söndag 10 februari 2013

Spännande utgivning mars - Roman, inbundet

Någon gång ska vi berätta allt för varandra - Daniela Krien
Beskrivning från Adlibris:
"Passion och längtan på den östtyska landsbygden 

Det är sommaren 1990, och Maria fyller snart sjutton år. Hon bor med sin pojkväns familj på en gård strax öster om den tysk-tyska gränsen, en gräns som snart ska upplösas. Hon är en drömmare som känner starkt och mycket, och som hellre gräver ner sig i Dostojevskijs "Bröderna Karamazov" än går till skolan. Livet med gårdssonen Johannes tycks milt och ljummet. Maria accepteras som en del av familjen och väntas finna sin roll i det vardagliga arbetet. Själv är hon osäker på vad hon vill och vart hon är på väg.

På granngården bor fyrtioåriga Henner, ensam. Det vilar något tungt över Henner, något tragiskt i hans historia, och folket i byn betraktar honom med misstänksamhet. Till en början ser även Maria honom som ett hot, men ett tillfälligt möte väcker nya känslor i henne, känslor hon inte kan kontrollera. Kärlekens begär konsumerar henne, samtidigt som hon plågas av sitt samvete och en gnagande oro. Hur länge kan hon tillåtas leva med sin eskalerande lögn, och vad ska komma av denna osäkerhetens tid?

Någon gång ska vi berätta allt för varandra är en vacker och gripande berättelse om att bli vuxen, om kärlek och passion i en tid av förändring.
"
__________________________________________________________

Älska - Sylvia Day
Beskrivning från Adlibris:
"Saknas"






__________________________________________________________


Torsdagarna i parken - Hilary Boyd
Beskrivning från Adlibris:
"Vad gör en kvinna om den man hon varit gift med i halva sitt liv en dag kliver upp ur den äktenskapliga sängen och flyttar in i gästrummet för gott? Det är vad som händer Jeanie.
Jeanie känner sig naturligtvis kränkt och förbannad. Har hon gjort något fel? Är George inte längre attraherad av henne? Har han någon annan? Jeanie ansätter George med en massa frågor men han förmår inte ge några svar. Upprördheten lägger sig så småningom och Jeanie finner sig i att de har skilda sovrum. Hon har annat att tänka på. Efter många år som hemmafru har Jeanie öppnat en hälsokostaffär som går bra, med en stadigt ökande kundkrets. Hon står mitt i livet, har äntligen kommit till sin rätt och har aldrig känt sig så levande. Annat är det med George, han vill att de säljer sitt radhus i norra London och flyttar till Dorset där det finns gott om golfbanor och möjlighet till ett stillsammare liv, de är ju trots allt över 60 båda två.

Torsdag är den bästa dagen på hela veckan. Då hämtar Jeanie sitt barnbarn Ellie och tar med henne till lekparken. Där träffar Ellie Dylan, som också går till parken på torsdagarna, fast med sin morfar Ray. Mellan Jeanie och Ray uppstår genast en tät och djup kontakt. De upptäcker att de kan prata om allt. Ray är allt det som George inte är, han lyssnar på vad hon har att säga och är dessutom skitsnygg! Plötsligt blir torsdagarna i parken viktigare än allt annat i Jeanies liv. Men så råkar Ellie försäga sig, Ray framstår plötsligt som ett hot och Jeanies hela tillvaro hotar att rasa samman.
"
__________________________________________________________

Stormsvala - Marianne Cederwall
Beskrivning från Adlibris:
"Mirjam och Hervor i New York! Till New York har de kommit för att hjälpa sina döttrar, som startat ett lyxigt svenskt spa på Manhattan.

Hervors dotter Ingrid får ett gåtfullt brev från Sverige och en manlig kund lyckas påverka Hervor så till den milda grad att hon till och med tappar sin förmåga att skåda in i framtiden. Hon hävdar bestämt att hon är utbränd, vilket Mirjam inte riktigt tror på.

Mirjam litar inte på den charmige mannen som har tid att vara på spaet ständigt och jämt. Dessutom tar han sig in i deras bostad. Vem är han egentligen och vad gör han i New York?

