tisdag 26 november 2013

Spännande utgivning i december

Elefanten som gick upp i rök och andra berättelser
Pocket
Haruki Murakami
Releasedatum: 2013-12-16

Beskrivning från Adlibris:
"En man upptäcker att hans tillvaro har invaderats av små tv-människor, vilket får oanade konsekvenser för hans privatliv. Ett ungt par tvingas av ödets makt att ge sig ut i den neonupplysta storstadsnatten för att råna ett bageri. En elefant försvinner oförklarligt från kommunens lokala elefanthus, och den som sitter inne med gåtans lösning inser snart att den blir mycket svår att föra vidare?
De sjutton berättelserna i Elefanten som gick upp i rök utspelar sig oftast i vardagens välbekanta miljöer, men de realistiska kulisserna av villaförorter, bakgator och kontorslandskap ruvar på surrealistiska hemligheter. Det är en värld genomsyrad av sprickor, där det osannolika lätt kan bryta in och rubba förnuftets pryd­liga ordning. Med lekfullhet och humor skildrar Murakami de fantasier och drömmar som frodas i skuggan av våra vanor. Han har en skarp blick för de absurda dragen i vår samtid, men hans berättelser präglas också av ett smittande vemod över tidens gång och över de kärlekens förluster som kantar livets väg.

Elefanten som gick upp i rök bjuder in läsaren till en värld där gränsen mellan verkligt och overkligt ständigt förskjuts - en värld som bra mycket liknar vår egen. Nu presenteras den i en reviderad översättning av Eiko och Yukiko Duke.
"

Min kommentar
Ännu har jag inte hunnit plöja något av Murakami, men jag har hört så mycket om böckerna att det bara är en tidsfråga innan en bekantskap kommer stiftas.
____________________________________________________________

Bokklubben vid livets slut
Will Schwalbe
Pocket
Releasedatum: 2013-12-16

Beskrivning från Adlibris:
"»Vad är det du läser?« Det är frågan Will ställer till sin mamma, Mary Anne, när de sitter i väntrummet på cancermottagningen. Det är november 2007, kort efter att hon diagnosticerats med långt framskriden cancer.Detta är den sanna historien om en son och hans mamma, och om den bokklubb som under hennes sista tid i livet för dem närmare varandra. I takt med att sjukdomen sprider sig läggs bok efter bok till läslistan, och i de personliga samtalen kring böckerna får Will och Mary Anne en möjlighet att återupptäcka sina liv och lära känna varandra på ett nytt sätt. I bokklubbens sfär är de inte längre den sjuka och den friska, utan en mamma och en son som tillsammans upptäcker nya världar.

Bokklubben vid livets slut är en ömsint hyllning till en älskad mamma, och en inspirerande betraktelse över böckers förmåga att skapa mening och glädje ur kaos och förgängelse, att skänka oss tröst och vidga vår kunskap om oss själva och andra.
"

Min kommentar
Det här verka vara en av de där böckerna som många bokbloggare har läst och gillat. Och visst verkar den vara bra? Lite sugen är jag allt. 
____________________________________________________________


Dålig karma
David Safier
Pocket
Releasedatum: 2013-12-15
Min recension: KLICKA HÄR

Beskrivning från Adlibris:
"När Kim Lange, glamorös tv-stjärna med stort ego, tilldelas Stora Journalistpriset borde hon glädjas åt att ha nått toppen på sin yrkeskarriär. Istället träffas hon i huvudet av ett brinnande tvättställ från en rysk rymdstation och vaknar till liv i form av en myra, med sex ben och en stor bakdel. Kim förstår att detta är priset hon får betala för att ha samlat ihop för mycket dålig karma i sitt liv. Men hon har faktiskt inte någon lust att plocka kaksmulor eller bli kommenderad av den tyranniska ledaren för arbetsmyrorna, och hon kan inte heller tillåta att hennes man tröstar sig med en annan eller att hennes dotter gråter sig till sömns varje kväll. Det finns bara en lösning: hon måste börja samla god karma. På sin väg upp och ned på reinkarnationsstegen möter Kim många utmaningar och frestelser, och hon inser att det inte är en slump om man återföds som tarmbakterie, hamster eller hund. Kim är fast besluten att återförenas med sin familj och fyller duktigt på sitt karmakonto. Men saker och ting går inte alltid som hon
planerar .
"

Min kommentar
Den här gillade jag verkligen när jag läste den, den är kul och tankeväckande. Helt klart läsvärd!
____________________________________________________________


En välbevarad hemlighet
Kate Morton
Pocket
Releasedatum: 2013-12-13

Beskrivning från Adlibris:
"Beroendeframkallande läsning med mystik, romantik och familjedrama

En solig sommardag blir den sextonåriga Laurel vittne till en fasansfull händelse i familjens trädgård i det idylliska Suffolk. Ett brott begås, men hon förstår inte riktigt vad det är som sker och familjen talar aldrig mer om saken.

Som vuxen är Laurel en firad skådespelerska men hon bär ständigt den mörka hemligheten inom sig. När så hennes mor närmar sig livets slut bestämmer sig Laurel för att söka sanningen. Plågad av minnena från den där dagen för femtio år sedan, återvänder hon till föräldrahemmet. Hon börjar pussla ihop bitarna i en dramatisk historia som sträcker sig tillbaka till andra världskriget. Det är berättelsen om tre främlingar från skilda världar - Laurels mor Dorothy, Vivien och Jimmy - som av en händelse möts i London och vilkas liv blir ödesdigert sammanflätade. Den sanna historien visar sig vara långt mer omskakande än Laurel någonsin kunnat föreställa sig.

Med sitt växlande mellan 1930-talet, 1960-talet och nutid, är En välbevarad hemlighet en fängslande berättelse om mysterier och hemligheter, skådespel och bedrägeri, mord och evig kärlek. Kate Morton, Australiens mest framgångsrika författare ute i världen, har återigen skrivit en tät och totalt uppslukande roman.
"

Min kommentar
De här står inbunden i min bokhylla och skriker efter min uppmärksamhet. Och uppmärksamhet ska den få, förhoppningsvis redan till julen om jag får bestämma!
____________________________________________________________


Ryssar är såna som gillar björkar
Olga Grjasnowa
Pocket
Releasedatum: 2013-12-13


Beskrivning från Adlibris:
"Baku, Frankfurt, Tel Aviv - tjugoåriga Masja tvingas lämna Azerbajdzjan på grund av krig, har kommit till Tyskland för att hon är judinna, nu på flykt i Mellanöstern undan en kärlekssorg. Hon vet allt om språk, men vad hjälper det? Hon är tolk men förstår inte världen. Hennes bäste vän gillar bara killar, och den hon vill ha vill ha en annan. Hennes mamma vill bara att hon äter ordentligt."

Min kommentar
Den här har jag varit nyfiken på sedan den släpptes, kan det bli en bekantskap?
____________________________________________________________


Värdshuset
Nora Roberts
Pocket
Releasedatum: 2013-12-11

Beskrivning från Adlibris:
"Värdshuset är första delen i en ny romantisk trilogi som utspelar sig i den lilla staden Boonsboro i Maryland. Här bor de tre bröderna Montgomery som tillsammans med sin viljestarka mamma just börjat rusta upp stans förfallna värdshus´, som de vill förvandla till ett modernt och charmigt hotell. Men familjens arkitekt, Beckett, har inte bara renovering i tankarna? I staden bor också den unga änkan Clare Brewster, som flyttat hem med sina tre små söner och öppnat en bokhandel i närheten av värdshuset. Beckett har varit hemligt förälskad i Clare sedan skoltiden, men alltid dolt sina känslor. Till sin förvåning upptäcker Clare att hon dras till det gamla värdshuset och till mannen som ritat det. Kommer deras kärlek att få en andra chans, nu när allt är på väg att förändras i Boonsboro? "

Min kommentar:
Den här serien vill jag verkligen läsa, jag har läst lite utav Roberts och skulle gärna vilja läsa mer. 
____________________________________________________________


En egen plats
Robert Goolrick
Pocket
Releasedatum: 2013-12-18

Beskrivning från Adlibris:
"Sommaren 1948 kommer en främling till det lilla samhället Brownsburg i USA. Med sig har han två resväskor. Den ena är full av kläder och ett fint parti slaktarknivar. Den andra av pengar. Charlie Beales talanger och belevade sätt gör att han snart blir en uppskattad del av samhällets gemenskap. Den unga pojken Sam blir hans ständige följeslagare. Men en dag möter Charlie den vackra Sylvan och på ett ögonblick förändras allt. Med Sam som vittne inleder de en förbjuden kärlekshistoria."

Min kommentar
Min senaste bekantskap med Goolrick slutade inte så lyckligt som jag hade hoppats. Men kanske borde man ge det hela en andra chans?
____________________________________________________________

4 kommentarer:

 1. Oj vad många spännande titlar. Jag måste absolut spana in Värdshuset och Harukis nya! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ändå är december en månad med en ganska liten utgivning, är också nyfiken på Roberts :)

   Radera
 2. Bokklubben vid livets slut kan jag verkligen rekommendera! Den är jättefin och rörande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite sugen på den faktiskt, blir nog till att ställa mig i den milslånga kön på biblioteket! :)

   Radera