fredag 23 augusti 2013

Uppgörelsen - Buthler och Öhrlund

Titel: Uppgörelsen
Författare: Dan Buthler och Dag Öhrlund
Bindning: Inbunden
Sidantal: 467
Förlag: Massolit
Utgiven: 2013-05
Betyg: 3,7 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Uppgörelsen är den fjärde boken om psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i författarduon Buthler & Öhrlunds succéthrillers En nästan vanlig man, Grannen och Återvändaren.
På ytan är Christopher Silfverbielke en charmerande och världsvan affärsman, men bakom masken är han en känslokall psykopat och seriemördare. Efter att ha hållit sig gömd utomlands är nu Silfverbielke tillbaka i Sverige. På själva julafton har han involverat kriminalkommissarie Jacob Colts egen familj i sina ondskefulla handlingar, och nu planerar mördaren sin hämnd på en enslig gård i mörkaste Småland.

Det är upplagt för en sista desperat kraftmätning mellan de två ärkefienderna, en sammandrabbning som hotar att få ödesdigra konsekvenser inte bara för de två männen själva utan för ett stort antal människor i deras omgivning - mer eller mindre oskyldiga.
"

Min kommentar:
En bok som är så sjuk att jag måste fundera över hur författarna som skrev den är funtade i huvudet.  Det är våldtäkter, mord och väldigt mycket sex. Obehagligt. Alltid.
Jag vet knappt vad jag ska säga, är illa berörd. Det kommer krävas många harlequinromaner för att på något sätt börja tro på mänskligheten och normala människor igen.

Silferbielke, fy fan vilket as.

Stephen King  är också obehaglig men inte alls på den här nivån, han är LÄSKIG, den här är ÄCKLIG.

Måste erkänna att det är välskrivet och medryckande, lite väl så bara. Speciellt när man avhandlar ämnen som den här boken gör. Funderat på att skriva en kokbok istället? Att knäcka ägg kan vara ganska actionfyllt!

Alldeles för obehagligt för min smak.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

4 kommentarer:

 1. Dom böckerna hoppar jag gärna över;). Till och med omslaget ser otäckt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är otäcka! Det inbundna exemplaret har ett ondskefullt öga som tittar på en under hela läsningen. Se min recension av den boken så ska du få se bild på det!

   Radera
 2. Tack för recensionen, jag var nära att köpa denna idag, men valde istället "Glöm inte att låsa". Får hoppas att denna är lika bra som det har sagts. Dock lyckades du få ihop en snygg kommentar om författarna, första recensionen som någonsin fått mig att skratta;)!

  Sabina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tack så mycket, du gjorde just min kväll! ^^
   Hoppas du kommer tycka om den, den har jag hört ska vara ganska obehaglig också :)

   Radera