onsdag 5 september 2012

Spännande utgivning i Oktober - Fantasy, Sci-fi och övrigt

Charlaine Harris - Död i familjen
Pocket
Beskrivning:
"Sookie Stackhouse har fått blod från två vampyrer, men trots detta tar det lång tid för henne att läka efter tortyren hon utsattes för under det korta men dödliga kriget mot älvorna. Dessutom försöker hon att hantera det känslomässiga traumat efter tortyren, och sorgen efter sin dödade vän och gudmor Claudine.

Sookie är sårad och arg. Den enda ljuspunkten i hennes liv - förutom det faktum att hon fortfarande är vid liv - tycks vara kärleken hon tror sig känna till vampyren Eric Northman. Men inte heller det är problemfritt, och Eric befinner sig under hård press från vampyrkungen på grund av sitt förhållande med Sookie.

Och som om det inte vore nog finns det en älva kvar i människovärlden efter det att portarna till älvvärlden stängts, och denna älva är arg på Sookie. Väldigt, väldigt arg. "


Nick Perumov - Nerkomantikerns krig 2
Inbunden
Beskrivning:
Saknas







Gail Carriger - Chanslös
Inbunden
Beskrivning:
"Aleixa Tarabotti, numera Lady Maccon, har varit gift i tre månader och försöker som bäst anpassa sig till sitt nya liv som fru till alfan i Londons varulvsflock. Storbritanniens Varulvsregemente har just återvänt från utlandet, och tältar nu på gräsmattan utanför Woolsey Castle till Alexias förtret. Samtidigt som regementet återvänt har en märklig 'farsot' spridit sig i London: vampyrer och varulvar i området har förlorat sina övernaturliga förmågor och spöken har plötsligt försvunnit.

Många tror förstås genast att Alexia har ett finger med i leken eftersom hennes förmåga fungerar på samma sätt, men när de skotska varulvarna lämnar London och reser norrut följer farsoten med. Lord Maccon ger sig av utan att lämna något besked till Alexia mer än att hon ska besöka en viss Madame Lefoux, som har en hattaffär i London. Det visar sig att Madame Lefoux är en uppfinnare och har gjort ett specialparasoll på Lord Maccons beställning. Parasollet innehåller många olika slags vapen. "


L.J. Smith - Att lura döden
Pocket
Beskrivning:
"Nattens värld finns överallt omkring oss. Nattens varelser är vackra, dödligt farliga och oemotståndliga för människor ...

Det är första dagen på sommarlovet och sextonåriga Poppy är full av förväntningar, omedveten om att hela hennes liv är på väg att förändras. Det visar sig att hon har en obotlig sjukdom och bara några veckor kvar att leva.

Men det hon inte vet är att hennes bäste vän James, killen hon dessutom är hemligt förälskad i, kan rädda henne. James har nämligen förmågan att göra Poppy odödlig genom att förvandla henne till vampyr.

Allting har dock ett pris. James tillhör Nattens värld och är bunden av dess lagar. Den som tillhör Nattens värld får aldrig bli kär i en människa, och den som bryter mot lagen döms omedelbart till döden ... "

Hobbiten och alla delarna i Ringens brödraskap
Pocket.
Läs gärna mina recensioner för att få veta mer:

Den onda badankan - Katarina Johansson
Inbunden
Beskrivning:
"Finns det verkligen onda badankor? Jo, misstänkt hormonstörande ftalater gjorde plastleksaker mjuka att bita i fram till för bara några år sedan. Och när ftalatdebatten var som hetast i USA blev just badankan symbol för barndomens oskuld och gifternas ondska.
Men det är inte bara i gamla leksaker som det lurar osynliga gifter. Nej, de finns i allt från bilbarnstolar och haklappar till regnkläder.
Det är barnen som är förlorarna i vårt massiva kemikaliesamhälle. Redan när de föds har de spår av i snitt 200 kemikalier i sitt blod. Och sedan fortsätter det. Barn äter, andas och dricker mer än vuxna i förhållande till sin storlek.
När Katarina Johansson, författare till den uppmärksammade och prisbelönta boken Badskumt. Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg, blev mamma fick hon mycket information från MVC och BVC. Men ingen nämnde alla de ämnen som verkar på sikt och som kan ge allergier och göra våra barn infertila.
Katarina Johansson började därför söka information på egen hand och kom fram till att det finns en hel del enkla saker man själv kan göra för att minska mängden farliga kemikalier kring barnet. Resultatet blev Den onda badankan. Ditt barn och de osynliga gifterna. "

Låt mig bara säga att Fenix förlag inte ligger bra till just nu, de verkar vara dåliga på att distribuera bilderna på sina kommande böcker. Dålig stil. 

Alla bilder och all text kommer från Bokus, med undantag för Den onda badankan vars bild och text kommer från dess förlag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar