fredag 20 december 2013

Spännande utgivning januari

Underbara helvete
Jamie McGuire
Pocket
Min recension: KLICKA
Releasedatum: 2013-12-16
(redan släppt, får vara med ändå)

Beskrivning från Adlibris:
"Abby har lämnat sitt mörka förflutna bakom sig, fast besluten att aldrig återvända. Tillsammans med sin bästa kompis America har hon flytt till Eastern University för att börja ett nytt liv. Hädanefter ska hon vara en duktig flicka. Men så möter hon Travis, killen som slåss för pengar på illegala slagsmålsklubbar och som alltid har ett koppel av tjejer efter sig.
Abby lovar sig själv att aldrig falla för Travis och istället inleder de en vänskap. En vänskap som med tiden fördjupas och intensifieras tills den plötsligt har förvandlats till just det Abby med alla medel försökt undvika. Hon vet att de inte är bra för varandra, ändå kan hon inte hålla sig borta ifrån honom.

Deras relation blir snart alltmer kaotisk, destruktivt hänförande och fullkomligt underbar. Samtidigt smyger sig Abbys förflutna allt närmare och hotar att rämna hela deras värld.
"

Min kommentar
Stormigt och helt klart läsvärt. Beroendeframkallande kan tilläggas.
____________________________________________________________


Vi är inte sådana som i slutet får varandra
Katarina Sandberg
Pocket
Releasedatum: 2014-01-20

Beskrivning från Adlibris:
"Vi är inte sådana som i slutet får varandra är en klassisk berättelse om att vara ung och dum och kär. Med en överrumplande, bitsk humor vänder och vrider det unga berättarjaget på klyschor om den efterlängtade tvåsamheten.

Med småstadens siluett tatuerad på underarmen flyttar Cassiopeja Svensson till Stockholm för att studera juridik. I huvudstaden lär hon känna de fina flickorna med pappas pengar som tycker att allt är så himla romantiskt, och på hennes hals växer strimmor av återhållen sanning. I ett utfall av frustration bestämmer hon sig för att börja spela piano, och i trapphuset finns en lapp om privatlektioner. "Jag ska börja ta lektioner för en pianofarbror" är Cassiopejas glada tanke. Men pianofarbrorn visar sig vara ungefär femtio år yngre än väntat, och så vacker att Cassiopeja nästan går sönder.
"

Min kommentar
Bra bok som lämnade mig kluven, jag tyckte nämligen mycket om den men kan inte sätta fingret på varför. 
____________________________________________________________


Mirakelverkstaden
Valérie Tong Cuong
Häftad
Releasedatum: 2014-01-29

Beskrivning från Adlibris:
"Mariette är historie- och geografilärare och gift med en narcissistisk politiker. Hon är på gränsen till utbrändhet och när klassens bråkstake går ett steg för långt gör hon något oerhört hon skickar honom nerför en trappa med en rungande örfil. Millie lever ett ensamt liv där vikariaten som sekreterare avlöser varandra. Men en kväll står hennes hus plötsligt i ljusan låga. Då vänder Mille flammorna ryggen och kastar sig ut genom fönstret. Monsieur Mike har deserterat från militären och har sedan dess gjort gatan till sitt hem. Överfallet från den stackars saten vars sovplats han stulit kommer som en blixt från klar himmel.

Precis när Mariette, Millie, och Monsieur Mike tror att allt är förlorat dyker Jean upp som svaret på deras böner och sträcker ut en hand. Det sägs att han uträttar underverk med dem han välkomnar till sin Mirakelverkstad, att han mot alla odds lyckas lappa ihop trasiga själar. Men kan man verkligen skapa sig själv på nytt utan att göra upp med sina gamla demoner? Den mystiske Jean drar i trådarna i en lek som blir allt farligare, och de boende på Mirakelverkstaden börjar ana att allt inte är som det verkar.
"

Min kommentar:
Sekwas utgivning brukar alltid innehålla böcker som verkar spännande, och detta är inget undantag. Jag var såld redan vid omslaget!
____________________________________________________________


