söndag 27 oktober 2013

Spännande utgivning i november

Hobbiten
J.R.R Tolkien
Kartonnage (filmomslag)
Releasedatum: 2013-11-06
Min recension: KLICKA HÄR

Beskrivning från Adlibris
"Den lille hobbiten Bilbo Secker dras av trollkarlen Gandalf grå med på äventyr tillsammans med tretton dvärgar, ledda av den sturske Thorin Ekensköld. De ska röva bort en stor guldskatt som vaktas av den eldsprutande draken Smaug.

På vägen stöter de på ruskiga troll och vättar, men också hjälpsamma varelser som alver, jätteörnar och den store Beorn. Bilbo träffar också den slemmige Gollum som håller till i en mörk grotta uppe i bergen. Gollum utmanar Bilbo på en tävling och blir där av med sin magiska osynlighetsring. En ring som kommer att spela en viktig roll i berättelsen."


Min kommentar: 
Klassiker som jag tror aldrig kommer att dö. Notera att den här utgåvan har den nya översättningen, jag är inte i exstas med vad som hände språkligt. Jag föredrar den äldre översättningen. Något jag dock gillar är omslaget, man ser verkligen konstrasten mellan den lilla varelsen och det stora uppdraget. Snyggt!
____________________________________________________________
Nyckeln
Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg
Kartonnage
Releasedatum: 2013-11-15

Beskrivning från Adlibris:
"Det har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal. De utvalda får ingen tid att återhämta sig innan deras värld vänds upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut och till slut kan De utvalda bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras."

Min kommentar:
Som jag sett och hört att folk längtar efter den här boken. Nu är den på gång gott folk!
____________________________________________________________

Härskarinnan
Tiffany Reisz
Storpocket
Releasedatum: 2013-11-22

Beskrivning från Adlibris:
"Straff är en sak hämnd något helt annat.
Nora Sutherlin hålls fången, hårt bunden och naken. Under andra omständigheter hade hon njutit ofantligt av situationen, men hennes kidnappare är inte intresserad av lek. Eller medömkan.

När sanningen går upp om den överhängande fara hon befinner sig i, börjar Nora spela rollen av Scheherazade. Hon köper sig timme för timme av livet mot berättelser sensuella sagor om Søren, Kingsley och Wesley, män som frestat, prövat och plågat henne på olika sätt. Det här, inser Nora, är hennes liv. Inte något så banalt, så vanilj, som ett enkelt triangeldrama. Nej, hennes liv är som en knut på ett sidenband, en tilltrasslad röra av längtan från kroppen, hjärtat och sinnet. Och den längtan kan utlösas vilken minut som helst.

Men i Noras värld är ingen människa någonsin helt och hållet hjälplös. En armé av vänner, beskyddare och älskare är redo att göra vadsomhelst för att rädda henne även när den enda lösningen verkar vara att offra liv eller krossa hjärtan.
"

Min kommentar:
Har ännu inte läst den här serien men har läst en hel del positiva recensioner kring den. 
____________________________________________________________

Inbox (1)
Daniel Glattauer
Pocket
Releasedatum: 2013-11-18
Min recension: KLICKA HÄR

Beskrivning från Adlibris:
"Det är säkert bara en tidsfråga innan de kommer att träffas på riktigt. Men de skjuter hela tiden upp ögonblicket och Emmi är trots allt lyckligt gift

Inbox (1) är en rolig, kvick och helt uppslukande roman om en kärleksaffär som utspelar sig helt via mejl. En klassisk kärlekshistoria i nutida inramning.
"

Min kommentar
Den här boken gillade jag, den var annorlunda och helt klart speciell på ett bra sätt. Läsvärd!
____________________________________________________________

Kvinnan som gick till sängs i ett år
Sue Townsend
Pocket
Releasedatum: 2013-11-14
Min recension: MIN RECENSION

Beskrivning från Adlibris:
"Samma dag som Evas barn flyttar hemifrån, går hon och lägger sig. Och stannar där. I sjutton år har hon velat skrika till världen: Stopp! Jag vill kliva av! Och nu har hon äntligen fått chansen.
Hennes man, astronomen Brian, som redan har problem med sin besvärliga älskarinna, blir förstås upprörd. Vem ska nu laga hans middag? Eva vill bara ha
uppmärksamhet, klagar han. Och ryktet sprider sig om Evas lilla motståndsrörelse
snart har hon fans som belägrar huset och vill ta del av hennes visdom ...

Kvinnan som gick till sängs i ett år är en varm och humoristisk skildring av en
kvinnas livskris.

Sue Townsend, som gjorde världssuccé med böckerna om Adrian Mole, har kvar sin blick för det absurda i våra familjeliv.
"

Min kommentar
Intressant och annorlunda roman som kan fungera som en ögonöppnare. Varför ska man gå upp på morgonen? Varför ska man göra alla måsten? Vem är det som egentligen förlitar sig på en och är det något som gynnar båda eller bara den ena? Mycket läsvärd bok. 
____________________________________________________________

Övertalning
Jane Austen
Danskt band
Releasedatum: 2013-11-12
Min recension: KLICKA HÄR

Beskrivning från Adlibris:
"Anne Elliott och kapten Frederick Wentworth möttes och förälskade sig när de var mycket unga, men skildes åt av beskäftiga släktingar. När de många år senare möts igen måste de ifrågasätta och övervinna de förutfattade meningar som en gång drev dem isär.

Övertalning är Jane Austens sista roman. Den handlar om kärlek och äktenskap, och är berättad med den humor, insikt och ironi vi förväntar oss av Austen. Men liksom sin författare är hjältinnan mognare och tonen är mer allvarlig. Romanen pekar framåt mot romantiken.

Övertalning kommer nu i ny översättning av Maria Ekman.
"

Min kommentar:
Äntligen kommer det en svensk översättning på den här boken i ett snyggt tryck! Mycket bra bok som verkligen rekommenderas. Det är en av Austens kortare romaner men också en av de färgstarkaste kan jag tycka, den har definitivt en speciell charm. 
____________________________________________________________

22/11 1963
Stephen King
Inbunden
Releasedatum: 2013-11-08

Beskrivning från Adlibris:
"Hur skulle det vara om president John F Kennedy aldrig mördades? Hur skulle världens se ut idag? Jake Epping är engelsklärare i Maine. Hans vän, som inte har långt kvar att leva, har upptäckt en dörr till det förflutna på lagret till sin servering. Varje gång någon kliver ut på andra sidan visar klockan 11.58 den nionde september 1958. Utan undantag. Jake får i uppdrag av sin döende vän att förhindra mordet på John F Kennedy, eftersom hans vän härleder allt ont som hänt i världen till just den händelsen. Jake accepterar efter att ha fått en "provtur". Men förutom uppdraget har han ett eget ärende: att avvärja den familjetragedi som fördärvat livet för en av hans vuxna elever. Därefter tänker han så sakteligen bege sig till Dallas, för att vara på exakt rätt plats vid rätt tidpunkt den tjugoandra november 1963. Men allt går inte som Jake har tänkt sig, det verkar som om självaste tillvaron motsätter sig även de minsta rubbningar och därför lägger ut hinder i Jakes väg. Kommer han att hinna fram i tid? Om inte, måste han då återvända till lagret och vänta ytterligare fem år på nästa tillfälle? Och hur påverkas vår tid om Jake lyckas - kommer allt ont att utrotas? Mästerförfattaren Stephen King är känd för sin närvarokänsla, och för att fånga miljöer som kan vara både drömska och fasansfulla. Detta visar han prov på även i 22/11 1963. Boken är en tidsresa som karakteriseras av sådan skärpa att man kan känna smaken av en root beer från 1958 och av en fantasirikedom som framkallar svindel. Både av det angenäma och oangenäma slaget."

Min kommentar:
Äntligen kommer den! Har längtat sedan den engelska versionen släpptes och översättningen har tagit alldeles för lång tid om jag får säga vad jag tycker ;) Den enda frågan jag ska ställa mig själv nu är hur länge jag tänker vänta innan jag får tag i ett exemplar. För läsa den ska jag!
____________________________________________________________

Magikernas kung
Lev Grossman
Inbunden
Releasedatum: 2013-11-15

Beskrivning från Adlibris:
"När en betjänt mördas under en jakttur blir det början på ett nytt äventyr ett äventyr som inte liknar något annat. Det som förväntas bli en sorglös kryssning till fjärranländer tillsammans med barndomsvännen Julia, förvandlas till en mardröm där de utan förvarning kastas tillbaka till Quentins dystra föräldrahem. Väl där visar det sig att
endast Julias hemmagjorda version av svart magi kan rädda dem och allt de håller kärt.

Magikernas kung är en mörk resa till djupet av fantasygenrens hjärta, ett episkt äventyr som befäster Lev Grossman som vår tids arvtagare till C.S. Lewis.


Återvänd till Fillory i denna nervkittlande uppföljare till Lev Grossmans bästsäljareMagikerna, en av de mest omtalade fantasyromanerna sedan Harry Potter-serien.
"

Min kommentar:
Har läst blandade recensioner från den första boken men är fortfarande sugen på att läsa den. De snygga omslagen lockar mig!
____________________________________________________________

12 kommentarer:

 1. Nyckeln är ju såklart efterlängtad! Kvinnan som gick till sängs i ett år låter också spännande, måste lägga den på minnet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvinnan som gick till sängs i ett år är riktigt bra, men det är nog en sån där bok som man antingen älskar eller hatar. Jag tyckte den var en riktig tankeväckare!

   Radera
 2. En del skojiga nyheter den här månaden! Skrev precis ett sånt här inlägg så det var lite roligt, hehe :)

  SV: Nja, eftersom jag gillade sexet och de scenerna tror jag att jag möjligen hade tyckt sämre om den om det bara hade varit en relationsroman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja november var en ovanligt bra månad, antagligen på grund av att julen närmar sig :)

   Radera
 3. Verkligen snyggt omslag på Hobbiten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med dig, där har de verkligen tänkt till!

   Radera
 4. Jag trodde jag var den enda som tyckte om Kvinnan som gick till sängs i ett år. Skönt att veta att man inte är ensam:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är inte ensam! Tyckte om det, och speciellt budskapet som förmedlades .

   Radera
 5. Jag blev inte så stormförtjust i Hobbiten men det var verkligen ett fint omslag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev du inte? Vad synd! Omslaget är kanon, tror verkligen att det kommer säljas nu till jul :)

   Radera