måndag 23 september 2013

Spännande utgivning i oktober - Romaner

Min syster
Rosamund Lupton
Pocket

Beskrivning från Adlibris:
"Beatrice sitter och äter lunch i New York när hon får ett oroväckande telefonsamtal. Hennes syster som bor i London är försvunnen. På plats i London blir Beatrice snart varse fler detaljer om systerns försvinnande.


I takt med att obehagliga detaljer framkommer om hennes syster inser Beatrice hur lite hon vet om henne. Finns det ens någon möjlighet att finna henne? Vill hon ens bli hittad? Beatrice bestämmer sig för att göra allt hon kan för att få reda på sanningen om sin syster - oavsett konsekvenserna.
"
____________________________________________________________

Drama
Sylvia Day
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"I Sylvia Days sensuella thriller har agenten Marcus Ashford en krona att skydda, ett mord att lösa och en tidigare kärlek att vinna tillbaka.
London i slutet av 1700-talet. Marcus har aldrig kommit över Elizabeth, och när det två åter möts, är hon nybliven änka och i fara på grund av en kodad dagbok som hennes make lämnat efter sig.


Det blir ett perfekt tillfälle för Lord Marcus att ta Lady Elizabeth under sitt beskydd och förföra henne till hon inser att han är hennes livs kärlek. Bland spionage och mordgåtor möts de två i en sensuell kamp, där alla vapen är tillåtna.
"
____________________________________________________________

God jul
Jonas Karlsson
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"I Jonas Karlssons finurliga julhälsning skildrar han med sin sedvanliga pricksäkerhet och med ett stort mått av humor kontorslivets vedermödor under några hektiska veckor i december.
Det lackar mot jul i kommunhuset och ledningen diskuterar hur de ska kunna göra något festligt med husets fasad. Trots nedskärningar och stundande eventuella varsel är alla överens om att det vore trevligt att i år överraska med en spännande julhälsning för att sprida lite glädje till kommuninvånarna. Något speciellt och lite extra läckert, dock med noggranna krav på nollbudget.


Snart bjuds lokalpressen in för att dokumentera projektet som vittnar om den fina lagandan som råder i kommunhuset. Men julpyntningen visar sig vara svårare att genomföra än man först har trott. När Gunvald på fritidsförvaltningen har svårt att förstå vikten av att samarbeta förbyts julglädjen till regelrätt krigsföring.
"
____________________________________________________________

Dagen när James McDougal försvann
Kalle Dixelius
Inbunden

Beskrivning från Adlibris
"Det är en vanlig dag men ändå inte. Den tystlåtne, undanglidande nörden James McDougal driver som vanligt omkring efter jobbet och gör ingenting. Flanerar och tittar på tillbehör till sin avancerade stereo- och tvanläggning. Går ut och tar en öl. Sitter som vanligt ensam vid ett bord och låtsas få SMS. Så får han syn på henne. Maria Nagy från tältsemestern -86, kvinnan han aldrig kunnat glömma. Och det verkar först som om hon får syn på honom. Men nej. Hon ser honom inte. Och han glider sorgsen och ensam ut från krogen. Och sedan. På hemväg i tunnelbanan. En kvinna sätter sig på honom av misstag. Hon ser honom inte heller.Sakta går det upp för James McDougal vad som hänt. Han har blivit osynlig. Och det är där berättelsen börjar. Historien om ett gäng vilsna och förvirrade människor som plötsligt inser sig äga olika varianter av superkrafter som föds ur deras svagheter. För James är inte ensam. Och tillsammans med de andra superhjältarna förstår han att det är de och enbart de, som med sin tankeläsande ledare i spetsen kan rädda världen från dess snara undergång.

Kalle Dixelius är tillbaka med en modern äventyrsroman. Det är en underhållande historia om vår drift att vilja lösa allt. Och precis som i debuten Toffs bok låter Kalle Dixelius fantasin flöda fritt och bjuder på en storslagen, munter och ibland även sorglig historia.
"
____________________________________________________________

Americanah
Chimamanda Ngozi Adichie
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"Efter succéer som En halv gul sol och Lila hibiskus är Chimamanda Ngozi Adichie aktuell med nya romanen Americanah - en rik och komplex bok om kärlek, ras och identitet i nutidens Afrika och USA. Tonåringarna Ifemelu och Obinze, båda bosatta i Nigeria, blir kära i varandra. Ifemelu lämnar diktaturen för studier i USA. Tanken är att Obinze ska följa efter men terrorattentatet mot World Trade Center kommer emellan och han släpps inte in i landet. För det mesta går det bra för Ifumelu, hon skaffar både vänner och pojkvänner. Intresserad av ämnen som öppen och dold rasism börjar hon skriva en uppmärksammad blogg. Hon har aldrig varit så medveten om begreppet ras som i USA. Obinze åker till Storbritannien men utvisas på grund av att han är papperslös. Slutligen går det bra även för Obinze. Mycket bra. I demokratiska Nigeria blir han en rik man och bildar familj. När Ifemelu en dag återvänder hem blossar kärleken upp på nytt mellan henne och Obinze. Samtidigt ställs de inför sitt livs svåraste avgörande. Likt en modern Balzac lyckas Adichie i sin efterlängtade romanAmericanah visa ett helt samhälle och dess tidsanda genom några få utmejslade öden."
____________________________________________________________

Eldhärjad
Tamara McKinley
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"Historiskt drama i australiensisk avkrok

Tamara McKinley är tillbaka med en ny efterlängtad roman, fylld av dramatik, romantik och överraskande förvecklingar. Vi lär känna bokens färgstarka karaktärer och får än en gång inblick i nybyggarfamiljernas livsöden i Australien. Ett oförglömligt läsäventyr som du motvilligt lägger ifrån dig!

Året är 1946. Andra världskriget är över och livet kan så smått återgå till det normala. I en australiensisk avkrok driver makarna Morgan ett familjesjukhus. Deras förhoppning är att sonen ska ta över verksamheten, men han har nyss förlorat sin förstfödda och hans äktenskap är i fritt fall.

När en ovarsam kyrkoherde utlöser en brand måste byns invånare plötsligt lära sig att samarbeta, vilket resulterar i en gemenskap som för dem närmare varandra än på länge. Medan lågorna rycker närmare Morgan?s Reach och sjukhuset visar invånarna upp nya, mer eller mindre angenäma, sidor av sig själva.
"
____________________________________________________________

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot Sylvia Days bok, har verkligen fastnat för hennes böcker :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här! Aftershock och Afterburn kommer i höst också (på engelska), mer att se fram emot!

      Radera