Doktor sömn
Stephen King
Inbunden
Releasedatum: 2014-01-23

Beskrivning från Adlibris:
"För 36 år sedan lyckades en liten pojke fly undan en besatt författare - sin egen far - och med en hårsmån rädda sig undan när både hotellet han bodde på och hans far sprängdes i luften. Det var en skrämmande historia om The Overlook Hotel, ett hus hemsökt av onda minnen. Berättelsen hette The Shining, på svenska blev det Varsel. Men vad hände med pojken? Det får vi veta nu. Doktor Sömn är Stephen Kings efterlängtade fortsättning på berättelsen om Danny Torrance.
Danny Torrance har blivit en medelåders man. Efter att ha levt ett liv som gränsat till döden genom ett självförbrännande alkoholmissbruk (precis som sin far) så har han blivit nykter och bosatt sig i en liten stad i New Hampshire. Där har han fått jobb som vårdare på ett sjukhem och kan med sin synska förmåga - sin shining - ge tröst och lugna dem, som ska dö. Han har en katt som ständig följeslagare. Patienterna kallar honom Doktor Sömn.

Men hans lugna liv ska snart slitas sönder. Danny har fått telepatisk kontakt med en flicka som har samma förmågor som han, bara oändligt mycket starkare. Flickan, som heter Abra, ber förtvivlat om hjälp. Hon är jagad av en samling vampyrliknande varelser, som lever på människors själar. Och den bästa och mest långlivade näring de kan få är när de träffar på någon som Danny eller Abra.


Det går inte att komma undan. Anfall är bästa försvar. Danny och Abra bestämmer sig för att bli jägare i stället för att låta sig jagas. Och jakten leder ända till platsen där The Overlook Hotel en gång stod.
"

Min kommentar
Undrar vad Kings mardrömmar innehåller... Jag ska läsa varsel, sedan ska jag läsa den här. Helt klart!
____________________________________________________________


Min familj och andra monster
David Safier
Inbunden
Releasedatum: 2014-01-22

Beskrivning från Adlibris:
"Saknas"

Min kommentar
Jag älskar den redan. Enough said. 
____________________________________________________________


Vinter i drömhuset
Maeve Binchey
Inbunden
Releasedatum: 2014-01-22

Beskrivning från Adlibris:
"De tre systrarna Sheedy har bott i Stone House i Stoneybridge på Irlands västkust så länge som någon kan minnas. Huset håller helt på att förfalla när den driftiga kvinnan Chicky Starr återvänder från USA och lyckas köpa det av systrarna.
För sina Amerikapengar tänker hon inrätta ett hotell, erbjuda stressade storstadsbor vila och rekreation, goda middagar vid det stora matsalsbordet och ett avspänt sätt att umgås. Till sin hjälp tar hon några av Stoneybridges söner och döttrar som av en eller annan anledning valt att komma tillbaka efter vistelser i Dublin eller utomlands.

Och gästerna börjar anlända: sjuksköterskan Winnie som tvingas tillbringa en vecka med sin svärmor i Stone House, amerikanske skådisen John som missat flyget tillbaka till USA, läkarna Henry och Nicola som bär på en hemlighet och svenske Anders som vill lära sig mer om den irländska folkmusiken.


Vinter i drömhuset bär Maeve Binchys speciella kännemärke: här finns värme, humor och romanfigurer som man vill tillbringa tid tillsammans med. Romanen blev Maeve Binchys sista och belönades med Irish Book Award.
"

Min kommentar
Jag ska läsa minst en bok som hon skrivit under min livstid, kanske blir det den här? Den låter mysig nog för att bli sugen i alla fall!
____________________________________________________________


Fiskar ändrar riktning i kallt vatten
Pierre Szalowski
Pocket
Releasedatum: 2014-01-15

Beskrivning från Adlibris:
"Den 4 januari 1998 får en elvaårig pojke reda på att hans föräldrar är på väg att skiljas och ber desperat om hjälp från ovan. Den 5 januari 1998 drar den värsta isstorm som Quebec någonsin upplevt in över landet. I naturkatastrofens spår formas nya vänskapsband, och solidaritet och medmänsklighet börjar spira.

En roman med ett enkelt och varmt tonfall som lyfter fram en uppfriskande sida av mänskligheten. En roman fylld av hopp och värme under några centimeter is.
"

Min kommentar
Jag tyckte den här boken var helmysig, passar bra under vintermånaderna!
____________________________________________________________


Allt jag önskar mig
Grégoire Delacourt
Pocket
Releasedatum: 2014-01-15

Beskrivning från Adlibris:
"Livet blev nog inte riktigt som hon hade tänkt sig. Jocelyne, även kallad Jo, drömde om att bli modeskapare i Paris, men driver en sybehörsaffär i Arras. Hon väntade på drömprinsen, men det var Jocelyn, även kallad Jo, som dök upp. De har två utflugna barn och lever ett stillsamt liv tillsammans. För nöjes skull skriver hon en blogg om sömnad, spets och pärlor. En dag övertalas hon av sina väninnor att spela på lotto och vinner 18 547 301 euro! Den dagen vinner hon stort. Eller gör hon det?"

Min kommentar
Deprimerande men samtidigt så otroligt bra. Rekommenderas!
____________________________________________________________


Om du får det här brevet
Sarah Blake
Pocket
Releasedatum: 2014-01-15

Beskrivning från Adlibris:
"Året är 1940. Europa slits i stycken av kriget, i USA lovar presidenten att inga amerikanska pojkar ska sändas till striderna.Iris James, postmästare i den lilla staden Franklin på Cape Cod, levererar nyheter om kärlek och sorg, glädje och förluster till ortsbefolkningen. Hon känner till deras hemligheter, och hon bevarar dem.
Den föräldralösa Emma Trask gifter sig med den unge läkaren i Franklin, och ser framför sig ett liv där hon aldrig mer behöver vara ensam.
Den till synes orädda radiotjejen Frankie Bard rapporterar från blitzens London. Hennes röst når över Atlanten, och försöker få de motvilliga lyssnarna att uppmärksamma bomberna som faller över London, natt efter natt.

Om du får det här brevet är berättelsen om tre oförglömliga kvinnor, om förlorad oskuld, och om vad som sker när de vi älskar lämnar oss.
"

Min kommentar
En av mina absoluta favoritböcker, gripande och välskriven. 
____________________________________________________________

Tango för vilsna själar
Lucy Dillon
Inbunden
Releasedatum: 2014-01-15

Beskrivning från Adlibris:
"Får jag lov?
Att dansa är som att dricka champagne utan att få baksmälla, har Lucy Dillon sagt. Och i Tango för vilsna själar tar hon med läsaren på kvällskurs i sällskapsdans.

När den före detta proffsdansaren Angelica återvänder till Longhampton för att städa ur sin mammas hus, bestämmer hon sig för att starta en danskurs på orten. Dit kommer Katie och Ross som försöker rädda sitt äktenskap, där de inte längre vet vem som för vem. Lauren som drömmer om ett sagobröllop och den perfekta brudvalsen medan hennes blivande make Chris mest vill ha det hela överstökat. Och så Laurens föräldrar. De vill ju inte göra bort sig på festen, men mamma Bridget bär på en gnagande hemlighet som skulle kunna vända uppochned på deras lyckliga liv tillsammans.

Under Angelicas ledning lär sig paren steg för steg mer om sig själva och det som är viktigt i livet, och i tangons och salsans virvlar inser de att man aldrig kan dölja något för sin danspartner ?
"

Min kommentar
Det här är en av hennes tidiga böcker som nu kommer i svensk översättning, jag är lycklig i vilket fall som, Dillon är en kanonförfattare!
____________________________________________________________

Möss och människor
John Steinbeck
Pocket
Releasedatum: 2014-01-15

Beskrivning från Adlibris:
"De hade gått i gåsmarsch utför stigen, och även här i det fria höll sig den ene bakom den andra. Båda var klädda i bomullsjackor med mässingsknappar. Båda hade svarta, slokande hattar och båda bar hårt rullade filtpackar på ryggen.
De skönaste planer, de må vara uppgjorda av möss eller människor, går ofta om intet, säger Robert Burns i den dikt som gett namn åt John Steinbecks mästerliga lilla roman om de två kringvandrande lantarbetarna George och Lennie. George har hand om förståndet och fantasin och får ständigt för den snälle men klent begåvade Lennie berätta om deras gemensamma framtidsdröm, en egen bondgård i Kalifornien. Men drömmen krossas, vänskapen upplöses.

