fredag 21 mars 2014

Jag har fått en bok men jag vet inte riktigt vad jag ska göra

Intressant titel på inlägget inte sant? Jag skrev precis som jag tänkte när jag öppnade paketet.

Jag ska berätta vad som hände:
Tid: Eftermiddag
Sammanhang: Hemkomst efter ett snabbt ärende

Hittar ett paket i brevlådan när jag kommer hem. Jag älskar paket. Jag sliter upp det med en iver som liknar den man hade som barn på julafton.
Innehållet får mig att stanna upp. I huvudet börjar låten "Vandraren" att nynnas på ett ironiskt sätt. Tankarna går mer i stil med "Vad ska jag göra med den här?"

Jag har fått Håkan Hemlins biografi, alltså sångaren i Nordman. Att ge mig en bok om Nordman är lite som att ge Tåget Thomas till Marilyn Manson. Jag tittar på den vaksamt, ungefär som man betraktar en insekt man aldrig sett förut. Den är fin, men är den farlig? Kan jag röra vid den?
Jag skojar såklart, men jag är inte en av dem som lyssnat på Nordman någonsin. Jag är inte säker på om jag vill veta hela hans livshistoria, men visst, man kan alltid lära sig något från varje människa man möter.

Jag kommer självklart att läsa den och ge den en ärlig chans, jag blev bara så himla full av skratt när jag insåg hur jag misstänksamt lyfte upp boken och kritiskt granskade baksidestexten. Ungefär som när jag får ett recept på macarones och den som ger mig receptet säger "De är jättelätta att göra!". Hmmm..


Adlibris beskrivning av boken:
"APRIL 1994. ÖVER EN NATT FANNS DE BARA DÄR. Nordman, folkpopbandet som svenskarna älskade. Låten Vandraren blev en enorm hit och frontmannen Håkan Hemlin kastades in i en kändisvärld han tidigare bara kunnat drömma om. Nordman blev snabbt ett av de mest omskrivna banden i svensk press, men inte enbart på grund av deras musik. Håkans drogmissbruk och det som följde i dess spår blev snart en följetong i kvällstidningarna. En del historier var sanna, andra snarare nedtonade.
Här berättar Håkan själv om de omständigheter och val som skapat hans turbulenta liv. Adhd:n och kampen mot en rastlöshet som blev honom övermäktig. Om att ena dagen vara luspank och utan mat, för att nästa vara miljonär och kunna köpa vad som helst. Om drogerna och skandalerna, framgångarna och bakslagen. Om sin talang och envishet.

Håkan har berättat och Anders har lyssnat, ställt frågor och skrivit. Håkans egen historia kompletteras av ett stort antal intervjuer med människor som var på plats när allt hände. Djupt tragiska och upprörande händelser blandas med komiska, dråpliga och galna historier.

Detta är hela historien, ärlig, naken och utan omskrivningar.
"

Tack Bokfabriken!

6 kommentarer:

 1. Typiskt va, jag som älskar Nordman och har gjort det ända sedan Vandraren. Hoppas den inte attackerar dig och jag tror helt säkert att den inte är farlig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska närma mig den med försiktighet ;)

   Radera
 2. Håller med Monika!! Jag älskar honom och köpte hans nya skiva förra veckan! xD haha varför kunde inte jag få den boken till mig?!?! xD haha Jag hoppas att du gillar den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det bestämt: när jag läst ut den får jag helt enkelt ha en lottdragning och ge bort den till någon som kommer älska den på det sätt som den förtjänar! :) Jag hoppas jag tycker om den, men misstänker att den skulle uppskattas mer av någon som gillar bandet :P

   Radera
 3. Håller med, typiskt - Nordman som är så bra :) haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, inte min favorit men vi får väl se vad som händer efter jag läst boken ^^

   Radera