måndag 11 februari 2013

Spännande utgivning i mars - Roman, pocket

Resten får du ta reda på själv - Lauren Oliver
Beskrivning från Adlibris:
"Man vet aldrig vilken dag som blir ens sista

Det är den 12 februari, fredagen före Alla Hjärtans Dag, och skolan firar "Cupid Day" med att eleverna skickar rosor till varandra. En toppendag för Sam och hennes kompisar - de är skolans fruktade innegäng och får flest rosor av alla. Dagen avslutas med en stor fest. Klockan 00:40 dör Sam. Hennes liv är slut, över, finito. Allt blir svart. Men så ringer väckarklockan och det är den 12 februari. Igen. Var allt en mardröm? Nej, tyvärr inte. Men vad är det då? Läs så får du veta!

OBS!Detta är inte en bok om änglar. Huvudpersonerna är synnerligen mänskliga. Det enda ovanliga är att Sam får sju chanser på sig för att göra allt rätt och bra på sin dödsdag. Och det är sjukt spännande. Sam är inte så himla trevlig, men hon ger oss en del tips om vad som verkligen är viktigt i livet. Resten får du ta reda på själv.
"

__________________________________________________________

Jag ska göra dig så lycklig - Anne B. Ragde
Beskrivning från Adlibris:
"Åter till 60-talet

1965: I den norska välfärdsstaten är allt tillrättalagt och välordnat. Hemmafruarnas arbete har blivit lättare, med indraget vatten, kylskåp och tvättmaskiner, och hemmen är effektiva och anpassade till den nya tiden.

I bostadsrättsföreningen "Ungdomens egna hem" strax utanför Trondheim sjuder det av otyglad livslust blandat med försök till social kontroll. Åtta familjer bor tätt inpå varandra, övervakar varandras klädsel, uppförande och levnadsvanor och har alltid tid att bjuda på en svidande kommentar eller ett kritiskt öga. Här erbjuds allt från skvaller och barnpassning till hempermanent och påssoppa. Och är man riktigt lyckosam får man en glimt av kvinnan i fyran som alltid sköter tvätten spritt språngande naken. En dag kommer en ung elektriker och erbjuder sig att installera titthål i dörrarna?
I Jag ska göra dig så lycklig målar Anne B Ragde upp en bild av en perfekt sextiotalsidyll. Bakom gardinerna finns både ensamhet och hemlig längtan, men tron på framtiden är osviklig.
"
__________________________________________________________

Varma kroppar - Isaac Marion
Beskrivning från Adlibris:
"Zombier har inga känslor - om de inte äter av din hjärna

Världen har fyllts av zombier och ingen vet varför. R är en av dem.

Zombier har inga egna känslor eller minnen - men om de äter av en människas hjärna återupplever de scener ur den personens liv.

Det är så det går till när R blir förälskad. Han dödar en ung man och övertar hans kärlek till flickvännen. Nu har R ett mål i tillvaron. Han vill hålla kvinnan gömd från de andra zombierna och se till att hon överlever.

Den unge mannens känslor blir som en drog för R, bit för bit äter han av pojkvännens hjärna. Scen för scen upplever R hans liv, och det förändrar honom för alltid.

Debutanten Isaac Marion lyckas göra något totalt nyskapande med zombiegenren: en varm kärleksroman.

Varma kroppar liknar inte något annat du läst, och de hyllande läsarrecensionerna på Goodreads.com talar sitt tydliga språk - över ett tusen ratings, med ett snitt på 4,06 av 5 möjliga.
Boken kommer att filmas av samma produktionsbolag som gjorde Twilight-filmerna. Regissör är Jonathan Levine, och i rollerna kommer vi att få se bland annat John Malkovich, Teresa Palmer och Nicholas Hoult.
"
__________________________________________________________

Salvadoreña - Cecilia Samartin
Beskrivning från Adlibris:
"Ana växer upp hos sin mor i en liten by i El Salvador och trots fattigdom lever hon ett bekymmerlöst liv tills den dag när inbördeskriget i landet rycker närmare och landsbygden utsätts för en massaker. Med ett slag förandras hennes liv, men Ana lyckas fly kriget. Av en slump kommer hon till USA där hon söker sin tillflykt innanför ett nunneklosters trygga murar.

Som vuxen ändrar Anas liv kurs ännu en gång när hon anställs som barnflicka hos den välbärgade familjen Trellis, som lever ett rikemansliv i overflöd i Kalifornien. Ana upptäcker snart att det bakom den välpolerade fasaden finns individer med sårade själar. Trots sin egen känslomässiga smärta kan hon hjälpa andre som har användning för henne. Men samtidigt inser Ana att hon, mycket mot sin vilja, attraheras av den inneslutna Mr. Trellis.
"
__________________________________________________________

Mannen som glömde sin fru - John O'Farrell
Beskrivning från Adlibris:
"Många äkta män glömmer saker: de glömmer att deras fru hade ett viktigt möte samma morgon, de glömmer att köpa mjölk, en del glömmer till och med sin bröllopsdag. Men Vaughan har glömt att han ens har en fru. Vad hon heter, hur hon ser ut, deras gemensamma historia allt är utraderat i en katastrofal minnesförlust.
Vaughan får veta att han och Maddy är mitt uppe i en infekterad skilsmässa, men när de träffas är det kärlek vid första (?) ögonkastet. För honom. Maddy däremot, har deras kraschade äktenskap i färskt minne

Mannen som glömde sin fru är den roliga, dramatiska och romantiska

berättelsen om en man som gjort just detta. Ska han lyckas få sitt liv och sitt minne tillbaka?
"
__________________________________________________________

För evigt - Maggie Stiefvater
Beskrivning från Adlibris:
"När Sam träffade Grace var han en varg och hon en flicka och deras kärlek verkade omöjlig. Till slut lyckades de finna ett sätt för honom att bli en pojke och de kunde äntligen vara tillsammans. Där borde deras berättelse ha slutat, när de var som lyckligast. Men det förflutna hinner upp Grace då vargviruset som alla trott hon var immun mot, förvandlar henne till varg och skiljer dem åt. Sam måste hitta ett sätt för henne att åter bli människa, men tiden är knapp då stadens invånare står i begrepp att utrota vargarna i Mercy Falls en gång för alla

En storslagen avslutning på en intensiv kärlekssaga.
"
__________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar