torsdag 11 april 2013

Efterlängtad tripp till secondhanden, det blev böcker den här gången också.


Behövde lite peppshopping, var är då bättre att gå är seconhanden? Den här gången blev det är fin liten hög på 12 böcker:

Uppifrån och ned:
Bridget Jones dagbok - Helen Fielding
Jag hade den här, gjorde mig av med den utan att ha läst den och sedan hände det otänkbara: jag ångrade mig. Så nu har jag gått och letat efter den ganska länge. Plötsligt hittar jag inte en utan två på secondhanden, ironi? Ja vem vet, men nu har jag den (igen) i alla fall! Sommarläsning helt klart, hoppas jag tycker bättre om den än vad jag gjorde filmen, jag kan inte med kvinnan som spelade huvudrollen.

Dumpa honom! - Greg Behrendt och Liz Tuccillo
Ibland köper jag med något från secondhanden som får fungera som en överraskning för mig sen när jag får för mig att läsa den. Lite kul sådär, en chans att upptäcka något nytt! Den här gången blev det faktiskt två sådana böcker.

Greven av Monte Cristo, del 1 - Alexandre Dumas
Del 1 i en underbart vacker utgåva med rött omslag och guldtryck, helt fantastisk och jag blev lite sådär bokligt mållös när jag såg den. Den fick följa med mig hem, självklart. Problemet nu är att hitta resten av serien i samma utgåva bara. Om det finns någon som vet hur jag kan få tar i de andra delarna i samma serie får de mycket gärna höra av sig via en kommentar nederst i inlägget.

Lyckan, kärleken och meningen med livet - Elizabeth Gilbert
Jag försökte en gång, jag gav upp. Nu tror jag att jag ska försöka igen. Håll tummarna när jag väl bestämmer mig för att pröva.

Dublinbor - James Joyce
En annan bokbloggare skrev så vackert om den här boken och den hamnade överst på min önskelista. Tror ni jag blev förvånad när jag hittade den svenska översättningen? Ibland har jag tur, nästan på gränsen till det ockulta.

De röda kattorna - Maria Lang
Efter den förra som jag läste så fick jag viss mersmak, den här fick följa med hem på prov. Vi får se om det kan vara något!

Övertalning - Jane Austen
Svenska översättningar till favoritböcker är aldrig fel! Den här läste jag för inte så länge sedan och den gillade jag verkligen. Kanon, och nu kan jag avnjuta den på svenska också, kan det bli bättre?

Samvetets röst - Helen Fielding
Har jag Bridget-boken så kanske det är lika så gott att ha den här liggandes om jag får någon slags mersmak. Eller nått, jag vet inte riktigt hur jag tänkte. Baksidestexten visar på potential i alla fall.

Potensgivarna - Karin Brunk Holmqvist
A-M rekommenderar och jag hänger på, vi får väl se om den kan få mig att skratta!

Love walked in - Marisa de los Santos
Den andra överraskningsboken som jag gav mig själv. Kärlek och barn, familjer och inte. Kan nog bli en fin roman med gråtvarning, det finns i alla fall ett upplägg för det. En bok som jag tror kommer bli bra någon gång under sommaren.

Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät - Paulo Coelho
Hade jag redan, man borde tänka att när något låter bekant och för bra för att vara sant så är det ibland så. Men men, nu kan jag behålla den utgåva som jag tycker är snyggast!

Brida - Paulo Coelho
Coelho är så rekommenderad överallt att jag snart har alla hans böcker, men jag har inte läst en enda. Tragiskt? You tell me.

Ska vi hoppa till det som jag misstänker att alla väntar på? "Vad fick hon betala för hela kalaset DEN HÄR GÅNGEN då?!"
Gissning?
Det är dock ändå 12 böcker.

Ingen?Jag vet inte ens om jag vågar säga det. Jag skäms lite om jag ska vara ärlig.11 kronor.
JAG VET! När personen i kassan tittade på monte cristo och konstaterade att den var nog bara värd 1 krona så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. För mig är den värd så mycket mer. Det är de allihop.

För skojs skull ska jag kolla vad nypriset är på de böcker som fortfarande finns att köpa nya som jag hittade:
Lyckan, kärleken och meningen med livet - 44 kronor
Potensgivarna - 49 kronor
Love walked in - 104 kronor
Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät - 44 kronor
Brida - 36 kronor
= 277 kronor.
Och då var det inte ens hälften av böckerna...

Är det fantastisk eller tragiskt? Vad tycker du? Kommentera!

8 kommentarer:

 1. Wow du kan då verkligen fynda :)

  SvaraRadera
 2. Personligen älskar jag second hand, speciellt de där riktigt bra som alltid verkar få in nya böcker ;) Kommer aldrig därifrån tomhänt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med dig, om allt! ^^

   Radera
 3. Jag börjar bli riktigt avundsjuk på priserna där du bor ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag förstår vad du menar. Börjar snart bli avundsjuk på mig själv ^^

   Radera