fredag 12 april 2013

Paket med posten!

Älskar när brevbäraren plingar på dörren för att överlämna ett paket, det är som julafton!
Man tror att man kanske vet vad som är i paketet, eller inte, eller så vet man precis. Men det är helt klart något speciellt med att öppna och se vad som faktiskt är i, just det momentet blir som en nostalgisk tripp tillbaka till barndomen. 

Hur som helst. 

Boken som kom var denna:
Beskrivning från Bazar förlag:
"De som förmedlar sanningen bär ofta en tung börda. Massachusetts 1940. Iris James är postmästare i Franklin, en småstad i Cape Code, och vet en hel del om sina medmänniskor. Men hennes läppar är förseglade. Hennes uppgift är att förmedla kärleksbetygelser och sorgebrev och att bevara människors hemligheter. Trots det gör hon en dag det för henne helt otänkbara: hon öppnar ett brev och läser – och delar aldrig ut det. Radiojournalisten Frankie Bard meddelar på sitt håll nyheter från det krigshärjade Europa och från London där blitzen rasar. De flesta invånare i Franklin tror att kriget inte kommer att drabba dem – men både Frankie och Iris vet bättre ... Om du får det här brevet är en berättelse om två världar – den ena förlamad av våld, den andra skrämmande naiv – och om två kvinnor som har till arbete att förmedla nyheter, men som inte alltid förmår det. En mångbottnad roman om kärlek och förlust."

Visst låter det spännande? Och vilket vackert omslag sedan, enkelt men vackert. Hoppas att jag kan börja läsa den snart!

2 kommentarer: