söndag 8 juli 2012

Från denna dag - Nora Roberts

"Efter en uppslitande separation lever Hester Wallace bara för jobbet och den nioårige sonen Radley. En ny man finns inte ens på kartan. Men hur värjer man sig när pojken lierar sig med mannen ett par trappor ner? Grannen Mitch Dempsey är en serietecknare med barnasinnet kvar en helt oemotståndlig person för en faderlös pojke och för hans mamma.

Hester vill så gärna visa vad hon känner för Mitch, men hon kan inte vågar inte. Tänk om hon raserar den trygga tillvaro hon byggt upp åt sig och sin son? Någon har en gång sagt att man måste våga för att vinna, men räcker hennes mod till för att skapa en lyckligare framtid?"Från Adlibris

Den första boken jag någonsin läser av Nora Roberts, och detta är en utav "silk-serien": det är ett samarbete mellan Harlequin och mycket kända författare.

Hur som helst så plöjde jag igenom den här på ett par timmar, den fångade mig och höll kvar mig tillräckligt hårt för att jag skulle läsa hela på en kväll och inte lägga den ifrån mig förrän jag var klar.

Det är en fin berättelse, kanske inte så himla trovärdig, men bra skriven och fin att läsa.
MEN, och det finns men i den här boken. Mitch har irriterande tankar så som "jag ska nog få henne dit jag vill" och så, vilket jag kan tycka känns lite... otäckt? Manipulativt? Hänger nog ihop med att jag inte riktigt köper hans känslor för Hester, att han älskar pojken förstår jag, men morsan känns mer som ett tidsfördriv.

Det var helt klart INTE var Roberts ville förmedla men det var det intrycket som jag fick.

Jag måste antagligen läsa om den någon gång för att se hur jag kunde missförstå en annars så bra bok.

Jag vet inte om jag rekommenderar den här boken, jag känner mig lite kluven. Jag tyckte inte så bra om den som jag hade förväntat mig, men jag fick mersmak och känner att jag måste läsa en till inom en mycket snar framtid.

Häftad 69 kronor - klicka här

2 kommentarer:

  1. Roberts skriver i lite olika stil. Snabba, förutsägbara som ges ut av Harlequin (tex silkserien) och något mer bearbetade som ges ut av Bonniers. Testa en från Bonniers, det finns nog någon titel på biblo. Det kan hända att du gillar de böckerna bättre. Det gör jag, som gärna läser Roberts trots att det är lite grann som att svära i kyrkan... :-)

    SvaraRadera
  2. Själv har jag läst 100 + böcker av Nora Roberts (om man räknar med de böcker som hon skrivit som J.D. Robb) och räknar henne som min favoritförfattare. Hennes böcker som ges ut av Bonniers håller över lag bättre kvalitet enligt mig även om det finns några guldkorn bland böckerna som ges ut av Harlequin.

    Om du skulle vilja pröva något mer av henne så kan jag rekommendera Homeport, Hidden Riches, Blue Smoke, Midnight Bayou eller Tribute.

    SvaraRadera