fredag 1 februari 2013

Den här veckan är det Harlequinspecial!


Den här veckan händer det spännande saker! Det blir nämligen Harlequin-special. Vad är det undrar ni? Jo, jag har laddat upp med några recensioner från Harlequins allra senaste utgivning, alltså pinfärska böcker, och kommer presentera en om dagen i 5 dagar. Och jag startar idag!

Det kommer att bli en blandning på genrer; det kommer fantasy, historisk och läkarroman. Här kommer ett litet smakprov på varje bok:

Veckan kommer att börja med Den mörkaste passionen, en mörk historia med änglar och demoner, onda och goda och allt däremellan.
Vad händer när en man som utmanat gudarna att skicka honom en kvinna som kommer ändra hans värld, faktiskt får det han önskat sig? När hon dessutom kommer med budskapet "Jag skulle döda dig, men kan inte. Så nu kommer någon annan att göra det istället", vad gör man då när ett krig rasar samtidigt?
Kan en kärlek verkligen stå ut med vad som helst eller ska man ta närmaste utväg när motgångarna kommer?

Läs mer om vad jag tyckte om boken, recension kommer... ja nu!


Imorgon går vi vidare med en Läkarroman, eller rättare sagt, två romaner i en bok.
Det handlar om På tu man hand och Sommarbröllop, den första delen i boken handlar om en före detta designdrottning som bestämt sig för att lämna det glamorösa livet och börja arbeta som sjuksköterska istället. Hon kommer ifrån ett förhållande som slutade allt annat än lyckligt och nu vill hon bara till en ny miljö och ett nytt liv, men kan detta nya liv bli tillsammans med läkaren Riley Chase? Det verkar inte som det. Eller?
Den andra boken har också ett krachat förhållande i bagrunden och en önskan om att få komma bort och bara få läka, men blir det så enkelt som man tänkt?

Recensionen och tankarna kan du ta del av imorgon!


Min uppenbara fascination för historiska Harlequins kan knappast ha gått obemärkt förbi, och här kommer ännu ett exempel på det.
Alexander Ellerdine har en känsla av att något är galet så han rider ut och söker av området, bara för att finna en dam i nöd ute i vattnet.
Det han hittar är en mycket speciell kvinna med minst lika mycket vilja som han själv, hon är en dam och han en herre, men tillsammans finns det ingen kontroll.
Problemet kommer när Ellerdines förflutna uppdagas, och frågan är, kan någon verkligen vara så hjärtlös?
Bortom all räddning handlar kanske just om det, är man vid någon punkt i livet bortom all räddning?

Denna recension läggs upp på söndag!


På måndag kommer ni att kunna läsa om ännu en läkarroman, denna gång Dolda drömmar och Jakten på den rätte.
Den första boken handlar om en kvinna som försöker ändra sin personlighet, bli någon annan, bli en bättre och tuffare kvinna. Och en man som inget hellre vill än att komma nära henne. Men är de verkligen ute efter samma sak?
Den andra boken är en som fick mig att skratta högt vid flera tillfällen, man brukar säga att kärlek börjar med bråk och kanske är det så? Det här paret får i alla fall verkligen kämpa, både med omvärlden och med varandra.

Recension kommer på måndag!


Sista dagen på Harlequin-specialen får boken Giftet, en mycket speciell och annorlunda Harlequin som handlar om Yelena. Hon är dömd till döden och går bara och väntar på sin hängning, men så händer något oväntat, befälhavarens provsmakare dör och lagen säger att den som står näst på tur till hängning ska erbjudas jobbet. Och det är Yelena som är näst på tur.
Men det finns många som inte vill se henne lyckas, som inte vill att hon ska bli långlivad. Och det skall hon snabbt bli varse. Hon är en liten del i något stort, men hon har en makt och hemligheter som kan göra henne till en större bricka i ett spel än vad någon hade kunnat ana!

Recensionen kommer på tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar