torsdag 5 september 2013

Mia och Luca/En perfekt flirt - Amy Andrews/Kate Hardy

Titel: Mia och Luca/En perfekt flirt
Författare: Amy Andrews/Kate Hardy
Bindning: Pocket
Sidantal: 320
Förlag: Halequin
Utgiven: 2013-07
Betyg: 3 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Mia och Luca
Doktor Mia McKenzie vet att enda sättet att skydda sitt hjärta är genom tillfälliga förbindelser, där man aldrig stannar kvar hela natten

Doktor Luca di Angelo trodde att han visste vad kärlek var, men ett stort svek fick honom att aldrig utsätta sitt hjärta för den risken igen ...

När de båda efter en ovanligt dramatisk dag på sjukhuset tröstar varandra i ett jourrum leder det ena till det andra och därefter slår det gnistor vid varje möte. Men det som enbart skulle handla om tillfällig, fysisk njutning övergår snart till något mer. Så det bästa är att avsluta det de håller på med NU! för ingen av dem vågar väl ta nästa steg?

En perfekt flirt
När den italienska läkaren Marco Ranieri börjar arbeta på sjukhuset i London tänker Sydney Collins att han är en perfekt flirt! Otroligt snygg, ovillig att binda sig och bara i stan för en kort period. Precis vad hon behöver någon att ha roligt med och som kan få henne att glömma sitt ex. Men ett chockerande besked ställer romansen på ända. Inte nog med att deras liv är på väg att ta en ny riktning om nio månader. Sydney bär också på en hemlighet som riskerar att förändra allt
"

Min kommentar:
Jag blir ständigt förvånad över att kvinnan alltid måste vara i något slags underläge, mannen i berättelsen är antingen chef över henne eller en läkare av högre rang. De möts aldrig på samma villkor och det är alltid han som berömmer henne varefter hon blir generad och ytterst smickrad. Han står alltså i en position att berömma henne (oftast i hennes yrkesmässiga roll), om ni förstår vad jag menar. Det är inte "Vilken fantastisk personlighet du har!" utan "Du är en kompetent läkare/sjuksköterska!". Vilket ibland kan kännas nedlåtande.
Sedan kan jag inte låta bli att tycka att Sydneys medvetenhet kring sin kropp är lite överdriven, men vad vet jag; jag har ju inte sådana besvär som hon har. 
Och killen är alltid lång, smal, snygg och vältränad (utan att för den skull gå och träna) med hög swoon-faktor. Hon tycker aldrig att hon är snygg och har därför svårt att acceptera berömmet från Mannen. Det är aldrig någon annan som är intresserad som blir arg eller besviken? Något triangeldrama? Varför kan tjejer vara kära i två killar samtidigt men en kille som är det är automatiskt ett svin? Några saker att fundera över, kan vara värt att tänka på vilken bok man än läser. 

Tillbaka till boken generellt: den är mysig och perfekt för lässtunder då det är dålig väder och man sällskapar med en filt eller ett husdjur. 

Finns hos Harlequin, Adlibris, Bokus och CDON

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar