söndag 18 november 2012

Mitt nya jag - Sophie Kinsella

Titel: Mitt nya jag
Författare: Sophie Kinsella
Originaltitel: Remember me?
Sidantal: 350
Förlag: Damm förlag
Utgiven: 2009-01
Betyg: 4,5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Tänk om du vaknade en morgon och hela ditt liv var perfekt...
En snygg man, ett fantastiskt hus, ett chefsjobb, en snygg och vältränad kropp och dyra designerkläder. Hur kunde hon få allt detta utan att komma ihåg vad som hände?

När Lexi vaknar upp en morgon befinner hon sig på sjukhus efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal med sneda tänder och ett katastrofalt kärleksliv. Men, egentligen är det år 2007 och hon är 28 år. Hennes tänder är raka, hon är chef på avdelningen hon tidigare arbetade på - och hon är gift. Med en snygg miljonär. Vad har hon gjort för att få alla sina drömmar uppfyllda? Hon tror inte att det är sant, särskilt inte när hon får se sitt vackra hem. Men när hon lär sig mer om sitt nya, perfekta, liv upptäcker hon mindre smickrande saker om sig själv. Som att alla hennes tidigare vänner hatar henne och att en rival vill åt hennes jobb. Och sen dyker det upp en ovårdad men sexig man och avslöjar en chockerande hemlighet ... Vad har hon råkat ut för? Kommer hon någonsin att komma ihåg vad hon gjort? Och vad kommer att hända om hon verkligen gör det?
"

Min kommentar:
Lättsamt och inte sådär fruktansvärt pinsamt, Kinsella brukar vilja skriva om extremt pinsamma händelser i vanliga fall men i den här hade det taggat ner lite. Himla bra kan jag tycka.

Anledningen till att det inte blev en fullpoängare är för att boken var jämnbra hela boken igenom, men jag saknade det där lilla lilla extra som skulle kunna göra det perfekt. När man gottar sig lite längre i vissa situationer eller när man verkligen förstår vissa händelser och känner att man vill hoppa in i boken och hjälpa till.
Jag saknade att man inte fick reda på ännu mer om varför hon blivit som hon blivit, hur hon blev "Kobran", man rusar förbi viss viktiga delar.

Men jag måste säga att den här boken var en häftig verklighetsflykt och att jag verkligen gillade den. Ju mer jag tänker på den, ju mer tycker jag om den. Konceptet är fräscht även om det är i stort sett detsamma som "The vow" (som är filmaktuell, bra film som rekommenderas för övrigt).

Kinsellas böcker funkar riktigt bra i feel-good-genren, man vet alltid att tjejen i huvudrollen kommer att slå sig fri från vad hon nu sitter i för härva och gå därifrån med en karl och ett framgångsrikt projekt med potential inför framtiden.
Tråkigt skulle man kunna argumentera, man vet ju hur det kommer att sluta.
Bra skulle man kunna säga, man vet att vad som än händer så kommer det att bli bra till slut. Och ärligt, är det inte lite så i riktiga livet också? Efter regn kommer solsken? Sen kommer det självklart regn igen, men lika självklart som regnet är, så självklart är också solskenet.

Boken finns inbunden och i pocketAdlibris och Bokus.

2 kommentarer:

  1. Borde kanske testa Kinsella någon gång, är egentligen inte mycket för den "typen" av böcker men det skadar ju inte att testa! :)

    SvaraRadera