fredag 27 september 2013

Reading habits tag

Blev taggad av Bokraden att göra den här, tack! :) Är äntligen inte sist med något ;)

1) Har du en speciell plats hemma där du brukar läsa?
Ligger ibland i soffan, men det blir mest sängen i slutändan.

2) Bokmärke eller random pappersbitar?
Förut var det bara pappersbitar eller annat som jag hade liggande i närheten (tuggummipapper, sudd och  ett sånt där plastomslag som finns runt sugrör på Festis-förpackningar hör väl till de mer minnesvärda).

3) Kan du sluta läsa när som helst eller måste du sluta efter ett kapitel eller efter ett visst antal sidor?
Det beror på boken, är det cliffhangers i slutet på varje kapitel så slutar jag i mitten. Men är det inte det så brukar jag försöka läsa ett kapitel fullt ut.

4) Äter du eller dricker du någonting när du läser?
Sällan, är alldeles för rädd för att råka spilla på boken. Hör till dem som frenetiskt försöker få bort fläckar från böcker, tidkrävande och ofta helt omöjligt kan tilläggas...

5) Brukar du lyssna på musik eller ha på TV:n medan du läser?
Musik kan hända, men på ganska låg volym eftersom jag vill kunna koncentrera mig helt på boken.

6) En bok i taget eller flera samtidigt?
Förut läste jag en i taget. Nu har jag flera med bokmärken i samtidigt, men jag läser dem i perioder och sällan två olika på samma kväll. Just nu har jag 4 halvlästa böcker på nattduksbordet. 2 klassar jag som vilande, 1 på paus och 1 aktiv.

7) Läsa hemma eller överallt?
Hemma, undantag när jag åker på långresor: då har jag alltid åtminstone en bok med mig. Ofta fler än vad jag möjligen skulle hinna läsa.

8) Läsa högt eller tyst i huvudet?
Tyst i huvudet, fast jag skrattar högt. Räknas det? Ibland försöker jag även förklara vad det var som var roligt för någon och inser ofta halvvägs in att den andra människan "kommer aldrig fatta vad som var kul med det här". Det är lite som att försöka förklara varför det är roligt att skolvaktmästaren på Hogwarts efter den stora slutstriden sopar golvet (i filmen).

9) Hoppar du fram i boken eller hoppar du över stycken?
Återigen något som beror på boken, det har hänt att jag hoppat över eller skumläst bitar som jag tyckt varit tråkiga eller extremt obehagliga (Uppgörelsen). Men det är något som hör till ovanligheterna.

10) Bryta rygg eller inte?
Är det en medveten handling? Väljer man att göra något sånt?

11) Skriver du i böcker?
ALDRIG. Helt skadad på det området. Misstror direkt människor som skriver med bläckpennor i böcker. Ändå är en av mina närmaste vänner en sådan människa, så det kan bli!

12) Vilka taggar du?

6 kommentarer:

  1. Haha, här var vi noga med böckerna! ;) Tack för taggen! :)

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul att läsa :) När jag läste insåg jag att jag glömde skriva att jag går inte utanför ytterdörren utan att ta med mig minst 1 bok antingen ljudbok eller vanlig bok. Jag skulle nog dö av uttråkning om jag hamnade i en sits där jag måste vänta och inte kan roa mig med en bok under tiden :P

    SvaraRadera