torsdag 6 september 2012

Nya kontakter - Sophie Kinsella

Titel: Nya kontakter
Författare: Sophie Kinsella
Originaltitel: I've got your number
Sidantal: 368
Förlag: Damm förlag
Utgiven: 2012-06
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Ibland är ett samtal allt som krävs ...

En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer.

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv .. "

Min kommentar:
Jag är SÅ glad att jag gav Kinsella en chans till! Jag var 23 sidor in i boken (exakt) när jag började skratta högt för första gången. Och så var en del av jargongen med hela boken; jag skrattade högt med jämna mellanrum.
Jag gillar egentligen inte pinsamma böcker, sådana som håller på med förväxlingar och pinsamma händelser. Men även om den här boken hade mycket av det så kände jag mig inte besvärad av det, inte alls. Tvärtom, jag kände för Poppy och försvarade henne, skrattade med henne och hade en himla bra läsupplevelse helt enkelt.
Fantastisk!
Jag ser ingen anledning till varför den här boken inte ska få högsta betyg, jag har helt enkelt inget att anmärka på. Det måste vara något som karaktäriserar en riktigt bra bok, eller hur?
Så har du inte läst den än så hoppas jag VERKLIGEN att du gör det! Feelgood på hög nivå mellan varven blandat med allvar.
Älskar't!

Finns att köpa inbunden på Adlibris och Bokus.

2 kommentarer: