tisdag 24 september 2013

Spännande utgivning i oktober - Blandat

Död i all evighet
Charlaine Harris
Pocket

Beskrivning från Adlibris:
"Sookie Stackhouse har ett sista äventyr att uppleva. 

Livet har tagit henne från att vara servitris på Merlotte's bar i Bon Temps, till att bli delägare där. Från att ha varit en utstött särling har nu alla tagit henne till sitt hjärta i det lilla samhället. Och från att ha varit flickvän till en vampyr har hon nu gift sig med en av de mest inflytelserika vampyrerna i Bon Temps.

Sookie har överlevt explosioner, revolutioner och mordförsök. Hon har uthärdat svek, ett brustet hjärta och sorg. Varje gång har hon vuxit sig lite starkare och lite klokare men det kommer hela tiden nya prövningar.

Frågan är dock till slut, vem kommer att uppleva riktig kärlek? Vem kommer att överleva, och vem kommer att vara död i all evighet?
"
____________________________________________________________
En känslig sanning
John le Carré
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"Gibraltar. En topphemlig kontraterroroperation med kodnamnet "Wildlife" ska utföras. En brittisk regeringstjänsteman skickas dit, utsänd av en minister inom Utrikesdepartementet för att bli dennes ögon och öron på plats. Uppdraget är så känsligt att inte ens ministerns närmaste man, Toby Bell, får veta vad det handlar om. Operationen genomförs utan några problem. Eller gör den det? 

Tre år senare njuter Sir Christopher "Kit" Probyn, före detta brittisk diplomat, av sin välförtjänta pension. När han ställs öga mot öga med ett spöke ur sitt förflutna vänder han sig i desperation till Toby för råd. Med hemlig hjälp från Kits dotter Emily kommer två män ur olika generationer, båda Drottningens lojala tjänare, att på var sitt håll upptäcka om "Wildlife" verkligen var den framgång man framställt det som, eller en tragedi som skoningslöst tystats ned av just det departement de båda vigt sina liv åt.
"
____________________________________________________________

Simmaren
Joakim Zander
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"Joakim Zanders spänningsroman Simmaren är en berättelse om skuld och gottgörelse. Om vikten och tyngden av det förflutna. Och om att det till sist inte går att fly från den man är. En feberhet natt i det tidiga åttiotalets Damaskus lämnar en amerikansk agent sitt nyfödda barn till ett osäkert öde. Det är ett svek han aldrig kan försonas med och han inleder en flykt undan sitt förflutna som kommer att ta honom till Beirut, Afghanistan och Irak - vart som helst där stressen och faran låter honom glömma. Tills han inte längre kan gömma sig från sanningen. Tills han ställs inför ett avgörande val. Trettio år senare. Den svenska EU-juristen Klara Walldéen blir uppsökt av sin före detta pojkvän Mahmoud Shammosh som forskar om krigsförbrytelser. Han behöver hennes hjälp med information han har kommit över - hemligstämplad information som mäktiga intressen gör allt för att dölja. Över en natt blir Klara och Mahmoud villebråd i en jakt genom ett vintrigt Europa där gränserna mellan länder har blivit lika porösa som de mellan vän och fiende, sanning och lögn, historia och nutid. Allt ställs på sin spets en stormig vinternatt i Sankta Annas skärgård, då trådarna knyts samman och det förflutna obönhörligen kommer upp till ytan."
____________________________________________________________

Vittne till mord
Nora Roberts
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"Nora Roberts 200:e roman!

Elizabeth är snart sjutton år och dotter till en mycket framgångsrik men också kontrollerande mor. En natt smiter hon iväg med en kompis till en nattklubb och låter en främmande mans förföriska ryska accent lura henne till ett lyxigt hus på Lake Shore Drive i Chicago. Det som sedan händer förändrar hennes liv för alltid.

Femton år senare, bor en kvinna som kallar sig Abigail Lowery i utkanten av en liten stad i Arkansas. Hon är en frilansande programmerare som designar sofistikerade säkerhetssystem. För att skydda sig själv har hon en våldsam hund och ett urval avancerade skjutvapen. Hennes logiska sinne, hennes hemlighetsfulla natur, och hennes oromantiska synpunkter lämna polischefen Gleason fascinerad, men också frustrerad. Han misstänker att Abigail behöver skydd från något, och att hennes utarbetade försvar döljer en historia som måste avslöjas. Men han vet inte hur farligt det är att avslöja Abigails hemlighet...
"
____________________________________________________________

Död och begraven
Stephen Booth
Inbunden

Beskrivning från Adlibris:
"Närmare döden än någonsin förr

Så nära döden har kriminalinspektör Ben Cooper aldrig tidigare varit som i den nya, tolfte boken om honom och kollegan Diane Fry. Krypande spänning, smart intrig och trovärdiga karaktärer - Död och begraven är en kriminalgåta av bästa engelska snitt, med Peak Districts dramatiska landskap och idylliska byar som fantasieggande inramning.

Fruktansvärda bränder härjar i det natursköna hedlandskapet. Hundratals brandmän och skogvaktare kämpar för att hindra lågorna att nå fram till det avlägsna värdshuset som en gång var ett berömt utflyktsmål men nu står övergivet och igenbommat.

Ben Cooper och de andra poliserna i Edendale söker desperat svaret på frågan vem eller vad som ligger bakom de slumpartade bränder som förstört stora hedområden. Då görs mystiska fynd bland de förkolnade rester som elden lämnat efter sig. Det hela tycks vara ett ärende för arkeologer, tills man hittar något fruktansvärt som är av betydligt modernare datum.

Diane Fry kallas till sin forna arbetsplats för att återuppta utredningen av de två turister som försvann i snöstormen kring jul. Hennes gamla parhäst Ben Cooper har fullt upp på sitt håll med både påtvingade förändringar i polisorganisationen och krångel i privatlivet. Bränderna väcker dessutom liv i en händelse i hans förflutna som får en ny, högst oroande innebörd. Vissa drar sig inte för att göra vad som helst för att han inte ska minnas.
"
____________________________________________________________

Djävulens frestelser
Anne Rice
Pocket

Beskrivning från Adlibris:
"Vampyren Lestat är rädd. För första gången i sitt äventyrslystna, respektlösa liv är han faktiskt rädd. Vettskrämd! Det är vinter i New York men Lestat kan ändå höra fotstegen som närmar sig i snön. Inte nu igen! Han vet att han är förföljd, men någon retas grymt med honom. Någon leker med hans vackra, ändlösa liv som han själv leker med sina offer... När förföljaren slutligen träder fram förstår Lestat sin fruktan. Djävulen, ondskans makt, demonen själv i egen hög person ... Och det han nu erbjuder Lestat är lika fantastiskt som oemotståndligt frestande. Om Lestat säger ja kan han få göra en oförglömlig resa genom tiden, från himmel till helvete, genom historiens stora händelser och tillbaka igen. Allt djävulen kräver är en liten gentjänst...

DJÄVULENS FRESTELSER är den femte fristående delen i Anne Rices märkliga vampyrkrönika. Den alldeles speciella blandningen av filosoferande roman och skräckskildring har gjort henne till kultförfattare och trollbundit läsare över hela världen.
"
____________________________________________________________

7 kommentarer:

 1. Ska läsa död i all evighet iallafall :)

  SvaraRadera
 2. Både Anne Rices och Charlaine Harris bok vill jag absolut läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rice har jag blivit mer och mer nyfiken på, funderar på att läsa något utav henne :-)

   Radera
 3. Jag har läst Anne Rices första bok, en vampyrs bekännelser. Dock var jag rätt ung när jag läste den och tycker mig minnas att den var rätt så tung. Kommer nog att ge den en chans till, är rätt säker på att jag hade tyckt bättre om den idag ;)

  SvaraRadera
 4. sv: jopp hela Sagan om ringen trilogin står oläst, det är faktiskt sambons böcker fast jag stal dem för han lär inte läsa dem och jag får se när jag tar tag i det.. Känns som att det kommer dröja.

  SvaraRadera