tisdag 27 november 2012

Mystisk enkät...

En av de mest mystiska enkäter som jag sett cirkulera, nu tar jag modet till mig och besvarar den!


1. Du sitter i ditt rum och drömmer när det plötsligt kommer in en våldsam galen alien som endast kan bli stoppad genom att du kastar en bok på den. Vilken bok ur din bokhylla kastar du och varför?
Bibeln? Den är stor, tung och kan göra mycket skada. Annars skulle jag mycket gärna kunna tänka mig att offra Fadren av August Strindberg, fast då får jag nog sikta efter ögat eller något så liten som den boken är!


2. J.K. Rowling ska komma till din skola och för att hedra henne har du fått den stora äran att spela en låt för henne när hon kommer in i aulan. Du har hittat den perfekta låten men det finns bara ett lite problem. Spotify har hackat sig och det finns bara tre låtar att välja mellan: Skaka rumpa, Gangnam style eller Sexy and I know it. Vilken väljer du?
Gagnam style tror jag, den har ju blivit ett världsfenomen även om inte jag är så värst förtjust i den.3. Din mamma kommer på dig med att läsa hennes pinsamma dagböcker från 80-talet och hon blir helt vansinnig och låser in dig i ett avlägset rum i huset i en vecka. Du får bara äta pannkakor (det enda som går igenom dörrspringan) och dricka lite vatten i ett sugrör genom nyckelhålet. Du får dock ta med dig EN bok att ha under hela veckan. Vilken väljer du?
Borta med vinden, en oläst tegelsten som antagligen kan underhålla mig ganska länge. Om den är dålig kan den dessutom utgöra en extra reprimand för mitt skandalösa beteende.


4. Du kastas in i Hungerspelen och blir en av de 24 deltagarna som ska slåss för livet. Du är inte helt förtjust i idén och det finns ett sätt att rädda dig! Du kan välja att hångla med Haymitch, Effie eller president Snow för att slippa! Vem väljer du?
Vilken underlig fråga. Jag väljer Haymitch, han kommer ändå inte att komma ihåg något efteråt.


5. Din familj har äntligen gått med på att ge dig ett husdjur, 10 år försent! Det finns bara ett krav – djuret måste vara taget från en bok. Vilket fiktivt djur tar du hand om?
En hippogriff? Ja, det skulle ha varit ganska spännande. Om den inte dödar en vill säga...


6. Din granne ska flytta och du vet att hon har en enorm samling böcker i din smak och frågar om du får ta några. Du får ta högst 10 böcker, vilka som helst. Det finns bara ett pyttelitet problem, din granne läser bara böcker vars titel börjar på bokstaven F. Vilka 10 böcker väljer du? (grannen har allt)
Freddy Mercury, biografin. Några kursböcker i franska, Fvonk (efter att ha läst en spännande recension om den boken) och några av Fem-böckerna för nostalgins skull.


7. Top model kommer till din skola/ ditt jobb och söker efter nya deltagare. Men du är sjuk och de ber dig skickat ett bokomslag där tjejen/killen på framsidan ser lite ut som dig. Vilken väljer du?

Den tror jag kan bli lite lagom diffus, det är hungerspelen fast på danska. Himla intressant eller hur?
Dessutom tjänar den sitt syfte, jag skulle aldrig bli antagen till Top Model med den diffusa bilden!


8. Tredje världskriget bryter ut och ett land tar över världen. Från och med idag får du bara läsa böcker, se filmer, lyssna på musik, äta mat osv... från det här landet! Vilket väljer du?(Sverige, Storbritannien och USA räknas inte! Mohahaha!)
Bokmässigt: Frankrike?
Filmmässigt: Spanien?
Mat: Italien
Kultur: Grekland
Summa? Tyskland? Jag har verkligen ingen aning. Svårt!


9. Din absolut största fiktiva crush står utanför ditt fönster och ropar ut ditt namn. Men plötsligt upptäcker du att du lever i en musikal och du kan bara sjunga ut din kärlek till hen. Vilken låt sjunger du?
Right here waiting med Richard Marx, den är kärleksfull och komplett med nostalgin från 90-talet!


10. Telefonen ringer och det är Suzanne Collins på tråden. Hon har ingen aning om vad hennes nästa stora bok ska handla om och hon behöver DIN hjälp. Vad säger du till henne?
Ta dig samman kvinna! Du kommer ändå aldrig överträffa hungerspelen och ingen förväntar sig att du ska göra det heller. Så chilla, ta en kopp varm choklad och fundera över livet! Gör som alla andra författare och skriv en bok om ditt skrivande och hur man gör för att förverkliga sina idéer. If all else fails så kan du alltid göra en kakbok, en LCHF-bok eller en träningsbok! Eller varför inte alla tre?


11. Du går inne på biblioteket tillsammans med din icke läsande kompis Tina och plötsligt vill hon ha ett lästips. Hon gillar inget över 300 sidor, med för mycket beskrivningar och det måste vara SPÄNNANDE! Gärna lite kärlek, vänskap och magi på det. Vad rekommenderar du till Tina?
Inget över 300 sidor? Svårflörtat. Men jag har ett par förslag:
Address unknown, bra och hemsk på samma gång. Vänskap och kärlek finns garanterad med här, i alla fall i början av boken.
Damernas detektivbyrå, lättsamt men roligt. Vänskap finns liksom kärlek, det finns också en tro på magi även om den inte är bevisad. Lite spännande och påhittig.
En komplicerad affaire, en Harlequin. Beror på hur mycket kärlek hon vill konsumera, den kan definitivt klassas som spännande.
Från denna dag, lite över sidbudgeten men läsvärd. Mysig och det finns definitivt kärlek och vänskap.
Sist men inte minst så pushar jag sidbudgeten ännu mer genom att säga Personer du kanske känner, den har allt: Kärlek, vänskap och lite "magi" något som gör den spännande!


12. När du sitter på ditt rum och läser en riktigt spännande bok kommer din mamma in och börjar fingra på bokhyllan. Hon tar upp din mest pinsamma erotiska bok och frågar om den är bra. Du får panik och erbjuder henne än annan bok som är ”så mycket bättre”. Vilken får hon låna?
Fifty shades of grey är väl knappast vad man klassar som erotik men... Den frusna trädgården rekommenderar jag till alla, så den kan hon gärna få låna.


13. Du vinner en tävling i växtkunskap och får åka till Hollywood för att spela in en film om växternas liv. När du kommer dit så ser en stor manager dig och kommer på att du är perfekt för den bästa tv-serien som någonsin gjorts. Vilken tv-serie blir du inskriven i?
USA betyder Criminal minds, vilket är spännande. Blir jag mördare eller offer?


14. Du är ny i klassen (på jobbet) och din svensklärare (din chef) frågar om du kan berätta lite om dig själv. Men när du står där framme får du panik och inte ett ord kommer fram. Det enda sättet att presentera dig är genom att sträcka fram en bok. Vilken tar du?
Sophie Kinsellas Nya kontakter, pinsam men snäll och ofrivilligt rolig emellanåt?


15. En ond häxa kommer in till ditt rum och trollar in dig i boken du för tillfället läser i. Vilken bok fastnar du i för evigt och vad tycker du om det?
Finale av Becca Fitzpatrick, jag är nog missnöjd med att hamna i den världen. Men men, hellre det än en Stephen King!

1 kommentar: