lördag 1 december 2012

1 december kom, ordentligt.

1 december. Den är äntligen här. Eller äntligen? Det är nu som julhysterin sätter igång på allvar. Snö har det kommit med besked också, så att man verkligen ska vet att det är december, vinter, och inget annat.

Så, jag vet det nu. Tack för påminnelsen.

Försöker intala mig att det är fint när jag halkar omkring utomhus, när jag kör bil och bilen får sladd. Ja, ni ser jargongen. Jag vill helst bara vara inomhus under en varm filt med en kopp varm choklad och en bra bok.
Detta dåliga humör kan mycket väl bero på att jag missade det första avsnittet av nya "Mysteriet på Greveholm", får se det på SVT-play senare.

MEN! I år har jag förberett mig på andra håll! Alla julklappar är klara utom en, men den är planerad och är bara att fixa. Himla skönt. Så lite kan man slappna av.

Blir det några bokiga julklappar då? Båda ja och nej, någon blir en kombinerad julklapp och födelsedagspresent och någon är inte en bok men har med böcker att göra.
Jag är egentligen emot hur mycket julen har kommersialiserats och hur stor press det är på att man ska köpa presenter till varandra.

Jag har ett tips. Köp presenter till barnen, de njuter verkligen av dem. Men till vuxna: köp en symbolisk sak för max en 100-lapp och investera sedan i ett spel eller dylikt som ni kan spela tillsammans, gör julen till en högtid där man kan ha roligt tillsammans och umgås utan köppressen.

Jag önskar alla er därute en avslappnad shopping, en avslappnad månad och en trevlig jul utan en massa stress och press. Att ni ska ha det bra och hinna njuta av en månad som faktiskt är fantastisk.

2 kommentarer:

  1. Jag planerar julklapps inköpen långt i förväg för att slippa stress och komma på nödvändiga och personliga klappar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar fler gjorde som du, då skulle nog många må bättre i juletid :)

      Radera