Möss och människor är en gripande skildring av människans svårigheter att överleva i en brutal värld.

Ingår i det nya temasläppet med amerikanska klassiker från Albert Bonniers klassikerserie, med omslag av tatueraren Jenny Boström från Stockholm Classic Tattoo.
"

Min kommentar
Nytryck med häftiga omslag, inspirerande!
____________________________________________________________


Små skavanker på skönhetssalongen
Alexander McCall Smith
Inbunden
Releasedatum: 2014-01-07

Beskrivning från Adlibris:
"När Mma Ramotswe och Mma Makutsi tar sig an problemen runt en nyöppnad skönhetssalong upptäcker de att någon sprider illasinnade rykten för att driva verksamheten mot ruinens brant. Men om tilltaget mot skönhetssalongen är osnyggt, är kärleken mellan detektivassistent Mma Makutsi och hennes make Phuti Radiphuti desto vackrare. Paret väntar nu sitt första barn, en händelse som påverkar såväl släktingar som detektivbyråer. '

Små skavanker på skönhetssalongen är en trivsam historia om skönhetsfläckar inom familjer och knepiga arv, besvärliga fastrar och ormar under sängen, kurser för moderna män och olika sätt att tappa ansiktet.
"

Min kommentar
Kommer den här serien någonsin ta slut? Den fick mig för många år sedan men när jag gav mig på en omläsning tog det totalstopp. 
____________________________________________________________


Bröllopsnatten
Sophie Kinsella
Inbunden
Releasedatum: 2014-01-07

Beskrivning från Adlibris:
"När det visar sig att Richard, Lotties pojkvän sedan tre år tillbaka, inte alls har giftermål i tankarna, får hon nog. Besvikelsen, och ett plötsligt infall, gör att hon istället i all hast gifter sig med sin ungdomskärlek Ben. De reser till Ikonos på bröllopsresa, till platsen där de träffades första gången. Men hur väl känner de varandra, och hur bra passar de egentligen ihop? Lotties syster Fliss, som själv är mitt uppe i en uppslitande skilsmässa, tror inte sina öron när hon får höra vad systern har hittat på.

Övertygad om att Lottie har begått sitt livs största misstag skyr hon inga medel för att fördärva hennes bröllopsnatt.
"

Min kommentar
Den här står på min önskelista, har stora förhoppningar på den!
____________________________________________________________


Inferno
Dan Brown
Pocket
Releasedatum: 2014-01-13

Beskrivning från Adlibris:
"Robert Langdon - konsthistorikern och symbolikexperten som blev känd för miljontals läsare genom Da Vinci-koden - är tillbaka!
Skottskadad och drabbad av minnesförlust vaknar Robert Langdon i en sjukhussäng i Florens. Vid sin sida har han den vackra läkaren Sienna Brooks och med hennes hjälp försöker han få fast boven som har låtit sig inspireras av Dantes helvetesskildring Inferno. Följ med på en hisnande resa till en mystisk värld full av symboler och hemliga koder och lär dig massor på köpet.

Med sin fjärde bok om Robert Langdon bjuder Dan Brown åter på en härlig blandning av kryptiska gåtor, gastkramande spänning och klassiska cliffhangers. Browns tidigare böcker har sålt i miljontals exemplar bara i Sverige och Da Vinci-koden är en av världens mest lästa böcker genom alla tider.
"

Min kommentar
Om man inte hunnit läsa den än så kommer den i pocket nu! Helt klart värt ett försök!
____________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar