

Brevbäraren kom med två nya böcker till mig idag!

Det var Jusine Lévys "Inget allvarligt" och Katarina Sandbergs "Vi är inte sådana som i slutet får varandra".

Se bara beskrivningarna, visst låter det som något att se fram emot? :)


Inget allvarligt: 
" ”Dödar rökning. Visst. Det gör livet också. ”

Louise och Adrien har känt varandra sedan tonåren och är lyckligt gifta. Ända tills den dag då Adrien möter sin fars unga älskarinna idealkvinnan Paula med mördande blick och blir blixtkär. Louise tappar all lust, glädje och intresse för livet, och fastnar i ett närmast apatiskt tillstånd medan allting rullar på runtomkring henne. Det hade kunnat pågå i månader, i år. Men kanske kan en ny kärlek hjälpa Louise att återvända till livet och klistra ihop bitarna av sig själv.
"


Vi är inte sådana som i slutet får varandra: 
"Med småstadens siluett tatuerad på underarmen flyttar Cassiopeja Svensson till Stockholm för att studera juridik.

I huvudstaden lär hon känna de fina flickorna med pappas pengar som tycker att allt är så himla romantiskt, och på hennes hals växer strimmor av återhållen sanning. I ett utfall av frustration bestämmer hon sig för att börja spela piano, och i trapphuset finns en lapp om privatlektioner. "Jag ska börja ta lektioner för en pianofarbror" är Cassiopejas glada tanke. Men pianofarbrorn visar sig vara ungefär femtio år yngre än väntat, och så vacker att Cassiopeja nästan går sönder.


Vi är inte sådana som i slutet får varandra är en klassisk berättelse om att vara ung och dum och kär. Med en överrumplande, bitsk humor vänder och vrider det unga berättarjaget på klyschor om den efterlängtade tvåsamheten."


Tack Gilla Böcker och Sekwa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar