lördag 28 juli 2012

När mamma var indian - Ulf Stark

"Mamma var blekansiktenas sommarslav. Men en dag befriade jag henne. Ännu en humoristisk och ömsint berättelse av Ulf Stark.

Ulf har inget att göra. Alla vuxna är upptagna med sitt. Och brorsan är på hemligt möte med Per-Olof.

När Ulf så hittar en trutfjäder blir han indianen Lilla Tysta Foten. Han smyger och han gör det bra. Men mamma upptäcker honom på en gång, kanske för att hon också blivit en indian, Det Stora Ledsna Stekoset. Ulf befriar mamma från att vara blekansiktenas slav och de beger sig ut i vildmarken."

Från Adlibris

Av en slump hörde jag Ulfs uppläsning av sin barn- och ungdomsbok i P4:ans barnradio den 12 och 13 juli 2012. Ulfs lite smått entoniga och lätt buttra röst berättar med en underbar humor om barns och vuxnas sommarliv. Men små genialiska grepp, ger han nycklar till  bilder som fantasin lätt målar upp i ens inre. Och bilderna som framträder ger en påminnelse om vad som egentligen är viktigt i livet, förhållandet mellan vuxna och barn, lekfullhet och humor. Sedan blev det inte sämre av att programmet kompletterades med sång och musik i samma anda. Klart värt att lyssna till eller varför inte låna boken och läsa högt hemma,  både barn och vuxna har behållning av boken tänker jag mig. Radion är dock helt klart värd att lyssna till, särskilt på sommaren när man ligger på stranden, i hängmattan, eller i sängen en regnig dag./A-M

Boken finns att köpa Inbunden på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar