fredag 9 augusti 2013

Den oändliga visheten - Dalai Lama

Titel: Den oändliga visheten
Författare: Dalai Lama (sammanställning av råd)
Originaltitel: Ocean of wisdom : guidelines for living
Bindning: Pocket
Sidantal: 80
Förlag: Wahlström och Widstrand
Utgiven: 1996
Betyg: 3 av 5

Beskrivning från Bokus:
"Undertitel: Råd för ett gott liv.

Denna bok innehåller råd från en framstående andlig mästare, den Fjortonde Dalai Lama, det tibetanska folkets andliga och världslige ledare. Det är vackra och inspirerande tankar, byggda på en oändlig vishet. Boken är en sammansällning av texter ur tal som Dalai Lama hållit vid olika tillfällen över hela världen. Dess budskap är enkelt och samtidigt myket svårt, omgestaltande och befriande. Dalai Lamas ord är frön som sås från hans hjärta in i våra, och vi måste öppna våra sinnen för att kunna ta emot dem."


Min kommentar:
En förvånansvärt kort bok för att innehålla oändlig visdom.

Skämt åsido, det finns en hel del tankvärda poänger i den här boken. Mycket är bara "banka in i ditt huvud samma budskap tio gånger"-saker, men det är de viktiga sakerna som man ofta glömmer. Det kanske är så att de behöver bankas in, vad vet jag? Påminnas om dem lite då och då bör man i alla fall.

Lite för mycket av allt för min smak även om den hade sina poänger. Vissa saker kändes bara klyschiga och upprepade, även om de är sanna, hade svårt att ta till mig det och hålla koncentrationen uppe.

Läsvärd.

Finns inte längre att köpa ny utan får inhandlas på antikvariat eller dylikt om man vill ta del av råden som ges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar