lördag 30 juni 2012

Day 12 – A book you used to love but don’t anymore

Jag var en av dem som älskade Twilight när den kom ut, jag läste dem aldrig på svenska men jag har alla på engelska.
Men när den riktiga Twilight-hysterin kom igång så försvann lite av charmen. För att inte tala om filmatiseringarna och hysterin som blev kring skådespelarna, sånt kan förstöra upplevelsen för mig lite.
Filmerna följer ju inte böckerna helt heller, vilket filmer sällan gör, men det påverkar en nästa gång man läser böckerna. Man sitter och jämför och funderar och ibland blir man missnöjd med det ena eller det andra.

Droppen som fick glaset att rinna över var hela "Team Edward"/"Team Jacob" grejen. Jag blev nästan lite cynisk och kände "Varför ska det handla om vilken kille som får Bella hela tiden? Kan inte grabbarna upptäcka en bisexuell sida hos sig själva istället, hitta varandra och skita i henne?"
Då var jag extremt less på hela Twilight-grejen. Nu ligger böckerna och samlar damm där jag inte kan se dem. Kanske hittar jag tillbaka någon gång, men tills dess så får det vara.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig. Jag älskade böckerna något så otroligt och var en av de första som läste den och tvingade andra att läsa dem. Men sedan kom filmerna och denna hysterin runtomkring dem och då tröttnade jag helt. När man nämnde Twilight så fick jag nästan alltid svaret. Visst är det den med Robert Pattinsson? Så sjukt tråkigt att fokuset helt plötsligt försvann från böckerna. För utan böcker hade inte varken filmen eller Robert Pattinsson blivit så populär.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kunde inte ha sagt det bättre själv, tycker det är så himla synd när det blir så. Det förstör så otroligt mycket.

      Radera