lördag 9 mars 2013

23 kronor fattigare men 10 böcker rikare

Redo att höra om mina senaste fynd? Egentligen var det något som bara råkade hända. Jag skulle egentligen till secondhanden för att kolla efter en tavla och bara råkade gå förbi böckerna. Och ni ser själva hur det gick! Det är som en skada, jag kan helt enkelt inte gå in där, se en i stort sett ny bok som jag vet kostar mycket ny och sedan lämna den där. Det går inte. Även om jag egentligen kanske inte är så hemskt sugen på att läsa just den boken. Ibland lyckas jag hindra mig själv och tänker "Den där ska jag låta någon annan bli jättelycklig över när hen hittar den". Då kan jag nästan se någon bli lycklig framför mig. 
Men det funkar inte alltid. 


Från toppen och nedåt då:

Alkemisten - Paulo Coelho
Alla har läst den, utom jag. Någon gång får jag nog ändra på det. 

Busters öron - Maria Ernestam
När jag en gång i mina dagar arbetade i en gammal hederlig bokaffär så kom en dam in och berättade helt lyriskt om den här boken, så när jag såg den så kom jag att tänka på damen och då ramlade boken liksom ner i min korg. Bara sådär. 

Berättelse om Herr Roos - Håkan Nesser
Tredje delen i Barbarottiserien. Jag har ettan, hittade trean, hittade tvåan, hade redan tvåan, har nu två exemplar av tvåan, är fortfarande nöjd. Slut på meddelandet. 

Den glömda trädgården - Kate Morton
Jag vet inte riktigt, fick för mig att den kunde vara bra och att jag har hört en massa bra om den. Stämmer det? Är den bra?

Innan floden tar oss - Helena Thorfinn
Återigen ett fall av att inte kunna låta en i stort sett ny bok stå och skräpa där. Nu har den ett kärleksfullt hem där den kommer att bli läst. Någon gång. 

En helt annan historia - Håkan Nesser
En bok som jag redan hade i bokhyllan och som jag numera har två av, jaja, den får väl åka tillbaka då så att någon annan kan få hitta och glädjas över den. 

En magisk jul - Brenda Novak, Kathleen O'Brien, Karina Bliss
10 kronor, men det kan det vara värt då jag spanade in den här runt jul och kände att DEN ville jag läsa. Vem vet, jag kanske skapar lite julstämning så här i mars och läser den!

Dearly devoted Dexter - Jeff Lindsay
Tydligen del 2, undrar om det går att bara hoppa in mitt i? Jaja, vi får väl testa och se!

The cookbook collector - Allegra Goodman
Här vet jag inte vad som hände, det handlar om två systrar men vad mer vet jag inte riktigt. Den ena verkar vara rik och framgångRIK framför allt. Den andra... not so much. Nu bor den hos mig i alla fall!

Brobyggarna - Jan Guillou
Jag tycker inte om Guillou. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför men det är något med honom som jag inte gillar, och jag har träffat honom så det är inte något som jag bara snappat upp. Men när jag ser hans bok stå och skräpa sådär så kan jag inte låta bli. Kommer jag läsa den? Kanske, vi får se. Annars får jag lämna den vidare helt enkelt. 

Ibland får jag dåligt samvete över att jag köper så många böcker som det kommer ta så lång tid innan jag faktiskt kommer att läsa. Någon annan hade ju kunnat haft stor glädje av dem under tiden. Men jag har glädje av dem, inte bara när jag läser dem utan också när jag kan beundra hur fina de är i min bokhylla. Det är så jag försöker rättfärdiga det hela inför mig själv.  

Det var allt! 10 böcker, 23 kronor. Eller rättare sagt, om man tar bort "En magisk jul" så var det 9 böcker för 13 kronor. Helt otroligt! Behöver jag berätta att den där tomma bokhyllan börjar bli full?

8 kommentarer:

 1. Ja jag är likadan, har köpt många böcker på loppis som jag bara inte kunnat motstå....det är nästan hemskt hur böcker blivit en slit och släng vara. Men till slut blir de kanske lästa om de hamnar hos mig i alla fall......

  Innan floden tar oss står på min läsa lista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att det finns fler som jag där ute! Det dåliga samvetet minskar direkt litegrann :)
   När tänker du läsa den? Nyfiken på vad andra tycker om den, har hört en bokförsäljare säga att den var bra, men man vet inte om det går att lita på eller inte ;)

   Radera
 2. Jag har inte heller läst alkemisten! Dock har jag läst zahiren och 11 minuter för längesedan, han är väldigt speciell och skriver väldigt speciellt den där Coelho! Ska bli spännande att läsa vad du tyckte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! En till som inte har läst den! Prisa gud, här kommer skatteåterbärningen! Haha, men ärligt talat så är det skönt att veta att det finns fler bokälskare som inte läst en av böckernas böcker :)
   Jag har inte läst en enda av honom, är han bra?

   Radera
 3. En härlig bokhög för det priset:)

  SvaraRadera
 4. Åh, en sån där affär vill jag också hitta, inget tips till en uppsalabo?
  Alkemisten är nog den Coelho-bok jag gillade mest. Han skriver annorlunda, men jag fortsätter att köpa flera för att de är så fina! ;)
  Innan floden tar oss "råkade" jag läsa och älskade den! Jag vill inte höja dina förhoppningar för högt, men jag tyckte att den var underbar! Älskade att läsa blandningen mellan "Svensson-problemen" hos en småbarnsfamilj och hur systrarna i Bangladesh lever. Jag gillar också tanken på att bo utanför sverige och hela UD-historierna.. Hoppas du också gillar den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en bra liten butik!? :)Jag älskar den, vet tyvärr inte något bra i Uppsala, har inte ni myrorna?
   Hm.. det låter som om att jag borde ta mig an både Alkemisten och Thorfinn snart, tack för tipset! :)

   Radera