Nu kommer äntligen den fjärde boken i serien om Mirjam och Hervor!
"
__________________________________________________________

Den blå hertiginnan - Philippa Gregory
Beskrivning från Adlibris:
"I inbördeskriget som kallas rosornas krig stred två släkter mot varandra.

I Den blå hertiginnan möter vi Jaquetta St Pol kvinnan som säkrade tronen för de vita rosorna av York. Legenden säger att Jaquetta St. Pol härstammar från flodgudinnan Melusina, och att det är därifrån hon har fått sin ovanliga gåva. Jaquetta är synsk, i en tid då en kvinna utan vidare kan bli fälld och bränd på bål för trolldom. När Jaquetta tvingas bevittna Jeanne dArcs gruvliga död på bålet inser hon till fullo vad som väntar den kvinna som inte är försiktig med sina förmågor. Men hennes gåva är också eftertraktad. Livet i det kungliga hovet är fullt av intriger och konspirationer, kan Jaquetta förutse hur det ska gå? Hon gifter sig rakt in i hovets innersta cirklar och blir efterhand drottningens förtrogna. Det ser ut som att Jaquetta till slut har hittat en trygg position för sig själv och sin familj. Eller?
"
__________________________________________________________

Var blev du av Bernadette - Maria Semple
Beskrivning från Adlibris:
"Var blev du av Bernadette är en modern samtidsroman om äktenskap och familjeliv som direkt blev en bästsäljare i USA. Var blev du av Bernadette är manusförfattaren Maria Semples debutroman. 

Roligt, rappt, gripande

Var blev du av Bernadette

Bernadette Fox är ökänd. Hon är en revolutionerande arkitekt som helt har slutat skapa. Hon är ett hot och en plåga för andra mammor i Seattle. Hon är hustru till datageniet Elgie Branch. Men för sin 15-åriga dotter Bee är hon inte bara mamma utan också bästa vän.

När Bernadette plötsligt försvinner sammanställer Bee brev, e-postmeddelanden, officiella dokument, rektorsrapporter, hemlig korrespondens, läkarjournaler och FBI-handlingar för att hitta sin mor.

Det blir till en fantastiskt rolig och gripande roman om missriktad genialitet och om relationen mellan en mor och en dotter i en absurd värld.
"
__________________________________________________________

Elefanten som gick upp i rök och andra berättelser - Haruki Murakami
Beskrivning från Adlibris:
"En man upptäcker att hans tillvaro har invaderats av små tv-människor, vilket får oanade konsekvenser för hans privatliv. Ett ungt par tvingas av ödets makt att ge sig ut i den neonupplysta storstadsnatten för att råna ett bageri. En elefant försvinner oförklarligt från kommunens lokala elefanthus, och den som sitter inne med gåtans lösning inser snart att den blir mycket svår att föra vidare?
De sjutton berättelserna i Elefanten som gick upp i rök utspelar sig oftast i vardagens välbekanta miljöer, men de realistiska kulisserna av villaförorter, bakgator och kontorslandskap ruvar på surrealistiska hemligheter. Det är en värld genomsyrad av sprickor, där det osannolika lätt kan bryta in och rubba förnuftets pryd­liga ordning. Med lekfullhet och humor skildrar Murakami de fantasier och drömmar som frodas i skuggan av våra vanor. Han har en skarp blick för de absurda dragen i vår samtid, men hans berättelser präglas också av ett smittande vemod över tidens gång och över de kärlekens förluster som kantar livets väg.

Elefanten som gick upp i rök bjuder in läsaren till en värld där gränsen mellan verkligt och overkligt ständigt förskjuts - en värld som bra mycket liknar vår egen. Nu presenteras den i en reviderad översättning av Eiko och Yukiko Duke.
"
__________________________________________________________

2 kommentarer:

  1. Åh den blå hertiginnan har jag väntat på! Älskar Philippa Gregorys romaner, Den andra systern Boleyn är nog min favorit :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Då har du ju något att se fram emot :) Ska lägga "den andra systern Boleyn" på minnet, vill läsa en Gregory någon gång, så tack för tipset!

      Radera