tisdag 20 november 2012

Öka din sociala kompetens, på en timme - Henrik Fexeus

Titel: Öka din sociala kompetens, på en timme
Författare: Henrik Fexeus
Originaltitel: Öka din sociala kompetens, på en timme
Sidantal: 96
Förlag: Forum
Utgiven: 2012-03
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris
"Förändra ditt liv - på en timme

I Öka din sociala kompetens ger beteendeexperten Henrik Fexeus dig verktygen du behöver för att bli ett socialt proffs. Hur blir man någon som andra tycker om, lyssnar uppmärksamt på och får förtroende för? Effektiva tekniker och tankesätt presenteras här på Henriks kunniga och humoristiska sätt.

Ny fackboksserie

Vill du utvecklas men känner att tiden inte räcker till? Nu kan du förändra ditt liv under flygresan mellan Stockholm och Malmö eller mellan sena nyheterna och läggdags. Böckerna i Forums nya handboksserie "På en timme" tar inte mer än en timme att läsa från pärm till pärm - men innehåller kunskap som räcker en livstid.
"

Min kommentar:
Bra och stundtals lite flummig på gränsen till manipulativ. Jag kan tycka att boken var mycket lärorik samtidigt som jag kan se en del problem med att ständigt anpassa sig efter andra, något som Fexeus själv gärna påpekar också.
Men han har en hel del poänger den där Fexeus, en del av dem kommer jag testa och se hur de fungerar i verkligheten. Kanske blir man ett socialt proffs och får svart bälte i det Fexeus kallar "åsiktsaikido".
Boken rekommenderas med en liten uppmaning om att fundera lite extra över det som skrivs.

Förresten, boken tog längre än en timme för mig att läsa, man var tvungen att stanna upp och fundera över det som skrivits ganska ofta.

Finns på Bokus och Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar