söndag 7 oktober 2012

Spännande utgivning i november - blandat

Dödsritten - Maggie Stiefvater
Inbunden
Beskrivning från Adlibris"Varje november går Scorpioloppet av stapeln på stranden nedanför Skarmouths vita klippor. Tusentals samlas för att se hästarna och havet som tvättar rent sanden från blod. Hästarna är capaill uisce: blodtörstiga vattenhästar och ryttarna måste kämpa för att hindra dem från att återvända till havet och ta ryttarna med sig ner i djupet. Vissa ryttare överlever. Andra gör det inte. Sean Kendrick, fyrfaldig vinnare av loppet, och Kate Puck Connolly, loppets första kvinnliga deltagare, ska tävla i år. Båda har mer att vinna och att förlora än någon annan ryttare någonsin haft. Men bara en kan segra"


Coraline - Neil Gaiman
Pocket
Beskrivning från Adlibris"Coraline är en modern klassiker inom fantasy. Den har ibland jämförts med Alice i underlandet. Den lilla flickan Coraline och hennes föräldrar flyttar in i ett konstigt hus. Där bor miss Spink och miss Forcible, en gammal som tränar en muscirkus ingen får se. Och så finns en dörr som kanske inte leder någonstans. Men när Coraline tittar efter hamnar hon i en spegelvärld. där träffar hon en kvinna som presenterar sig som hennes "andra mamma". Hon vill att Coraline ska stanna... för evigt."


Anna klädd i blod - Kendare Blake
Pocket
Beskrivning från Adlibris: "Cas Lowood har ett updrag. Han dödar spöken som är kvar på jorden för att mörda människor.

Legenden om Anna Korlov har lockat Cas till Thunder Bay i Kanada. Anna mördades 1958, men hennes vålnad finns kvar i det hus där hon dog och ingen som vågar sig över tröskeln kommer levande tillbaka. Hittills har hon tagit livet av tjugosju ungdomar och det verkar inte ta slut där.

"Anna klädd i blod" kallas hon av traktens invånare och hon visar sig bli Cas största utmaning sedan han tog över rollen som spökjägare efter sin fars död. För hur tar man sig under huden på någon som inte har någon hud kvar, och hur dödar man egentligen någon som redan är död ??"


Innerst inne, så tycker svenska folket. Egentligen - Carl Melin och Markus Uvell
Pocket
Beskrivning från Adlibris: "Debattens vågor går höga i politiken, och vi bombarderas ständigt av opinionsmätningar som sägs beskriva vad väljarna tycker. Men vad är det egentligen som styr vilka förslag som läggs? Drivs politiken utifrån väljarnas åsikter, eller agendan hos en liten grupp tyckare och makthavare?
Hur ser svenska folket egentligen på politik och samhällsfrågor? Vilka är de starkaste värderingarna? Vilka frågor är viktigast i diskussionerna runt landets köksbord?

I boken Innerst inne analyserar Carl Melin och Markus Uvell svenska folkets åsikter och attityder på djupet. Boken kretsar kring svenska folkets olika roller: som medborgare, som väljare, som konsument etc.

Det visar sig att de inte nödvändigtvis uppfattar samhället på samma sätt som politikerna, svenska folket resonerar på ett delvis annat sätt än vad vi kan läsa i tidningar och se på TV. Innerst inne går på djupet med synen på många av de största samhällsfrågorna välfärden, skolan, skatterna, invandringen, miljön och mycket mer.

Till sin hjälp har författarna gjort en unikt omfattande opinionsmätning och gått igenom stora mängder forskning om attityder och värderingar. De analyserar sedan svenska folkets innersta tankar ur ett vänster- respektive högerperspektiv.


Carl Melin är ansvarig för samhälls- och opinionsundersökningar på United Minds och var tidigare ansvarig för socialdemokraternas opinionsanalys, Markus Uvell är VD för borgerliga tankesmedjan Timbro och var tidigare VD för Demoskop.
"

Felicia försvann - Felicia Feldt
Pocket
Beskrivning från Adlibris: "- En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått?
Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om.

Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur.

En skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan
"

Tiger tiger - Margaux Fragoso
Pocket
Beskrivning från Adlibris: "En solig sommardag simmar Margaux Fragoso fram till Peter Curran i den allmänna swimmingpoolen och frågar om han vill vara med och leka. Hon är sju år, han är femtioett. 
Peter bjuder hem Margaux och hennes mamma till sitt hus. Det som möter den lilla flickan är en drömvärld för ett barn: massor av märkliga husdjur, böcker, musik och magiska leksaker.

Margauxs mamma älskar sin dotter men är märkt av psykisk sjukdom och livrädd för sin hetlevrade make, flickans pappa. Alltför svag att ta hand om sig själv ser hon en flyktväg från vardagens bekymmer in i dotterns nyvunna vänskap med Peter och den djupa gemenskap som växer fram mellan honom och Margaux. Peter finns plötsligt alltid där, alltid till lags.

Margaux tillbringar alltmer tid med Peter Curran. Med tiden tar han på ett försåtligt sätt över rollen som hennes lekkamrat, pappa, älskare och erövrare. Charmig och frånstötande, varm och våldsam, kärleksfull och manipulativ - Peter nästlar sig in i varje del av Margauxs liv. Flickan som en gång bubblat av fantasi och tillgivenhet växer upp till en ung kvinna utan livsglädje, känslostum och på gränsen till självmord.

Med lyrisk och smärtsam skärpa har Margaux Fragoso, utan att rygga tillbaka för något, utforskat sitt livs mörkaste händelser. Detta för att hjälpa oss att förstå hur en pedofil kan stjäla en barndom, i skuggan av öppenheten.

Genom att skriva Tiger, tiger har hon försökt läka ett sår som funnits i fjorton år. Denna memoar utöver det vanliga ger oss en sällan skådad och djupgående inblick i hjärtat och medvetandet hos en pedofil. Samtidigt visar hennes berättelse på den helande kraften hos minnet och sanningen.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar