måndag 9 januari 2012

Död tills mörkret faller - Charlaine Harris

Allt handlar om Sookie, en ovanlig tjej i en liten håla i USA.
Vampyrerna har "kommit ut ur kistan" och försöker leva så normala liv som möjligt (i alla fall en del av dem) tillsammans med människorna. Och det går väl sådär.
Sookies dröm är att få träffa en vampyr, och kanske få en egen? Hon dras till dem eftersom vanliga killar inte riktigt passar henne. Läs boken så förstår ni allt. Mord härjar i stan, är det vampyrer som gjort det? Eller är det någon som är ute efter "fangbangers", alltså människor som gillar att umgås med och bli bitna av vampyrer.

Jag var tvungen att läsa den här boken när hysterin kom, ville se om hysterin var berättigad. Och nja, kan jag väl säga, jag vet inte om jag tyckte det egentligen. Stundtals blir det lite mycket med alla magiska varelser och speciella förmågor. Jag läste boken på svenska och blev ibland mycket frustrerad över ordvalen som gjorts i översättningen, jag kan tänka mig att boken är mycket bättre på engelska. Men om det är så lämnar jag över till dig att ta reda på om du vill.
För övrigt finns det mycket handling och sexuell spänning, man kan helt klart se var Meyer fått allt ifrån. Rekommenderas inte till unga läsare då den är lite "opassande".

Svenska alternativ:
Pocket 44 kronor - klicka här
Danskt band (ungefär som häftat) med det nya omslaget 89 kronor - klicka här

Engelska alternativ:
Pocket gamla omslaget 72 kronor - klicka här
Pocket nya omslaget 72 kronor - klicka här
Storpocket 59 kronor - klicka här
Häftad nya omslaget 69 kronor - klicka här
Inbunden gamla omslaget 174 kronor - klicka här

Om man känner att det är en serie som man älskar så finns det en samlingsbox med de 10 första böckerna häftade på engelska för 512 kronor - klicka här

1 kommentar:

  1. "Opassande" är nog bara förnamnet ;)
    Helt underbara böcker som man som vampyrfan verkligen inte kan låta bli att läsa. Och framför allt så går de inte att jämföra med tv-serien, nästan märkligt hur mycket som skiljer romansviten från tv-serien.

    SvaraRadera