lördag 7 januari 2012

Svindlande höjder - Emily Bronte

En historia som utspelas under en lång tid med flera elaka och beräknande karaktärer. Det är många karaktärer att hålla reda på, det är en av anledningarna till varför jag inte gillade boken. Alla är inte elaka, men några är det och de suger energi ur en medan man läser.
Att människor kan vara så medvetet elaka mot varandra är inte roligt att läsa om tycker jag, när man ser hur en person växer upp och verkligen blir vad man gjorde den personen till.

Det finns en stor möjlighet att den här boken är bättre på engelska, originalspråket, så jag kommer nog att läsa den på engelska någon gång i framtiden.
Den svenska versionen kommer jag nog aldrig gå på igen. Jag gillade den inte alls, det kan vara översättningen i min upplaga som var dålig och jag hoppas verkligen det för detta är trots allt en klassiker och har blivit det av en anledning.
Det finns en stor möjlighet att du kommer tycka annorlunda än jag.
Så, definitivt inget som jag kan rekommendera från egna erfarenheter, men eftersom den trots allt är en klassiker så kan den såklart ha kvalitéer som jag missat.

Svensk pocket 44 kronor - klicka här
Svensk pocket med alternativt omslag 39 kronor - klicka här
Engelsk inbunden 149 kronor - klicka här
Engelsk storpocket 38 kronor - klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar