torsdag 13 februari 2014

En välbevarad hemlighet - Kate Morton

Titel: En välbevarad hemlighet
Författare: Kate Morton
Originaltitel: The Secret Keeper
Sidantal: 473
Binding: Inbunden
Förlag: Forum
Utgiven: 2013-05
Betyg: 4,5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"En solig sommardag blir den sextonåriga Laurel vittne till en fasansfull händelse i familjens trädgård i det idylliska Suffolk. Ett brott begås, men hon förstår inte riktigt vad det är som sker och familjen talar aldrig mer om saken.
Som vuxen är Laurel en firad skådespelerska men hon bär ständigt den mörka hemligheten inom sig. När så hennes mor närmar sig livets slut bestämmer sig Laurel för att söka sanningen. Plågad av minnena från den där dagen för femtio år sedan, återvänder hon till föräldrahemmet. Hon börjar pussla ihop bitarna i en dramatisk historia som sträcker sig tillbaka till andra världskriget. Det är berättelsen om tre främlingar från skilda världar - Laurels mor Dorothy, Vivien och Jimmy - som av en händelse möts i London och vilkas liv blir ödesdigert sammanflätade. Den sanna historien visar sig vara långt mer omskakande än Laurel någonsin kunnat föreställa sig.

Med sitt växlande mellan 1930-talet, 1960-talet och nutid, är En välbevarad hemlighet en fängslande berättelse om mysterier och hemligheter, skådespel och bedrägeri, mord och evig kärlek. Kate Morton, Australiens mest framgångsrika författare ute i världen, har återigen skrivit en tät och totalt uppslukande roman.
"

Min kommentar
Oh herre jösses, den här boken krossade mitt hjärta lite grann.
Den var precis lagom intressant  för att man skulle fortsätta läsa utan att bli allt för engagerad. Men precis när man trodde att man var säker så får man något slängt i ansiktet och inser att under läsandets gång har historien nästlat sig djupt under huden på en. Utan att man märkte det. Tillräckligt djupt för att ta det som händer personligt.

Välskrivet men bitvis på gränsen till tråkigt. Mitt råd: Ge inte upp.
Spoiler (markera för att läsa): På slutet kom en twist värdig Dan Brown!

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar