fredag 7 mars 2014

Som ett brev på posten. På riktigt.


Balkongliv, jag känner redan inspirationen flöda och det kliar i fingrarna att få öppna den här boken och sedan gå loss på balkongen!

Beskrivning från Adlibris:
"På en balkong kan du skapa en miniatyrträdgård utan att behöva tampas med mördarsniglar eller maskrosor, inreda en mysig skyddad vrå där du kan sola ogenerat eller varför inte satsa på en orientalisk oas? Prunkande grönska, spännande belysning eller en vacker detalj drar blickarna till sig och sprider glädje.
Oavsett om din balkong är stor eller liten, ligger i norr eller söder, är öppen eller inglasad kan den bli din egen oas. I Balkongliv får du inspiration och tips anpassade till väderstreck, balkongens storlek och till din budget. Du får till exempel veta vad du bör tänka på när du ska välja golv, sol-och vindskydd, belysning, möbler och annan inredning. Ett omfattande avsnitt ägnas odling och vilka växter som passar i olika lägen. Självklart finns också bilder på balkongmiljöer att inspireras av, från magnifika takterrasser till små krypin.
"

_____________________________________________________________


Jag älskar perenner och hur enkla de kan vara att ha att göra med. I min drömträdgård är det fullt utav dem!

Beskrivning från Adlibris:
"Perenner ger trädgården personlighet och framhäver den stil du vill skapa. Merparten av dessa fleråriga växter är lättskötta, blomvilliga och långlivade. I plantskolan lockar alltifrån små gracila skönheter till stor¬blommiga robusta solitärer i regnbågens alla färger, och det är lätt att bli både förförd och förvirrad.
I Perenner skapa med blommor hjälper Eva Robild dig att välja utifrån just dina preferenser och din trädgårds förutsättningar. Du får tips och idéer om olika sätt att anlägga nya planteringar och råd om hur du går tillväga för att inte falla i de vanligaste fallgroparna: att blanda alltför många sorter och att inte fundera över jordmån eller ljusförhållanden. Vackra foton och pedagogiska illustrationer presente¬rar rabatter i olika stilar och ger dig den inspiration du behöver för att skapa frodig blomsterprakt.
"

Tack Ica Bokförlag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar