tisdag 23 oktober 2012

Yoga med Malin - Malin Berghagen

Titel: Yoga med Malin
Författare: Malin Berghagen
Originaltitel: Yoga med Malin
Sidantal: 143
Förlag: Semic
Utgiven: 2012-08
Betyg: 4,5 av 5

Beskrivning från Adlibris: "Yoga är enkel träning för kropp och själ, men kan samtidigt vara så mycket mer. Malin Berghagen, en av Sveriges populäraste inspiratörer inom området hälsa och medveten livsstil och med mångårig erfarenhet av yoga, släpper nu en efterlängtad bok om hur vi med yogans hjälp kan vårda både kropp och själ.

Malin berättar på ett nära och personligt sätt om sitt möte med yogan och hur den kom att bli en självklar del i hennes vardag. Efter år av dåligt självförtroende finner hon i yogan ett stöd att gå vidare och utvecklas som människa. Att våga ställa frågan: Vem är jag? Lever jag egentligen det liv jag vill leva?

Boken är både Malins livshistoria och en praktisk guide där hennes passion för yoga når ut på ett nära och inspirerande sätt. Vi får tips på kost och träning samt råd om hur vi kan hantera de tankar och känslor som yogan gör oss medveten om. Det är en bok för alla som är nyfikna på yoga och vill veta mer - men även för den mer erfarna yogautövaren.
"

Min kommentar:
Bara alla dessa vackra bilder gör att jag älskar den här boken, det och den härliga papperskvaliteten. Jag tror aldrig jag har tänkt så mycket på sånt förut, men här var det viktigt.
Citerar sidan 23: "När det gör ont i hjärtat vet du att du lever". Hennes historia är gripande och man förstår verkligen hur viktig yogan har varit för henne. Det är verkligen påtaglig hur ärlig hon är mot sig själv och hur ärlig hon är när hon berättar. Det är nästan obehagligt att läsa, för det är så ärligt och närgånget. Hon berättar så detaljerat och man känner verkligen vad hon måste ha känt.
Det är inget nytt att yoga hjälper, jag har hört flera fantastiska berättelser men den här är den första som jag läst. Och den är fin.
Hon upptäckte, liksom jag gjorde med min yoga, att det släpper loss en massa känslor inom en.
Hela boken ger fantastisk publicitet för yoga och välmåendet som man får av det. Yoga löser inte alla problem, det ska man vara medveten om när man börjar, men det kan öppna upp så att man ser dem och sedan kan ta tag i det.
Gillar verkligen de små rutorna med "Yoga lär oss", för att inte tala om de intressanta tankarna om kost och recepten! Jag har inte testat dem än, men det ska jag!
Återigen, vilka bilder!
Rekommenderas!

Finns inbunden hos Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar