måndag 3 september 2012

Spännande utgivning i Oktober - Deckare/Thriller, Inbundet

John Grisham - Processen
Beskrivning:
"Oscar Finley och Wally Figg har på någon sätt lyckats få sin lilla advokatbyrå i Chicago att överleva. Småhugg håller dem flytande och de väntar på det stora lyftet. När en utbränd och berusad David Zinc står på deras tröskel är det överraskande nog inledningen på en ny era för byrån. Zinc blir snart byråns tredje advokat.
Nu känner de sig redo att hantera ett rejält fall, som i bästa fall kan se till att de slipper fundera mer på pengar och rättssalar. De har hört talas om en kolesterolmedicin, Krayoxx, som används av överviktiga. Medicinen omsätter närmare hundra miljarder varje år för läkemedelsföretaget, och ryktet säger att ett flertal patienter har råkat ut för hjärtattacker efter att ha tagit medicinen.
Wally känner doften av pengar.
Allt som de tre kompanjonerna behöver göra är att hänga på en planerad masstämning som en annan byrå i Florida jobbar med, hitta personer som drabbats av hjärtattacker och tar Krayoxx, övertala dem att bli klienter och ingå i stämningen.
Det verkar nästan vara för bra för att vara sant. "

P D James - När döden kom till Pemberley
Beskrivning:
"Två världar möts och blir till stor underhållning.

Året är 1803. Darcy och Elizabeth har varit gifta i sex år och har två vackra och friska söner på godset Pemberley. Elizabeths syster Jane och hennes man Bingley bor bara ett par mil bort, livet på den engelska landsbygden är tryggt och underbart och snart stundar den årliga höstbalen. Lyckan ler mot invånarna på Pemberley och allt är till synes perfekt.

Men kvällen före balen krackelerar den lantliga idyllen. Intrigerna hopar sig, stämningen i sällskapet är tryckt och utanför fönstret rasar en häftig storm. När paret Darcy och deras gäster börjar runda av för kvällen skumpar en droska ut ur skogen och upp mot den imponerande herrgården. Ut ur droskan kastar sig den objudna gästen Lydia Wickham och skriker att hennes man har blivit mördad. Sökandet efter en kropp tar vid. Det blir upptakten till en historia med rötter i det förflutna. Gamla synder grävs upp, missförstånden eskalerar och ingenting är vad det ser ut att vara.

När döden kom till Pemberley är P.D. James briljanta fortsättning på Jane Austens hyllade klassikerStolthet och fördom. Med säker och varsam hand tar vår tids största deckardrottning vid där Austen slutade, och lägger till det som är hennes adelsmärke och signum: en välkonstruerad mordgåta. Två världar möts och blir till stor underhållning. "

Viggo Cavling - Femte hjulet
Beskrivning:
"Svensk thriller i maktens korridorer

Stjärnreportern Adam fick en vacker begravning. Men han dog alltför ung, och hans sambo Sofia är övertygad om att det var ett svek som till slut dödade honom. Hans närmaste vänner Mårten Leijon och Gabriel von Fersen verkar veta mer än de medger. Sofia är så fylld av vrede och samvetskval att hon inte finner ro att sörja. Vad hände egentligen natten Adam blev misshandlad? Hur blev han femte hjulet och varför blev han så brutalt avpolletterad av sina ungdomsvänner?

Samtidigt är Gabriel hårt ansatt. Någon känner till den illegala affär som gjort honom till en förmögen slottsherre och än en gång behöver han Mårtens hjälp. Men Mårten, socialdemokraternas före detta "fixare", är indragen i en politisk utpressningsaffär som kan ändra Sveriges framtid. Plötsligt riskerar samtliga att dras ner i avgrunden.

I Femte hjulet får vi åter möta huvudpersonerna från den framgångsrika Rörmokaren. Viggo Cavling visar än en gång att han som få andra kan skildra det samtida Stockholm - han rör sig obehindrat mellan löpsedelsjakten på tidningsredaktionerna och intrigerna i den politiska toppen. Maktens korridorer har aldrig känts mer lockande - eller frånstötande. "

Elisabeth George - En lögn att lita på
Beskrivning:
"Thomas Lynley skickas på hemligt uppdrag till Lake District för att utreda Ian Creswells drunkningsolycka. Creswells morbror och arbetsgivare är den välkände och nyligen adlade industrimagnaten Bernard Fairclough, vars son Nicholas, gjort sig känd i den brittiska skandalpressen för sitt missbruk.

Eftersom Lynley till varje pris måste undvika att bli igenkänd under utredningen ber han sina två vänner Simon och Deborah St James att hjälpa till med den. Simon och Deborah gräver allt djupare i familjen Faircloughs mellanhavanden till dess att den fina fasaden krackelerar. Fram skymtar bilden av en familj där ingen drar sig för att utnyttja de andra genom svek, lögner och utpressning. Frågan är bara vem som kan vara beredd att gå så långt som mord?"


Åke Edwardsson - Hus vid världens ände
Beskrivning:
"Efter tio romaner med kriminalkommissarie Erik Winter lämnade Åke Edwardson honom liggande på botten av en swimmingpool i en turistort i Spanien, Nueva Andalucía. Vi visste inte om han var död eller levande. Men nu vet vi. Erik Winter klarade sig, men alla år som kriminalkommissarie vid polisen i Göteborg hade tagit ut sin rätt. Han var mycket nära en irrebarabel hjärnblödning, och fick finna sig i att kliva av, att vila.

Efter två år är Erik Winter tillbaka i tjänst, någorlunda återställd men med en obotlig tinnitus som ständigt sällskap. Aneta Djanali är där, Fredrik Halders är där, Bertil Ringmar är där, allt är nästan som vanligt. Och knappt har han hunnit börja jobba igen förrän det där alltför bekanta obehaget kryper sig in i hans tankar.

För det första fall han får är ett synnerligen obehagligt mordfall nära Stora Amundön i södra Göteborg. En kvinna och hennes två små barn hittas brutalt knivmördade i ett hus på ön, i ett hus vid världens ände. Men mirakulöst nog hittar man också ett spädbarn vid liv i ett av rummen i husen, medtaget av uttorkning men oskadat.

Vem mördade familjen så besinningslöst? Och varför skonades babyn? Var det för att barnet skulle få leva eller för att det skulle dö en utdragen plågsam död? "

Hans Koppel - Kom ska vi tycka om varandra
Beskrivning:
Saknas








Hjort och Rosenfeldt - Fjällgraven
Beskrivning:
"Höst. Två väninnor är uppe och fjällvandrar i Jämtlandstriangeln. Det regnar häftigt och när en av dem kommer för nära kanten mot det forsande vattendraget ger den vika och kvinnan faller. Hon klarar sig, men kvinnorna gör en makaber upptäckt.

Från flodbanken sticker en skeletthand upp. Lokal polis kommer till platsen. Det visar sig vara sex lik nedgrävda, två av dem barn. Ganska snart slås det fast att det inte handlar om ett fornfynd och Riksmordkommissionen kallas in. Sebastian Bergman är numera en del av teamet och beger sig tillsammans med de andra till Jämtland. Arbetet med att identifiera de döda tar sin början.

Det blir en mycket svår uppgift. Två av de döda är ett holländskt par som rapporterades försvunna hösten 2003. Men de andra fyra, en familj, kommer de ingenstans med, trots att allt pekar på att de hamnat i graven samtidigt. De enda familjer som skulle kunna stämma överens med de övriga kropparna i fjällgraven försvann tidigare eller senare och långt från Jämtland.

Och så var det den där singelolyckan några mil därifrån, samma vecka som holländarna måste ha försvunnit. En amerikansk kvinna i hyrbil, tydligen med falska id-handlingar.

Det finns mycket i historien som inte stämmer och utredningen riskerar att gå i stå.

Samtidigt undersöker en tv-journalist en så kallad asylavvikelse, två afghanska flyktingar som enligt myndigheterna gick under jorden sommaren 2003. Den enes fru har aldrig trott att hennes man skulle kunna lämna sin familj och har kontaktakt tv-journalisten. När han börjar gräva i ärendet visar det sig att Säpo varit inblandad i utredningen, som därför är hemligstämplad med hänsyn till rikets säkerhet. "

Robert Ludlum och Patrick Larkin - Uppdrag Moskva
Beskrivning:
"En nervkittlande thriller
En serie mystiska dödsfall inträffar i Moskva och runt om i världen härjar ett virus med 100 procents dödlighet. Agenten Jon Smith finner att spåren leder till den ryska militären

Jon Smith är en arméläkare specialiserad på infektionssjukdomar. Han är också agent i den hemliga säkerhetstjänsten Covert-One. Under en konferens i Moskva kontaktas han av en kollega, Dr. Petrenko. Dr. Petrenko är bekymrad över en serie mystiska dödsfall och framför allt är han bekymrad över den ryska regeringens ovilja att lämna ut information. När de två vännerna möts för att utbyta information attackeras de av en grupp män och Petrenko mördas. Alla hans dokument och medicinska prover försvinner och Jon Smith undkommer mördarna med en hårsmån.

Samtidigt dör regeringstjänstemän runt om i världen av ett mystiskt virus. På något vis hör dödsfallen samman med den snabbt växande ryska militären som leds av president Victor Dudarev. Med få ledtrådar och lite tid måste Smith och Covert-One hitta svaren på alla frågor och ta reda på vem som är huvudpersonen i denna härva av dödsfall, militärer och virusspridning. "

Clive Cussler - Dödligt virus
Beskrivning:
"Ett virus värre än Ebola
En galen sekt. Ett vapen världen aldrig tidigare skådat. Bara Juan Cabrillo kan stoppa dem.

Det superteknologiska fartyget Oregon är på väg hem från ett hemligt uppdrag i Iran när de stöter på ett förlist skepp mitt ute i Persiska viken. Ombord möts Cabrillo och hans män av en fruktansvärd syn hundratals människor ligger döda på däck, antagligen drabbade av ett okänt virus. Bara en överlevande hittas men i samma sekund de tar honom ombord, exploderar det övergivna skeppet och förklaringen till vad som hänt försvinner ner i havet.

Svaret verkar finnas hos en mystisk sekt som känner sig manade att kontrollera jordens befolkningstillväxt. De skyr inga medel och har fått tillgång till ett nytt dödligt virus som de är redo att sprida i världen. Juan Cabrillo och hans besättning får i uppdrag att stoppa detta men frågan är om det redan är för sent. "

Louise Penny - Nådastöt
Beskrivning:
"Varm deckare i vinterkylan

Det är vinter i Three Pines och byn ligger under ett täcke av snö. Den årliga curlingturneringen är i full gång på den frusna sjön när en fasansfull upptäckt görs: mitt bland åskådarna på isen ligger en förkolnad kropp.

Det kunde vara det perfekta brottet. Ingen har sett mordet begås och inga ledtrådar eller motiv verkar finnas. Men när kommissarie Gamache börjar nysta i offrets förflutna framträder en livshistoria fylld av mörka hemligheter. Och medan de isande vindarna drar in över byn märker Gamache att han har egna fiender och han är tvungen att ta reda på vem han egentligen kan lita på.

Nådastöt är ett klipskt och klassiskt mordmysterium i samma anda som Agatha Christies och P.D. James bästa böcker. Det är den andra boken i Louise Pennys hyllade serie om den charmige kommissarie Gamache och den kanadensiska byn Three Pines och dess egensinniga invånare."

Som vanligt så kommer alla bilder och all text från Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar