onsdag 12 februari 2014

Nej, nu räcker det - Jag avbryter läsningen av Boktjuven

I slutändan var det bristen på dramaturgisk kurva som fick mig, nivån av spänning var ständigt den samma och det fanns varken riktiga ljusglimtar eller riktigt mörka stunder. Allt var bara jämnt. Jag läste halva boken. Bara tanken på att fortsätta hämmade min läslust otroligt mycket.

Jag avskyr att inte avsluta böcker. Det känns som ett svek mot både boken och mig själv. Men kanske är det bättre att svika än att med fiktivt våld tvinga.

Jag erkänner, jag läste slutet. Det skulle kunna vara ännu en litterär synd men för mig var det den perfekta bekräftelsen på att jag hade tagit rätt beslut. Av flera anledningar. Jag hade velat skriva mer här men jag vill inte råka spoila någon; den kanske största litterära synden av dem alla.

12 kommentarer:

 1. Vad skönt att hitta en jämlike! Håller med dig helt om denna bok. Tvingade mig igenom fram till ungefär hälften sen läste jag också slutet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma, så skönt att höra att fler tycker samma! Den fungerade helt enkelt inte :/

   Radera
 2. Den har jag tänkt läsa hmm, låter inte kul.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många som tyckt om den dock, så än finns det hopp :)

   Radera
 3. Å nej. Hoppas jag är en av dem som tycker om den. Nu när jag äntligen har den på väg hem till mig. ;) Men jag håller med om att det finns ingen idé att fortsätta läsa en bok som inte ger en något. Jag har en regel för mig själv. Halva ska läsas, hvis jag fortfarande inte känner något för den, då har jag tillåtelse att sluta läsa den. Man kan inte tycka om allt. Och det har fungerat bra. Har förvånantsvärt få halvlästa böcker i bokhyllan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det låter som en bra filosofi! Det är många som tyckt om den och jag hoppas att du också kommer göra det :)

   Radera
 4. Uppfriskande att höra! jag är också en av dem som läst halva...fattar inte alls what the fuss is about. Jag lovade dock nyligen att göra en omläsning, att ge den en chans till. Får se om jag orkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att veta att man inte är ensam! Jag funderar också på om jag borde ge den en chans till, men nej, jag har nog definitivt gjort slut med den här boken :/

   Radera
 5. Hmm, bådar ju inte gott eftersom jag har tänkt läsa den hur många gånger som helst men det har liksom aldrig blivit av..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många tycker att den är kanon så självklart är det ju värt att ge den en chans. Detta var för mig det perfekta exemplet på att man inte kan tycka om allt :)

   Radera
 6. Som tröst för den som överväger att läsa den, kan jag säga att jag gillade den. Eventuellt är jag lite "lättflörtad", men jag uppskattade det annorlunda upplägget. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst många recensioner där den varit tokälskad. Kanske är det jag som är svårtflörtad ;)

   Radera